Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Csákányos felvonó topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2014.09.27. 11:37
Ó a csákányos ill. bármilyen húzólift használata....
Nem ördögtől való, a különböző megoldásokat már többen leírták, én annyit tennék hozzá, hogy nálunk ez szerepel a leadott, megtanított anyagok között, így ha valaki a síoktatót választja akkor része lesz a helyes lifthasználat megtanulásában. Mi már úgy megyünk a lifthez a tanulóval, hogy be tud szállni, és a kiszállás nem is jelent különösebb problémát. Ezt nagyon egyszerüen egy gyakorlócsákánnyal vagy tányérral oktatjuk a helyi közönség nagy örömére mert tetszik nekik amikor a liftet imitálom és lógó nyelvvel futkározok fel és alá a kevésbé meredek emelkedőn , közben a beszállást és a kiszállást gyakoroljuk a tanítványokkal és a lift, azaz én elég nagyokat ránt, cibál,emel...:-) ha ez megy, akkor kötéllifttel vagy más húzólifttel teszem ugyanezt.hangsúlyozom még mindig gyakorlótányérral, mert itt csak én szállok be, a tanítvány a kezemben sokszor fáradtsággal tartott tányéron, vagy csákányon ül. Persze itt is rángat az a fránya lift:-)
Ha megy, akkor jönnek a kézbe a különböző tárgyak, bóják,karikák, végül a bot. Aztán irány a lift.
nem szokott gondot okozni.Mert míg egy autodidakta tanuló az elején kb. 5 ször száll be és jó esetben ugyanannyiszor ki a liftből, addig nálunk ez 20-30 szor megtörténik, és mindkét irányba!Snowboard kicsit nehezebb, de ugyanez a módszer.Azt tanácsolom keress meg egy oktatót ezzel a problémáddal, meg fogsz lepődni milyen egyszerű a megoldás!Egyébként magad is megtudod tanulni, kicsit több gyakorlással. Sok sikert kívánok!
Előzmény: (Kristina 173171)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
17 éve tag
2014.09.19. 19:33
Piros ikonnal ez vicc lesz... vagy mégse?
Ha nem: egy határozott mozdulattal kirántod magad alól oldalra.
Előzmény: (Kristina 173171)
Kristina
26 élménybeszámolót írt
26
16 éve tag
2014.09.19. 19:24
Valami tuti tipp kellene,hogy hogyan lehet a legpraktikusabban (és a legkevesebb bénázással) a csákányost használni. A legtöbb gondom a kiszállásnál van. Ez mindig kihívás, és mindenki mást mond. Az ötleteket, tanácsokat előre is köszönöm.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.