Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Covid19 tapasztalatok Franciao-ba utazáshoz topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
18 éve tag
2021.12.01. 08:06
"Kinyomtattam az oltásokról a papírlapú igazolásokat egyesével.
Feltöltöttem az eeszt alkalmazásba. "

Ezt nem értem, mit kell feltölteni az eeszt-be? Én nem töltöttem fel semmit, és így is látszik, hogy milyen oltást mikor kaptam. Mondjuk rosszul, mert a betegséget is oltásnak mutatja :)
Előzmény: (Brockey 213088)
Bata Attila
2088 élménybeszámolót írt
2088
17 éve tag
2021.12.01. 03:17
Derék :)

A francia alkalmazásban nekem két fül van, egyiket a határon, másikat a bérletnél vagy étteremben kell mutatnom értelmezésem szerint.

Kicsit bonyolítja a helyzetedet, hogy a franciák sem fogadják el egydózisúnak a Janssent december 15-től. Bemásolom az angol nyelvű szöveget, amit a turisztikai hivataluktól kaptunk, aztán megpróbáljuk értelmezni :)

All persons vaccinated with Janssen/Johnson & Johnson
vaccine will need to present a proof of a booster dose to
extend the validity of their Covid health pass from
December 15th . This measure applies to all ages.

People vaccinated with 1 dose of Janssen vaccine (all ages
concerned) are eligible to receive their booster dose 2
months after their single dose injection 4 weeks delay to get
the 2nd dose after the date they are allowed to receive it - in
France it is 1 month after the Janssen vaccine)
Előzmény: (Brockey 213088)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2021.12.01. 00:22
Amit előreléptünk:
Beadattuk a harmadik oltásokat (A Sputnyikra a Janssent nem volt egyszerű).
Kinyomtattam az oltásokról a papírlapú igazolásokat egyesével.
Feltöltöttem az eeszt alkalmazásba. Ezzel a szlovén rész kipipálva.
Regisztráltam és kitöltöttem az egész sok adatot bekérő kérdőívet az Olaszországba beutazáshoz, szálláshoz itt: https://app.euplf.eu/#/
Letöltöttem a francia alkalmazást (Tousanticovid) innen: https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.gouv.android.stopcovid
Oda is betöltöttem az oltások digitális változatát. Határátlépésnél van egy gomb az egyes oltásoknál (border mode), amivel talán gyorsabban lehet végezni (vagy kötelező?, ezt nem tudom).
Letöltöttem, kinyomtattam és kitöltöttem a pass sanitaire angol változatát innen (oldal alján state of honour): https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Szeretnék minél jobban megfelelni az olasz/francia hatóságoknak egy esetleges ellenőrzésnél/határon belépésnél/szállás elfoglalásnál/síbérlet átvételénél/síliften/stb.

Ha ez nem lesz elég, akkor mi? Mindenesetre én bizakodva készülök a január végi síelésre.
Remélem, ezzel tudtam segíteni azoknak, akik olasz/francia területre terveznek síelést. Persze ez bármikor változhat, ez a jelenlegi helyzetben lehet megoldás.
Előzmény: (Brockey 212930)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2021.11.14. 15:20
Ausztriába utazással/síeléssel kapcsolatban rengeteg információt olvashatunk a honlapon megjelenő cikkekben-fórumokban. Viszont engem a topik témájában megjelölt útvonalon (különös tekintettel a három határon belépéskor) és Franciaországban elfoglalt szálláson és a felvonóknál szerzett tapasztalatok érdekelnének.
Ha bárki rendelkezik/a jövőben rendelkezni fog személyes tapasztalattal ebben a kérdéskörben, ne tartsa magában, és legyen szíves ossza meg velünk.
Nekem személy szerint január 22-29 között van foglalásom Serre Chevalier síterepre, a Briancon melletti Chantemerle településen szállásra. 4 fős család vagyunk, akik autóval fogunk utazni, Sirmionében foglaltam tranzitszállást, végig a szlovén-olasz autópályán, és Montgenevre felől lépnénk be a francia határon. Legalábbis ez lenne a terv. Sajnos mi már két telet is kénytelenek voltunk kihagyni (a 2020 márciusi síelésünk előtt két héttel jött a határzár), a harmadikat nem fogjuk.
Hárman 2-2 Pfizer oltással rendelkezünk, a fiam 2 Szputnyikkal. Most állunk a harmadik oltás előtt, november végén adatnánk be, és morfondíruzunk, hogy mi lenne a legjobb. Elborzadva olvasom az osztrák szabályozást, és olyan helyzetet el sem tudok képzelni, hogy ez az út is kútba esne. Eddig a Janssen vakcináját néztük ki harmadiknak, de az osztrák helyzet elbizonytalanított. Én akármiből és akármennyit beadatnék, csak lehessen síelni menni. Ráadásul húsvétkor átestünk a víruson, szóval én nem félek semmitől. Ha jól tudom, Szlovénia elfogadja a Szputnyikot, az olaszok és a franciák nem. Azt is szeretném, ha megosztanátok velem/velünk, hogy ki milyen harmadik oltásban gondolkodik, aki a franciákhoz tervez menni a télen.
A jelenlegi és mindenkor aktuális szabályozás itt található: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag
Itt a buszos utazók és a Frejus alagútnál belépők tapasztalatára is kíváncsi lennék majd.
Brianconban december 4-én indul a szezon, máshol korábban, aki jár arra, hazatérve legyen szíves írjon ide. Január 30-31-én én is leírom, mit tapasztaltam.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.