Előzmény és válaszok a Hochkönig régió (Maria Alm, Dienten, Mühlbach) topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hellász
13 élménybeszámolót írt
13
17 éve tag
2011.01.25. 16:38
Akkor ha jól értem, idéntől mindkét irányba lecsatolás nélkül bejárható a terület Mühlbachtól Maria Almig. Mi februárban leszünk a környéken, ha Mühlbachban leparkolunk, akkor egy napba belefér az út oda és vissza Maria Almig közepes sítudással?
Előzmény: (TibiF 105346)
SíMan
428 élménybeszámolót írt
428
18 éve tag
2011.01.24. 08:19
Eddig csak két napot síeltem itt, de nekem is nagyon megtetszett a terület. Semmi más kivetni valót nem találtam benne, mint a dienteni hosszú csákányos felvonó, illetve a teljes összeköttetés hiányát. A fejlesztések után azt gondolom valamelyik évben ismét felkeresem és kiélvezem a terep adta lehetőségeket!
Előzmény: (TibiF 105346)
TibiF
551 élménybeszámolót írt
551
20 éve tag
2011.01.23. 20:39
Hochköniget azért kerestem fel mert kíváncsi voltam az új liftekre. Ezek a fejlesztések már nagyon kellettek és ezek a liftek által még vonzóbbá teszik ezt a síparadicsomot. Kezdem a legjobb hírrel amit láttam: Dientenben jövőre lecserélik a csákányos és a kétszemélyes liftet (errő bővebben a felvonó/sípálya fejlesztések Ausztriában topicban). Szóval a két új lift amit idén adtak át nagyon jó. Az első új lift, nyolc személyes kabinos amit a Hintermoosbahn építettek ami Maria Almot köti össze Hiterthallal. Ez a lift megszünteti a buszozást a két település között. Most már síléccel átcsúszhatunk Maria Almból Mülbachig. A liftben még érződött az új műanyag szag :) A másik lift amely Hinterthalban található, két liftből csináltak egyet ami nagyon jó ötlet mert nem kell átszállni. Gyorsabb is így a 700 méter szintkülönbség hamarabb megtehető. Ez egy nyolc személyes lift automata nyitás meg zárással. Az első két körben még furcsa volt megszokni, hogy nem kell lehúzni a biztonsági kütyüt, nevetett is a liftes rajtam mikor látta, hogy nyúlok a fogantyúhoz de nem húzom le mert előtte figyelmeztetnek több nyelven, hogy automata a nyitás illetve a zárás. A lift vonalvezetése is más mint a régi két lifté de ugyanaz a kiinduló és érkező pont. Csütörtökön voltam itt akkor már visszaállt a tél a régióban, sajnos a Hochköniget nem láttam a köd miatt. Jók voltak a pályák, a kevés embert már nem is említem mert ilyenkor ez természetes. Szerintem ez egy nagyon jó hely és a jövő évi fejlesztéssel még tökéletesebb lesz. Ha azt a két liftet lecserélik Dientenben már nekem sem lesz kifogásom a liftekkel kapcsolatban. Teszek fel néhány képet, sokat nem nagyon lehet látni mert erősen havazott és egész nap köd volt.
P1050022.JPG
P1050024.JPG
P1050025.JPG
P1050026.JPG
P1050027.JPG
P1050028.JPG
P1050029.JPG
P1050032.JPG
P1050037.JPG
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK