Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
kispolgar
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2011.02.03. 10:54
Az ég világon semmiféle felháborodás nincs bennem. Vitatkozni meg aztán végképp nem akarok, csak azt írtam le amit én tapasztalok ez ügyben. Ez csak egy szubjektív vélemény volt.
A régi körülményekről sem azért írtam, mert visszasírnám, csak azért, hogy azok a dolgok amik ellen sokan szót emelnek, eltörpülnek a korábbiakhoz képest.
Jómagam az alpesi szakágból egyre inkább térek át a sífutásba, ezért ezek a "problémák" már nem nagyon érintenek.
Ennek apropóján azonban engedtessék meg nekem, hogy lobbizzak egy kicsit, hátha az aréna ilyen irányba is hajlandó fejleszteni. Nagyon jó lenne egy sífutó kör kialakítása. Az eszközök adottak (még diagonál nyomfektetőt is láttam heverni a pálya alján) Nagy pénzt és energiát sem igényel. Igaz, hogy nem is hoz annyit. Természetes hó esetén csak a nyomot kell lefektetni. Egy ilyen hideg, de száraz idő esetén a kör behavazása sem túl költséges, hiszen a futáshoz elég egy jó 10-15cm hóvastagság. Állandóan ágyúzni sem kell, mert sífutásnál a pálya szinte egyáltalán nem kopik. Az aréna mindenre kiterjedő fejlesztésébe szerintem ez is kell, hogy szerepeljen. Legalább is remélem.
Béke!
Előzmény: (csabor 107784)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.02.03. 07:58
Nem tudom mi dühösített fel, mert én is visszaolvastam az elmúlt időszak fórum bejegyzéseit, s "kifakadásra" okot nem találtam.
Talán már én is sznob vagyok?
A vélemény szabad, s mindenki azt írhat le (a jó ízlés keretei között) amit akar. Vitatkozni, ellentmondani lehet, lehet ellenérveket felsorolni, de nem kell felháborodni, földbetaposni mindenkit, mert valakinek más a véleménye.
Magam is Ausztriában, Olaszországban szocializálódtam a síelés terén, s soha nem rejtettem véka alá véleményemet az ottani és itthoni viszonyok kölönbözőségéről. Ez azonban nálam és gondolom a hozzászólók döntő részénél nem lefitymálásnak minősül - hisz bolondok lennénk akkor Eplénybe menni szenvedni - hanem a jobb iránti óhajnak, talán kis túlzással segítő szándékú kritikának.
Mint már többször is megtettem, ismét elismerem az üzemeltetők heroikus munkáját amivel létrehozták, mőködtetik az arénát, de had segítsek nekik, ha csak jó szándékú kritikával is a körülmények még jobbá tételéhez.
A múltba révedő köldöknézés a sípályán sem előnyős. (gondolom a hőskor óta Te is cseréltél már felszerelést)
Véleményem szerint élvezzük, hogy van Eplény, s mindenki örömmel használja ki maximálisan síelési lehetőségeit.
Anyó szárnyai alatt bármikor személyesen is hajlandó vagyok véleményt cserélni, majd egy jót csúszkálni.
További jó síelést!
Csabor
Előzmény: (kispolgar 107779)
kispolgar
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2011.02.03. 00:04
Bár olvasom a fórumot, nem nagyon szoktam hozzászólni, de most nem állom meg.
Hihetetlen, hogy egyeseknek semmi sem jó. Lassú a lift, jegesedik a pálya, rossz a zene, rövid a pálya, nem mosolyog a liftes bácsi stb.
Felesleges hasonlítgatás az alpesi sícentrumokhoz
Olyan sznoboskodás megy néha, hogy az már sok.
Én még a "hőskorban" síeltem itt rendszeresen. Biztos vannak többen akik emlékeznek rá.
Csak pár dolog az akkori állapotokról:
Akkor lehetett síelni, ha volt természetes hó.
A pályát nem kezelték, vagy igen, ha egy ruszki hószánnal való letaposást annak vesszük.
A pálya alsó része egy kb. két méter mély, keskeny,girbegurba természetes vízmosás volt. Mindenki úgy jött le ahogyan tudott. Idővel már hó sem nagyon volt rajta, este öröm volt nézni, ahogy szikráztak a lécek a köveken.
A mostani 4-es pálya megvolt, de felvonó nélkül és gyökereket kerülgetve lehetett rajta lejönni annak aki hajlandó volt ezért az élményért visszagyalogolni a felvonóhoz.
Büfé akkor volt, ha egy "üvegtigris" kitelepült és volt hot-dog, meg tea.
Esti világítás csak helyenként volt, az átkötő szakaszokon koromsötétben lehetett izgalmasan csúszni.
Ezek ellenére imádtuk az egészet úgy, ahogy volt. Nem sírt senki semmiért. Örült az ember, hogy síelhet.
Óriási előrehaladás az a fejlesztés, ami az elmúlt években megvalósult. Hazai mértékkel páratlan.
Azonban nem csak pozitív hozadéka van.
Ami jó az üzemeltetőnek, az részben rossz a közönségnek. Valljuk be, a liftek kapacitása jóval meghaladja azt, amit a pályák elbírnak. Csúcsforgalomban biztosan.
Aki idejön síelni, az számoljon vele utólag kár fanyalogni.
Aki meg a fent említett egyéb dolgok miatt panaszkodik, az gondoljon arra, hogy itt pár éve még semmi sem volt, vagy menjen az Alpokba.
Mondjuk egyeseknek ott is van mindig valami, ami nem tetszik. Olyan pl., hogy St.Moritz-ban a hegytetőn túl lassan hozták ki a kaviáros szendvicset és meleg volt a pezsgő.
Mi magyarok (tisztelet a kivételnek) olyan szinten elszálltunk, hogy csak na. Pedig pár éve még színes overálban, leharcolt cuccokkal hóekézgettünk vígan valahol, ahova egyáltalán sikerült eljutni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.