Előzmény és válaszok a Boardos kérdések topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
SoosLaci
4 élménybeszámolót írt
4
8 éve tag
2017.02.01. 10:43
Szia Robi,

Köszi a választ. Picit félreértettetek, lehet rosszul fogalmaztam.

Voltam már kint havon is 1 egész napot oktatóval, szóval megtanított az élváltásra, alig esek el 1-2x amig lejövök pl Eplényben a kék pályán.

A problémám azzal van, hogy kihasználom a pályát széltől szélig, és nem merem beengedi az elejét, főleg lábujjélen, mert betojok ha 5 km / h-nál egy picit is többel megyek :D

Síelni tudok, ott meg imádok száguldani, de itt valahogy nem érzem.

A kérdés az lenne, hogy eleinte mindenkinek ilyen? MIndenki széltől szélig megy? Lassan?

Köszi
Fetzer Robi
147 élménybeszámolót írt
147
14 éve tag
2017.02.01. 10:38
Szia Laci,

nekem az után, hogy a saját próbákozásaim alapján nem tetszett a műanyag pályás oktatás, kellemes meglepetés volt egy tanítvány, aki elmondása szerint ott oktatóval eljutott a csúsztatott kanyarodásig, majd néhány órát (napot?) tudott gyakorolni havon. Ezek után jött hozzánk, hogy lépjünk tovább, és olyan szép, iskolázott mozgása volt (minden testrésze a helyén, nem kalimpált, koncentrálni tudott már másra is, nem csak az egyensúlyának a megtartására), hogy öröm volt vele foglalkozni, és gyorsan is haladtunk.

Én is azt javaslom, keress sípályát a környékeden, vegyél pár órát oktatótól, hidd el, megéri ennyi befektetés (nálunk pl. 9 e Ft 50 perc + a bérlés, ha kell, de ha már ketten vagytok, akkor csak 6 e Ft), sokkal hamarabb eljutsz arra a szintre, mikor élvezni is fogod a csúszást, és nem azért fizetsz ki több ezer forintot a pályabérletre, hogy ott essél-keljél.

Hajrá, a snowboard tanulás első része egyáltalán nem ördögtől való! :-)

Robi
Előzmény: (SoosLaci 193551)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
18 éve tag
2017.01.31. 20:38
Laci, ha tizen x óra után is tetszik a board és nem szegték kedvedet az esések, menj el hóra is okatóval. Visegrád, Eplény, MSZI, mindegy, felhoznak élvezhető szintre, ahonnan már magadtól is megy.
Idén is Eplényben oktat az a srác, aki 2 éve 2x1 privát óra alatt megszerettette a fiammal a boardot.
10eFt/óra plusz bérlet sok? Igen, bár ez ember hobbija minden pénzt megér, amíg ki tudja fizetni... :-)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
15 éve tag
2017.01.31. 19:55
Igen, mindenki a pálya széléig megy az elején. 2-3 alkalom után ez természetes. Most már csak arra figyelj, hogy ha az elkezdett forduló közben begyorsul a lap, akkor ne fékezz, hanem hagyd, hogy tovább forduljon az ívén, mert utána magától le fog lassulni.
Tehát: oldalazol, kicsit lejtő irányba dőlsz, hogy elkezdd a fordulót, ráengeded a lejtőre, begyorsul, de nem ijedsz meg, amikor esésvonalban vagy élt váltasz, hagyod tovább fordulni, lelassul.
Ezt megismétled a másik irányban is.
SoosLaci
4 élménybeszámolót írt
4
8 éve tag
2017.01.31. 18:05
Sziasztok,

Most tanulok boardozni (voltam kb 10 alkalmat műanyag pályán, utána pedig 2-3x havon.

Most ott járok, hogy megtanultam az élváltást úgy ahogy, azonban a pálya teljes szélességét kihasználom és gyakorlatilag cikk-cakkban megyek le, mert ha egy picit is begyorsul, akkor azonnal megijedek és vagy befékezek, vagy elesek.

A kérdésem az lenne, hogy ez normális? Mindenki teljesen széltől szélig megy az elején?

Úgy érzem soha nem fogok tudni úgy megtanulni, mint mások.

Köszi előre is,
Laci
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE