Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
325 élménybeszámolót írt
325
16 éve tag
2021.12.24. 03:49
"Nem tudom, hogy az ülős felvonó előtti utolsó rész korai buckásodása - mert most is az volt - helyi sajátosság, vagy csak az én látogatásaim nem megfelelő időpontban történtek, mert én (kisebb-nagyobb mértékben) mindig itt találom ezeket. Ez azért balesetveszélyes, mert az itt bizonytalankodók, csetlő-botlók, fekvők között a "menők" nagy sebességgel, közel mennek el. Ez nem az üzemeltető hibájára, hanem a "menők" intelligenciájának hiányára utal."

Jól látod, ez egy komoly probléma, amely mindaddig vissza fog térni, amíg a pálya végét át nem alakítják. Ebben az üzemeltetőnek kellene lépni véleményem szerint, mielőtt komolyabb baleset nem következik be.

Erről szólt az 1 évvel ez előtti beírás is, és valószínűleg ezután is felmerül majd minden évben ugyanez a panasz.

Bertazs!

"csak az ülős felvonó aljához vezető utolsó szűk kanyar jegesedett ki hamar, jobb oldalán pedig méretes bucka alakult ki. Ez az utolsó rész a felvonó előtt sajnos nincs jól kitalálva. Majd' minden pálya oda érkezik, sokan elég nagy tempóval, a kezdők meg próbálnak túl élni."

magnum56
Dátum: 2021.01.13. 21:00

Teljesen igazad van, de ezt én már vagy 2 évvel ezelőtt részletesen leírtam, és azt is, hogy miképpen kellene (kellett volna) kialakítani a pálya végét.
Az üzemeltetők azonban keményen lehurrogtak, sőt még a hozzászólásomat is kitöröltették.Azóta sem értem, hogy miért. Én csak segíteni akartam.
És lám, ismét visszaköszön a probléma.
Előzmény: (bertazs 210829)
Előzmény: (Daddy 213595)
Daddy
351 élménybeszámolót írt
351
20 éve tag
2021.12.23. 20:34
Alaposan eltér a véleményem, hogy milyen is egy "megdöbbentően jó pálya". Abban az időpontban én is ott voltam. A pálya síelésre alkalmas volt. Nem tudom, hogy az ülős felvonó előtti utolsó rész korai buckásodása - mert most is az volt - helyi sajátosság, vagy csak az én látogatásaim nem megfelelő időpontban történtek, mert én (kisebb-nagyobb mértékben) mindig itt találom ezeket. Ez azért balesetveszélyes, mert az itt bizonytalankodók, csetlő-botlók, fekvők között a "menők" nagy sebességgel, közel mennek el. Ez nem az üzemeltető hibájára, hanem a "menők" intelligenciájának hiányára utal.
Előzmény: (zizi 213583)
zizi
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2021.12.23. 14:52
Sziasztok! Kedden csúsztunk 11-től zárásig. Megdöbbentően jó volt a pálya, csak késő délután bukkant elő egy-egy füves folt, addigra buckásodott az alja is, de olyan ez, mint egy terepasztal, van itt minden, alagút, nagy kanyar, szűkület, jeges foltok, buckapálya, szépkilátás...mint a rendes sípályákon, csak miniben. Gyerekkel gyakorolni pont jó. A felvonó előtt volt sor bőven, de haladt, nem volt gáz. 12-15 perc volt egy forduló.
Az étterem osztrák árakkal működik, attól némileg elmaradó színvonalon, mert a brokkolileves teljesen íztelen, a hasáb hideg és száraz. De érthető, rövid a szezon, szerintem még így sem lehet kitermelni az üzemeltetési költségeket, szóval nem voltunk pipák.Legalább meleg van bent és szép az étterem, finom a kávé.
Nem számítottunk ilyen jó körülményekre, kihasználtuk a napot, megyünk máskor is.