Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bad Gastein, Bad Hofgastein topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Christína
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2013.02.19. 16:20
Mi tavaly március 15.-én voltunk és térdig gázoltunk a latyakban, mert 10 fok volt a hegyen is.
Sportgastein-ben a legmagasabb ponton volt 2 fok, de a középállomáson már 6 fok volt délben.
Én a + fokokban már nem szeretek síelni, írj majd beszámolót milyen volt a hó márciusban. Lehet, hogy csak meleg évet fogtunk ki.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2013.02.19. 11:04
Mi is imádjuk Bad-Gasteint, Angertalt és Hofgasteint, mert ennyire gyerekbarát síparadicsommal még nem találkoztunk, pedig sokfele megfordultunk már.
Meg kell próbálni az autót kiiktatni, mert elég sok szállás van ezeken a helyeken. Mi szinte sosem autózunk az ott eltöltött hét folyamán.
Nagyon tetszik a változatos pályarendszer is. Ügyelni kell arra azonban, hogy a síelésünk időpontja ne essen egybe síszünetekkel, mert bizony mások is kedvelik ezt a helyet. Mi eddig szilveszterkor, illetve januárban voltunk, legközelebb március második felében tervezzük az utat, mert akkor a gyerkőcök 15 éves kor alatt ingyen síelnek ,ha a szülők is síelnek. :)
Előzmény: (RM 154954)
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2013.02.14. 23:11
Gyerekes tesztnek vetettük alá a régiót és jelesre vizsgázott. Mind a 3 csemete (5 éves már síel, 3 éves már kanyarodik/fékez és egy egy éves baba) jól érezte magát.

Szállásunk a SpothausGastein-ban volt. Ismerős ismerőse a tulaj, magyarok voltunk a házban, összejött egy kis gyerekcsapat, jól eljátszottak egymással. Két konyha jut az 5 szobára, így kényelmesen elláthattuk magunkat.

BadGastein-ben a Stubnerkogel kabinos aljánál van két szőnyeg. Van egy kis buckapálya is. Ezek nem fedett szőnyegek, jól átlátható az egész. Teljesen kezdő picivel talán itt érdemes kezdeni. A tetőn jó étterem (salzburgi síszünet ellenére sem volt tumultus ebédidőben, szép kilátás, jó étel ...), szenzációs játszóház és egy függőhíd a semmi felett csalogatja nem csak a síelőket. A játszóház (Fun Center) minden igényt kielégít: csócsó, léghoki, kis mászófal, labdafürdő, csúszdás mászoka ... Felnőtteknek internet elérés, wifi, bőrkanapék ... Mindez benne van a síbérlet árában. A délelőtti síelés után óriásit játszottak itt a gyerekek.

FONTOS: A kabinos tetejére egy síbérlettel + egy sétálójeggyel mentünk fel (babakocsiban vittük a picit). A kabinos emberke nehezményezte, hogy miért van mindkettőnkön sícucc. Az nyugtatta meg, hogy a síjegyünk u.n. "kisgyerekes" jegy volt. Ezt azok a szülők kérhetik SkiAmadéban, akiknek 3 évesnél kisebb gyerekük van. Jegyvásárláskor lefényképeztek minket és hivatalosan használhatta mindkettőnk a síjegyet. (A normál jegy elvben nem átruházható.) A kisgyerekes jegy ára egyébként megegyezik a felnőtt jegy árával.

A nagy kedvenc az Angertal alján lévő "szőnyegrendszer" volt. Itt talán 5 elég hosszú fedett szőnyeg + egy kezdő csákányos van a "bébi" részen. Vannak "tűzve" pályák, csilingelős kiskapuk alatt lehet síelni sőt még mesterséges akadályok is vannak (bukkanó, "mérleghinta" ...). Ezt a részt 3 éves lányom imádta. 4. nap már egyedül "barangolt" ide-oda. Itt, lent a főépület első szintjén van egy elég nagy étterem, ahol üvegfallal leválasztott játszó/pihenő szoba is van. Lifttel is fel lehet menni az "aulából", ez babakocsival megkönnyíti a közlekedést. Itt csak a zsúfoltság volt a gond, úgy kellett asztalt vadászni. A játszórészt szerették a gyerekek, bár itt csak párnák voltak, de lehetett belőlük várat építeni. Kint az épület mellett is van egy kis játszótér (csúszda, iglu ...). Szóval igazi törpeparadicsom az egész.

Egyébként síeltünk is. A pályák nem voltak a legjobb állapotban. A salzburgi síszünet + sok külföldi (főleg Cseh, Német, Holland) vendég lesíelte a pályákat. Előfordultak jeges foltok. A hóminőségen a szerdai havazás javított, sajna ez már utolsó napunk volt. Pályán kívül is sok hó volt, volt, hogy sajnáltam koptatni a lécem a kemény pályán, így inkább ott mentem. A BadGastein-Angertal-BadHofGastein hintát síeltük be. Az ezer méteres szintkülönbségek memozgatták az embert. Kedvenc pálya: B15-B11 kombináció.

Kis negatívum:
Sajna csak 6 éves korig ingyenesek a szőnyegek, felnőtteknek kell a bérlet. Ez nem olcsó, 4 napos jegy kaukcióval 170EU fölött volt ...
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.