Előzmény és válaszok a La Plagne - Les Arcs - Paradiski topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nando
95 élménybeszámolót írt
95
18 éve tag
2012.12.25. 20:40
Szerintem, ha belegondolsz tök normális, hogy mindenki csak 1 bőröndöt, sílécet és kézipoggyászt vihet magával. Különben nem lenne elég hely a buszon és úgy kellene utazni, mint az állatok. 13-15 órát pedig nem túl kellemes úgy utazni. Szóval én mindig próbálok szolidáris lenni. Ha meg marad hely, akkor nyilván beférnek még plusz cuccok, de ez télen elég ritkán szokott menni. Amúgy meg kint is lehet kapni mindent és nem drágább, mint bárhol máshol a világban.
Előzmény: (- Marky - 144776)
vaditami
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2012.12.03. 18:59
Szia!Xero!
Én is ettől a szívástól tartok, mert beszéltem az irodával
s csak 1bőröndöt engednek + sícucc+ kézi tasi.A bőrönd közepes
lehet és abba tegyem a kaját.
Előzmény: (Xero 144780)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
16 éve tag
2012.12.03. 04:00
A mi társaságunk jellemzően ugyan annyi vagy kevesebb cuccal jön mint én és általában 12-24 fős a csapat. Ha ezt a gondolatmenetet követem, akkor tavaly nagyon sok csomaggal érkezhetett a többi társaság. :)
Előzmény: (- Marky - 144814)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2012.12.02. 22:27
ez érdekes, nálunk ilyen gond nem volt, pedig még hűtőtáskánk is volt. Elég ha 2-3 csoprot pofátlanul jelenik meg csomag szempontból, és máris borul a rend...
Előzmény: (Xero 144780)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
16 éve tag
2012.12.02. 18:43
Azért ez így ebben a formában nem igaz.
Az utóbbi időben egyre kevésbé férünk be a buszokba a skilines-al.
Tavaly egész konkrétan a középső ajtó lejárata és az előtte lévő közlekedő rész is tökig volt pakolva. Amikor ellenőrzéstől tartottak, akkor mindent a környéken ülők lába alá kellett pakolni (igen törökülésben ültünk).

Én nem szoktam variálni a következőket viszem, és így is mindig megy a szívás:
-1db lágy bőrönd
-1db hűtőtáska (3-4 ember pakol bele)
-1pár síléc és bot (saját zsákban)
-1 pár bakancs (baki táskában)
-1db sisak (saját zsákban)
-1db kézi táska, úti kajának, tisztálkodó cuccoknak és elektromos kütyüknek

Na ezekből tavaly pl a hűtőtáskát nem voltak hajlandóak berakni a csomagtérbe, így kiválóan kiolvadt a fele húsunk mire odaértünk. A sílécemet és a botot csak úgy tudtam berakni a buszba, hogy sunyi módon benyomtam a wc-be mielőtt bezárták (bőven volt még benne hely a boardoktól), a bakancsom az ülés alatt volt (szerencsére a középső ajtó előtt ültünk, így relatív kezelhető volt a dolog), a sisak pedig a fejünk fölött kapott helyet.
Ebből jól látszik, hogy a cuccaim közül mindösszesen a bőröndöm és a kézi táskám volt igazán a neki szánt helyen.

Tavaly megfogadtam, hogy erre a baráti társaságos csúszásra idén csak és kizárólag saját transzporttal fogok menni, de idén is leszavazták a dolgot. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami változás ez ügyben idén.

Az önellátás miatt érdemes, még a cél előtt valami értelmesebb városban megállni bevásárolni. Ezt is általában le kell bírkózni a csoportvezetővel, de aki értelmes az egyből megérti az okokat.
Előzmény: (- Marky - 144776)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2012.12.02. 17:58
Szia,
Mi velük voltunk tavaly Valloire-ban, idén meg velük megyünk ide.
A tavalyi túrával semmi gond nem volt, akkor kényelmes buszt kaptunk, hamar kiértünk, a szállással is minden rendben volt.

Az önellátás nem értem miért meglepő, ennyi pénzért, nem jár 5*.

A csomagoknál arra kell figyelni, hogy a pofátlanság határát ne súrolja a pakolás. Fejenként mondjuk nem illik odaállítani 3 pár szereléssel,és 4 zsák krumplival :) és akkor el fogják vinni minden cuccod, ne félj.

közben rákapcsolt az időjárás odakint, már kevesebb, mint 2 hónap és támadunk!
Előzmény: (vaditami 144761)
vaditami
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2012.12.02. 16:03
Sziasztok!
Idén ide néztünk utat,de ezzel az irodával még nem utaztunk.
Ez a Skilines ha valaki tud vélemény róluk Köszi!
A csomagokat eléggé lekorlátozzák(1utazó bőrönd közepes,sícuccok.) és a kaja? önellátás!Nem tudom mennyire
szigorú ez? Akikkel eddig utaztunk nem volt korlátozva.
Előre köszi a véleményeket! Üdv.Tamás
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE