Előzmény és válaszok a Oktatóval vagy anélkül - lássuk, mit mutat a gyakorlat... topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
18 éve tag
2012.10.27. 06:49
"Kíváncsi lennék, hogy ha kiállnánk a pálya szélére megtudnák-e mondani mindenkiről, hogy az éppen mellettünk elmenő egyén vett-e oktatást vagy sem. "

Szerintem én igen
Előzmény: (Quarius 141878)
minerel
3731 élménybeszámolót írt
3731
19 éve tag
2012.10.26. 23:46
"Én magamról biztosan tudom, hogy jól boardozok."
Merész kijelentés aminek ellentmond a az alábbi két mondatod is:

"Az meg, hogy a kezem esetleg rossz helyen van engem nem érdekel"
Pedig nagyon fontos, hogy hol vannak ha jól boardozól akkor tudnod kellene.

"Számomra inkább most jönne jól egy oktató, ugyanis elértem azt a szintet ahonnan egyedül már nagyon nehéz tovább lépni."
Vagy pedig rossz irányba mentél teljesen és zsákutcába kerültél és ha a kezek helyzete nem érdekel akkor nem is csodálkozok, hogy nem tudsz tovább lépni.

Érted és használod a Vanczi értékelésénél leírtakat? (Persze a léctávolságot leszámítva) ugyanígy mködnek a dolgok deszkán is.
Előzmény: (Quarius 141878)
Quarius
63 élménybeszámolót írt
63
17 éve tag
2012.10.26. 23:26
Ezért lehet megsértődnek néhányan, de nekem meggyőződésem, hogy oktató nélkül is meglehet tanulni szépen, magabiztosan, biztonságosan és élvezettel síelni.
Kíváncsi lennék, hogy ha kiállnánk a pálya szélére megtudnák-e mondani mindenkiről, hogy az éppen mellettünk elmenő egyén vett-e oktatást vagy sem.
Én magamról biztosan tudom, hogy jól boardozok. Képes vagyok folyamatosan kontrollálni a boardot, mindig arra törekszem, hogy íveket húzzak, soha ne sodródjak, a heggyel és a pályával szinte eggyé válik, az emberek mozgását már távolról figyelem, évek óta balesetmentes vagyok, így az itt felsorolt érvek közül mindet teljesítem. Az meg, hogy a kezem esetleg rossz helyen van engem nem érdekel.
Persze az is igaz, hogy a board előtt világ életemben síeltem, a téli sportok szerelmese vagyok és én tényleg folyamatosan figyelem magam és a mozgásom, erre nem képes/hajlandó mindenki. Kezdőként van aki megijed az eséstől, vagy örül, hogy képes lejutni a pályán és megelégszik ezzel az állapottal. Esetleg hiányzik a tapasztalata, amivel felismer bizonyos helyzeteket. Rengeteg embernek tényleg szüksége van egy oktatóra az alapok elsajátításához, de amikor azt olvasom, hogy oktató nélkül felelőtlenség megtanulni és csakis bizonytalan, labilis veszélyes emberek fognak születni azt azért erős túlzásnak érzem.

Számomra inkább most jönne jól egy oktató, ugyanis elértem azt a szintet ahonnan egyedül már nagyon nehéz tovább lépni. De amíg évi egy síelést engedhetek meg magamnak, addig elég kicsi az esély arra, hogy felbéreljek egy oktatót magamnak.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE