A tapasztalatok bizony vegyesek.
Én is kaptam egy sporttárstól váratlanul két Aflenz jegyet, de már az idő rövidsége miatt (úgy gondoltam) nem tudom felhasználni. Hogy mégis hasznosuljon felraktam a fórumba, hogy akinek kell vigye.
Jelentkezett egy illető (neve nem lényeges), aki nagyon röviden megírta a telefonszámát, mondván kell a jegy. Válaszoltam, hogy egy címet szeretnék, mert fehérvári vagyok, s nem biztos, hogy tudunk találkozni. Válasz napokon át nem érkezett. Végül, mivel nagyon múlt az idő telefonáltam, de senki nem vette fel a telefont. Néhány óra múlva kettőt csörrent a telefonom. Esélyem sem volt felvenni. Mivel láttam, hogy a jegy iránt érdeklődő, visszahívtam. Hívtál, mit akarsz?-hangzott az udvarias bejelentkezés. Elmondtam, hogy két jegyet szeretnék küldeni Önnek, s ehhez kellene egy cím. Hosszú percek után ki tudtam szedni a sporttársból egy címet, de még további percek teltek el, míg nevét is elárulta.
Az jutott eszembe, hogy amikor egyik barátom nyomdásznak állt, az első munkája az volt, hogy megkereste egy katonatiszt, s azt kérte: Olyan névjegyet csinálj nekem, amiből nem tudják, hogy az enyém.
Még aznap postára adtam a jegyeket. Sem a telefonbeszélgetés alatt, sem a későbbiekben, semmilyen formában nem hangzott el egy szó: köszönöm. Nem kaptam semmiféle visszajelzést arról, hogy a küldemény megérkezett, sikerrel felhasználta. Megnézve a sporttárs fórumbeli nacionáléját, csak néhány, érdekes stílusban megfogalmazott utitárs kereső hozzászólást találtam. Megfordult fejemben, hogy nem jónak adtam a jegyeket.
Ezentúl ne adjak senkinek semmit, tépjem szét a jegyeket?