Szia Krechl!
Én is múlt héten rendeltem egy ugyanilyen bakancsot. 2005-ben vettem egy használt Nordica WC 150-est, ezt cseréltem most le. A bélés elhasználódott (majd leírom a tapasztalatokban, hogy miért), amúgy még mindig egy nagyon jó bakancs. Én teljesen kezdőként egy bordó Nordica Grand Prix-vel indultam. Fogalmam sem volt mi az a flex index, egyszerűen ezt örököltem Bónis Attilától. Később kipróbáltam több puhább bakancsot, de jobban tetszett a kemény bakancs direktsége, ahogy csak arra gondolsz és a léc már kanyarodik is. Így maradtam a kemény bakancsnál, bár a sítudásom inkább csak közepes.
És akkor a tapasztalatok:
- először mindig a bélésbe kell bebújni, bekötni a fűzőt és úgy belebújni a héjba. Mindig így csináld, különben begyűrődik valahol. Ha rajtad van a bélés akkor gugguló pozícióban majdnem a teljes súlyodat arra a lábadra kell helyezned amelyiket beletolod a héjba. Közben a kezeddel szétfeszíted a héjat. Évek alatt megviseli a bélést ez a mutatvány.
- hidegben nem fog sikerülni a fenti gyakorlat!! Soha nem vedd fel / le parkolóban, hideg autóból. Vagy vigyél magaddal hajszárítót! :)
- ne húzd meg nagyon, különben minden liftezésnél ki kell majd oldanod. Ha egyszer elszorítod magad reggel, egész nap szenvedni fogsz vele. Óvatosan, ami még kényelmes. A hüttében így is ki fogod oldani. És napközben ahogy bemelegszik a lábad óvatosan utánahúzni.
- hidegben (-10, -15) brutál módon felkeményedik
- a héj felső részén van a két oldalán egy-egy szaggatott vonal. Ha nagyon keménynek találod, akkor ki kell vágni a vonal mentén. Inkább többször vágj keveset (2-3 mm) és próbálj. Visszakeményíteni nem tudod. Ha teljesen kivágod vonalig kb 130 lesz a flex index (oldalirányban természetesen nem változik, csak előre)
Írtad, hogy 100 mm körüli széles a lábfejed. Szerintem kicsi lesz rád szélességben ez a bakancs. Az Agressor 95 mm (a szintén 150-es PRO 98 mm). Nekem keskeny lábfejem van (a bütyöknél kb 95 mm), pont jó rám a WC 150. Valószínűleg tágíttatnod kell majd.
Sok sikert hozzá!