A következő kitalált történettel is egyetértesz?
Adott egy síelni vágyó (még soha nem találkozott ezel a sporttal) Úgy döntöttem ,hogy telemarkozni fog , mert így te is bele tudod magad képzelni a helyzetébe majdnem azonos adottságokkal.
Na szóval felviszem a hegyre, odaömlesztek neki mindenféle felszerelést, Túrasi , fóka , sífutóléc, telemárkléc, vizisí, tetőléc,túracipő, sífutócipő meg amit találok a kocsimban. első oktató nélküli óra: felszerelésismeret! Miként választja ki a helyes , neki való eszközöket?
Megjegyzem a hegy üres, lesni nem lehet!
tegyük fel , hogy sikerült!
Első lépések? ez nagyon nem fog menni, de mivel a majmok is tudnak másolni, utánozni , tegyünk a hegyre virtuálisan telemárkos síelőket, akiknek nagy része ugyanígy, magától tanulta meg a már-már élvezetet szerző siklást!
Tehát olyantól lehet lesni aki talán maga sem azt a képet síeli amit egy oktató elvár!
Na így nyomjon le az emberünk 3 napot!
Majd hasonlítsuk össze Y-al aki oktatóval kezdte, kiadott felszerelésre( bérelte!) és oktatásra 220eu-t ,és a negyedik napon mindketten egyedül nyomják a következő "lépcsőfokig".
Melyik döntött jobban? Kiegészíteném azzal, he én lennék az oktatója megmondanám melyik este a legjobb kocsma, hol a legolcsobb bolt a környéken, hol lehet orvos, mennyibe kerül,és ki indítja el neki az autót -20fok alatt.
Kíváncsi vagyok mi a véleményed a történetről?
Mert lehet hogy eddig tévúton jártam, ahonnan már nem fordulhatok vissza, de akkor nem adok több rossz tanácsot az embereknek!