Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
19 éve tag
2021.03.16. 12:56
Kedves sí és snowboardos barátaim!

Az utóbbi időben 3-szor is voltam a Síparkban, és nem az ideális időt választottam, hanem a lehetőségeim döntötték el, mikor tudok menni. Ennek alapján mondhatom, nagyon jó körülmények vannak még mindig a Felső-Mátrában, minden hóágyúzható pályájuk nyitva van, és hétvégente még az összes lift is közlekedett.
Kicsit tényleg érthetetlen, hogy ebben a "nehéz" időszakban, amikor főszezonban elég sokakat érdekelt a Mo-i sízés, most miért nincsenek többen? Tudom sokan elpakolták már a sífelszerelést, mert kitört a tavasz, de az utóbbi időben visszahűlt a levegő, éjszakánként még síkvidéken is fagy, és a 800 m magasan lévő pályákon még mindig kiváló hó van. Ráadásul a sípálya vezetése mindent megtesz, hogy minél tovább életben tartsa a síelési lehetőséget, nemrég még hóágyúztak, és alkalmazkodva a tavaszias időhöz, már 8.30-kor nyitnak a pályák, hogy ki lehessen használni a délelőtti hidegebb időszakot. Aki nyitásra ott van, az csodálatos ratrakolt pályán húzhatja az első íveket, és kb délig kitart a keményebb állapot, majd ebéd után stílust kell váltani azokon a helyeken, ahol többen közlekednek, mert csak ott kezd buckásodni a pálya, ami pedig kifejezetten jó gyakorlás, legalább nem egyhangú a csúszás.
Szóval a síelést, boardozást imádók, végre felébredhetnek Csipkerózsika álmukból, mert még mindig 3 sípálya fogadja a vendégeket hazánkban. A kellően ébereknek, pedig gratulálok, Ők tudják, hogy a szezon legjobb része a tavaszi, ahol vastag hó, napsütés, és már kevésbé zsúfolt pályák várják a csúszni vágyókat. A hab a tortán, hogy ilyenkor már nemcsak botladozunk a sípályán, hanem a szezonban kicsiszolt technikával, megfelelő kondíció birtokában, élvezhetjük szeretett mozgásunkat.

Találkozzunk minél többen, a még mindig havas lejtőkön!

Üdv! Gutbrod Rezső hóimádó
Előzmény: (TZoli 212062)
20210315-135818.jpg
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2021.03.15. 19:21
Minimm 1, ha nem jön eső, hirtelen nagy meleg, akkor 2 hét is benne van még ebben a szezonban. Nem hiszem hogy zárnának a gyérebb érdeklődés miatt, nem véletlenül csinálták azokat a hegyeket.

Kertészkedjen, bicajozzon csak mindenki, én majd csatlakozok áprilisban ahhoz a klubhoz :)

köszi az infokat
Előzmény: (TZoli 212062)
TZoli
1203 élménybeszámolót írt
1203
21 éve tag
2021.03.15. 18:18
Már mindenki elbizonytalanodik. A tavasz, bicikli, kerti munkák stb. Sajnos megint a hétvégére mondja a szelet, rossz időt. Ez most is elég becsapós volt, mert közel sem volt annyira vészes, mint az előrejelzésből gondoltuk volna. A négyüléses elég jól szél védet helyen van, ott a szelet nem is lehetett érezni. Pedig attól féltem a széllökések miatt nem fog üzemelni. A borús idő pedig megakadályozta az olvadást, nagyon jók maradtak a pályák végig.
A baj az, hogy ha elfogy az érdeklődés, a fenntartó be fog zárni, hiába síelhető még a terület.
Az 1-en ment az edzés, de néha a szünetekben és a végén is zavartalanul lehetett használni. Nagyon jó volt, ez kevésbé buckásodott és kemény is maradt végig. A piros 3-ast is kevesen használták. A vége felé voltak kisebb buckák, de itt is egész végig nagyon nagyokat lehetett menni. Nekem ez jött be leginkább mert ha éppen senki nem volt a pályán tetszés szerinti nyomvonalon és sebességgel lehetett hasítani. De ha éppen úgy volt kedvem, nagyon jól lehetett íveket is húzni. Tetszés szerint. Fél3 körül elbontották az 1-es és 3-as összeérésénél az aljában, a kettő között lévő hálót, ami lekerítette az edzésről lecsúszókat. Akkor a 3-asról érkezve ez lett a sípálya legjobb része. A 4-es, 5-ös kanyaraiban voltak délutánra kisebb árkok, buckák, de délelőtt nagyon jól lehetett az íveken menni. Nagyon jó nap volt.
Előzmény: (- Marky - 212061)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2021.03.15. 10:31
köszi az infokat, sajnos minden partner lemondta utolsó pillanatban
De elég bíztató az egyhetes előre, 1x még felmegyek, maximum csatlakozok egy spontán fórumos találkozóhoz, ha lesz
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE