Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Visegrád topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
287 élménybeszámolót írt
287
14 éve tag
2025.01.01. 12:52
Kedves Rezső!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő tájékoztatást, helyzet értékelést és kívánok boldog és eredményekben, sínapokban gazdag új évet Önöknek!
Visegrád - Nagyvillám
893 élménybeszámolót írt
893
15 éve tag
2025.01.01. 10:54
Először is mindenkinek Boldog, havas új évet kívánunk!

Kedves Kis Kovi!

Az egyre gyakrabb inverz hőmérséklet, valóban egy jó lehetőség az alacsonyabb sípályáknak. Sajnos, gyakran, a magas páratartalom miatt csak korlátozottan lenne alkalmas hógyártásra, azaz nagy energiával kis mennyiséget. Viszont a hó megtartása szempontjából egy kiváló lehetőség, csak eddig a hógyártáshoz kellően hideg maradt el decemberben nálunk. Mondjuk mi ebből a szempontból is kedvezőtlen fekvésben vagyunk, mert az igazi völgy hatás nálunk nem érvényesül, mert a pályák alja egy nyeregpont, ahonnan lefolyik a Duna völgyébe a hideg, valamint a nagy felületű víz melegíti a levegőt. Mivel a hókészítő rendszerünket, eddig jelentősen nem sikerült fejleszteni, vagy egy melegben is gyártó berendezést beszerezni, ezért a decemberi hókészítésre, évről-évre kisebb az esélyünk. Áram és a víz díjunk drasztikusan emelkedett, és a béreket még nem is említettem, valamint az árainkat már nem tudjuk, akarjuk tovább emelni, szóval ez is meggondolásra késztet minket.

A telet még nem temetném, a kellően hideg, tavaly is kivárta az iskolaszünet végét, és akkor remélem mi is meg tudjuk nyitni majd a havas pályákat.

Kedvezőbb árú, műanyag tanpályás oktatásunk szerencsére addig is működik, tematikánk a havas síeléssel azonos, lehet jelentkezni a kapcsolatnál található számon, és nálunk a ködpaplan ellenére is tiszta, egészséges a levegő. Ja, és ez hazánk legnagyobb felületű, és legjobb adottságokkal rendelkező, oktatásra használt műanyag borítású tanpályája (2 db), ami egy igazi sípályának a része. Részletek a nyári weblapon!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Előzmény: (Kis Kovi 222069)
p20250101-095937-2000.jpg
p20250101-095307-4000.jpg
Screenshot-2025-01-01-at-11-03-29-Nagyvillam-Sipalya---Visegrad.png
gyulimuli2
229 élménybeszámolót írt
229
17 éve tag
2024.12.31. 08:23
Hát mi is alig várjuk hogy Visegrád megnyisson de szerintem elég nagy a kockázat mert jártak már úgy három nap munka után hogy kárba veszett az egész. Bízunk Rezsőékben én biztos vagyok benne amint lehet nekiindulnak a hógyártásnak. Hajrá Visegrád!
Előzmény: (Kis Kovi 222069)
Kis Kovi
287 élménybeszámolót írt
287
14 éve tag
2024.12.31. 07:50
Feltételezem, ha ez a tegnap kezdődött és várhatóan csütörtökig tartó három napos inverziós időszak sem ad kellő muníciót a pályák előkészítéséhez, akkor egy hamar itt nem fogunk tudni síelni.
Sajnálom, mert ez tényleg egy könnyen elérhető gyönyörű, kedves helyszín sokunknak egy kis mozgásra, de nagyon nehéz lehet itt már optimális döntést hoznia az üzemeltetőnek a jelen feltételrendszerek mellett, akinek elhivatottsága eddig is átlagon felüli volt.