Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
147 élménybeszámolót írt
147
14 éve tag
2018.01.23. 10:14
Azért nyugatra nem lehet olyan ritka. Nagy páyarendszerek központi helyein található ilyen, csak az olyan helyeken minden több és nagyobb: a pályák, a felvonók, a vendégek száma. És a napi bérlet is minimum a duplája...

Amúgy ha több napos síelésen vagy, és ott laksz a pálya közelében, evidens, hogy síruhában mész a felvonókig. A hazai síeléseknél, ahol azért inkább az jellemző, hogy a vendégek egy-egy napra keresik fel a pályákat, és sokszor 100-200 km-t utaznak, ott elhiszem, hogy nem mindenki szeret komplett ruházatban utazni ennyit. Megoldható, de nem komfortos. Innen az igény az átöltözési lehetőségre, amit nyilván te is kihasználnál, ha lenne. Van, akinek ez probléma (mert nem nézi meg előre a lehetőségeket, nem készül fel a helyzetre), és van, akinek nem.

Ahogy a Sípark organikusan fejlődik, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb (utóbb) lesz öltöző is.

Robi
Előzmény: (Viri 198594)
Viri
719 élménybeszámolót írt
719
21 éve tag
2018.01.23. 01:31
Mutass kis hazánkban, de megkockáztatom északi és nyugati szomszédainknál is, olyan sípályát ahol átöltözési lehetőséget, öltözőt biztosítanak a sízők számára! Általában a pályára síruhában mennek az emberek. Én éppen múlt pénteken autóztam 210 km-t síruhában a Síparkig, és túléltem, sőt haza is úgy mentem.
Előzmény: (r.3.14 198588)
r.3.14
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2018.01.22. 21:32
Tegnap voltunk először ezen a helyen, 200 km-ről. Nem akartuk, hogy a cicanadrág meg a sígatya ránk rohadjon a havazásban megtett 3 órás úton, de azért nem gondoltam volna, hogy nincs egy normális helyiség, öltöző, ahol kulturáltabban át lehet öltözni, csak a kölcsönző zsúfolt, cipőkről és síbakancsokról leolvadt hótól tocsogó helyisége, esetleg annak szűkös wc-je. Aztán teljes menetfelszerelésben visszaslattyogni a táskával, cipőkkel a kocsihoz, mert ennyi pénzért egy megőrző sincs. Arról nem is beszélve, hogy hó volt mindenhol, de a pályák töredéke van nyitva, az üzemeltetőnek így jóval kevesebb költsége van (kevesebb működő felvonó, kevesebb felügyelő ember), de azért a teljes árú jegyet fel tudják számítani. Szerintem kicsit nonszensz, aztán lehet csak nekem. Az étterem se olcsó, (de persze melyik hülye fog átöltözgetni és kocsival elmenni máshova ebédelni?!), viszont legalább elég nyers volt a hasábburgonya 750 Ft-os köretáron.
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE