Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
beth
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
2011.01.31. 17:56
Mi most hétvégén voltunk először ott és én is eléggé kezdő vagyok.
A 2-es pályáig jöttem le az 1/a-n, a fenti részen most is volt egy nagyon jeges/ meredekebb de viszonylag rövid szakasz.
Az tényleg húzós kezdőknek, alig bírtam leevickélni. Utána a 2-es pálya már jó minőségű volt.
A tömeg hatalmas volt, a társaság többi tagja hosszan várt, hogy feljusson a hegytetőre.

Szerintem a pálya kék, csak még a sítudásom hiányzik én visszamennék.:-)
Előzmény: (morzsa82 107234)
morzsa82
96 élménybeszámolót írt
96
13 éve tag
2011.01.31. 16:25
Az tény hogy a hó minősége nem volt olyan mint Möniche tapasztaltam tavaly (akkor mindíg volt friss hó mikor mi ott voltunk). ez tuti a hosszú meleg időnek volt köszönhető. A hó teteje tele volt apró összefagyott kis gömbökkel és folyamatos sercegő hang hallatszott mikor a léc és a hó találkozott. És a másik tény hogy igen nagyon nagyon kezdő vagyok :-)
De azért nem adom fel! Most szólt a férjem hogy visszaigazolták a lefoglalt síútat Szlovéniába-Rogla úgyhogy nem úszom meg :-))
Előzmény: (klaci 107246)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
18 éve tag
2011.01.31. 16:19
A németek és az osztrákok precíz népek, általában mindent pontos szabványban rögzítenek. Így van ez a sípályák jelölésével is, amit a németeknél a DIN 32912, az osztrákoknál pedig az ÖNORM S 4610 szabvány ír le. Ezek szerint a kék pályák maximális lejtése nem haladhatja meg a 25%-ot - csak rövid, széles szakaszon. Mivel az osztrákok nem használják a zöld színkódot, ezért kék és kék között bizony nagy különbségek lehetnek. Gyakorolj tovább - esetleg némi oktatás sem árt - és nem lesz ilyen gondod. Kitartás!
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
17 éve tag
2011.01.31. 15:51
Az a helyzet, hogy nem a pálya meredek, voltam rajta, tudom, hanem valószínüleg a hóviszonyok nem voltak számodra ideálisak. Nagyon kezdő vagy még, ezért a letaposott, esetleg jeges hóval nem tudsz még megbírkózni. Már leírtam máshol, ha ideális a hó, nem számít a meredekség, de jegesen a legkékebb kék is iszonytató tud lenni, he te is kék vagy. Később ez javulni fog, majd meglátod - kitartás!
Stuhlecken a nagy tömeg hamarabb lesíeli a pályákat, ezért nem ideális kezdők számára...
morzsa82
96 élménybeszámolót írt
96
13 éve tag
2011.01.31. 15:25
22-én voltunk itt Síelni. Nekem voltak kellemes és egy kis negatív tapasztalat is. Többen mentünk ebből 4 totálkezdő 1 aki tavayl csatolt életében előszőr lecet(én) a többiek pedig már évek óta jól síelnek.
A jól síelők kiraktak minket a minilift-nél aztán ők odébbáltak. A minipályán tanítgattuk a totálkezdőket a párommal neki jobban megy a síelés. Délután felmentünk a Sthuleckbhan-l hogy az 1a pályán lejövünk. Őszintén szólva ez a kéknek mínősített pálya szerintem nem kék.... halálfélelmem volt. a pálya feléig tudtam lejönni háromszori esésell és sok megállóval. Teljesen kikészültem teljesen élvezhetetlen volt a síelés, lábaim állandóan begörcsöltek. ez a pálya meredek szerintem nem kék. Mönichkirchenben tanultam meg síelni ott tök jól ment. Nem tudom elhinni hogy kék és kékpálya között hogy lehet ekkora különbség! A mini pálya meg azért volt élvezhetetlen mert iszonyatosan picike!! Mive teljesen kivoltam, a leceket lecsatoltam és ölbefogtam, fenékre ültem és a pálya szélén így közlekedtem de ez se volt jó. utána elkeztem legyalolgoni de hát messze volt pálya vége..... Aztán jött az én megmentőm. Az egyik motorszános srác akik ott mászkálnak fel alá megállt mellettem és megkérdezte mi a baj. Mondtuk neki totál kikészültem, nem tudok lemenni nehéz a pálya stb. Szó nélkül!!!! felszerelte a szánra a leceimet és a botokat majd felültett a szánra és levitt a minilifthet!! Komolya az Isten küldte őt!! :-)
Maga a szánozás egy hatalmas élmény volt!! Szóval ez egy haltamas piros pont a pályaüzelmetetőségnek!!
Teljesen kipurcantamígy aznap többet nem síeltem. Egy másik póruljárt társammal csak felültünk a liftre és irány a hegytető de már utcai cipőbe. Mentünk tájat nézni.
A táj maga gyönyörű, nagyon komoly a pályarendszer de nem hiszem hogy visszamegyünk egyhamar mert a kék pálya nehéz volt. Nem tudom mi alapján mihez viszonyítják hogy egy pálya kék-e. Így most újra irány Mönichkirchen a totálkezdők miatt is, meg hogy én is önbizalmat építsek.
Nem vágyom síbajnok babérokra de őszintén hogy ekkora különbségek vannak a kékpályák között nagyon elvette a kedvem...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.