Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tauplitz topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
2011.01.13. 22:28
Köszi, én ezt nem tudtam, mert soha nem mentem le Bad Mittendorfba. Mindig Tauplitzban lakom. Kocsival fel szoktam menni a lenti csákányos pályához. Itt állunk meg a pálya mellett kocsival. Innen lesíelünk a felvonó aljába ill. amikor végeztünk, akkor a kocsihoz lehet csúszni.Mint egy pályakocsi /pályaszállás helyett ez is megteszi :-). Ezen felül bemelegítésnek nagyon jó ez a lenti csákányos. A pici fiam /6 éves/ nagyon szereti a kék pályát, de a piros is kellemes és gyorsan lehet forogni.
Remélem segítettünk a Tauplitzba utazóknak. Az új pálya pedig szerintem szuper. Én eddig nem voltam megelégedve a pályák hosszával, de ez most tuti. Legfelülről, akár a feketén akár a kéken lemenni az aljába egy szuszra jó kis buli. A végén már érzem a lábam. A pálya széles, kellemes és lehet nagyokat carvingolni,persze, ha nincsenek sokan. Karácsony előtt szinte senki nem volt a pályákon, tökéletes volt minden. A szállás a https://www.apartman-tauplitz.hu oldalról volt.
Imrola
Előzmény: (hunyadee 103504)
hunyadee
117 élménybeszámolót írt
117
15 éve tag
2011.01.12. 15:15
Szia Imola!
Kiegészítem a hozzászólásodat, hogy teljes legyen a kép: az új, a kabinos aljából Bad Mittendorfba vezető pálya (kék 2-es) utolsó kilóméterén mindenképp kell botozni, nincs más lehetőséged. Szerintem jó kis edzés a vállaknak, de kisgyerekekkel, boarddal jobb nem bevállalni. Helyette kabinos aljában buszba be.

Ha valaki több napra megy mint mi, a végére már elfelejti az első nap kényelmetlenségeit. Amit nem ajánlok, az, hogy ha valaki máshol lakik, akkor naponta Tauplitzba járjon kocsival. A Bad Mittendorfi parkolóval sokkal jobban jár.
Előzmény: (imrola 103486)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
2011.01.12. 14:05
Többen teszik szóvá, hogy botozni kell Tauplitz-on a fensíkon. Igen, aki nem nézi meg alaposan a térképet annak igen, aki ismeri a helyet vagy térképet olvas, annak nem.
Szóval fel kell menni Tauplitzból a felvonóval teljesen a hegy tetejére. Ott lehet sréhen jobbra indulni és a piros 9-es pályán lecsúszni a csákányos aljába , és a csákányossal felmenni a tetejére. Ha valaki nem szeretne ezen a 9-es pályán lecsúszni, akkor egy kicsit kb. 20-30m-t kell balra sréhen gyalogolni, hogy az említett csákányos tetejéhez eljusson. Ezt én sem szeretem, inkább lecsúszom.
Remélem eddig világos.
Jön az átcsúszás a völgybe a 11-es kék pályán. Itt szokott kezdődni a hiszti, mert sokan ezzel az átcsúszóval akarják elérni a völgy legtávolabbi végében lévő buborékos liftet is. Igen, ekkor gyalogolni kell.
De ha völgybe leérve megállunk a baloldalt lévő csákányos liftnél, és azzal felmegyünk, akkor onnan bárhová el lehet csúszni a 18-as vagy 14-es kék pályákon.Ebben az esetben egy métert sem kell gyalogolni és az említett kék pályák nagyon kellemesek.
De hát a tömeg megindul és próbál minél nagyobb sebességgel átsíelni a fensíkon, ami nem megy. Főleg szegény snowboard-osoknak. Szóval csak ennyi. Remélem segítettem.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.