Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
GregJuhasz
15 élménybeszámolót írt
15
4 éve tag
2020.12.18. 14:24
Sziasztok!

Nekem foglalva van szállás Tálé-ban jan 14-től, így követem a híreket ill. kapcsolatban vagyok a szállásadómmal is.

Per pillanat úgy áll a helyzet hogy LEHET utazni a síközpontokhoz, a szállások fogadhatnak negatív teszttel (hoteleknél nyilván "erősebb" ellenőrzés várható, mi magán apartmanba megyünk), ill. síelni is lehet negatív eredménnyel - mindenhol 72 órát írnak érvényességnek.

Jasna környékén, mind az északi mind a déli oldalon lesznek teszt pontok ahol elvileg ingyenesen végeznek antigén gyorstesztet - erről itt van bővebb info: https://www.jasna.sk/en/information/informations/testing-sites - melyet aztán elfogadnak a lifteknél az ellenőrzéseken.

Ez persze bármilyen irányba változhat, ha valaki szorosabban követné a Szlovák helyzetet mint a magyar sajtó akkor az https://ujszo.com/ -ot ajánlom.

Nem mondom hogy "ideális" így síelni utazni, nagyon sok kompromisszumot követel de mi csak akkor mondjuk le ezt az utat ha sehogy nem engednek át a határon (negatív teszttel sem) és / vagy Jasna zárva.

Ha összejön szívesen megosztom a tapasztalatokat majd akár a határátlépés, akár a síelés / ellenőrzések kapcsán, bár lehet addig még jár arra más is! :)
Előzmény: (gaboca 210313)
gaboca
3377 élménybeszámolót írt
3377
15 éve tag
2020.12.18. 00:00
,,Szlovákia (frissítve: december 16.)
Sokáig kivártak, nem tiltottak semmit. Sem a tél, sem a síterepek nem tudtak várni a döntéshozókra, így az előző hétvégén már három síterep kinyitott. A december 10-i döntés értelmében december 14-től a 10 éven felüli síelők csak három napnál nem régebbi Covid-teszttel látogathatják a síterepeket. Ugyanígy, a szállodák is hasonló feltételekkel fogadhatnak turistákat. A december 19-én, reggel 5 órakor érvénybe lépő szigorú, egész napos kijárási tilalom alól több kivétel is lesz, például a családlátogatás, a munkába járás, a létfontosságú áruk beszerzése vagy üzemanyag-vásárlás céljából történő utazás. A síelést sem tiltják be, mivel szabadtéri sportolásnak minősül, amely továbbra is engedélyezett."


Itt a síelőkön, utolsó mondat, remélem igaz!
Előzmény: (TZoli 210312)
TZoli
1159 élménybeszámolót írt
1159
20 éve tag
2020.12.17. 23:22
A média tele van azzal, hogy Szlovákiában szombattól egész napos kijárási tilalom lesz érvényben. Szerintem akkor itt síelés sincsen, akár van teszt akár nincs.
Előzmény: (vendiofa 210311)
vendiofa
5 élménybeszámolót írt
5
5 éve tag
2020.12.17. 21:50
Sziasztok valakinek van tapasztalata mi a helyzet szlovakiaban jasnan vagy egyéb helyeken hol és hogyan ellenòrzik a negativ covid tesztet?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.