Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2281)Időben csökkenő Időben csökkenő
szivakandras
56 élménybeszámolót írt
56
3 éve tag
3 hónapja
Tökéletesen egyetértek Rezsővel. Ha a Normafa átvészelte a nagy meleget, akkor ugyanez lehetséges Visegrádon is. Teljesen egyformák a körülmények. A nagy meleg óta a több éjszaka is lehetett volna hóágyúzni. Még most is simán működhetne a pálya.
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Egy hófolt makacsul tartja magát a mini gleccseren!

Mintha csak tudatni akarná velünk a tél, hogy nem múlt el nyomtalanul, mégis van remény.
És igen, amilyen katasztrofális meleg volt idén az időjárás, némi reménysugár, hogy a Kékestetőn még van természetes hó, Mátraszentistvánban, a Síparkban nemrég kerültem hóviharba, mert megnéztem, hogyan fújják a havat, és szinte az egész pályarendszer működik, Eplényben a Vibe Parkban reggel még ment a hópótlás, és új pálya megnyitása is tervben van, az 1 km-es mellé, és még a Normafán is nemrég született újjá a sífutó pálya, a profi, és megfelelő kapacitású hópótló gépeknek köszönhetően.
Levonva a következtetést, egyáltalán nem reménytelen a visegrádi mini gleccser fejlesztése, csak a megfelelően méretezett hópótlás szükséges oda is. És itt szigorúan, a télies nyitvatartás stabilizálása a cél, amikor a természet még téli álmát alussza, a tavasz nálunk úgyis utat tör magának, legalább a behavazott rétek víz utánpótlása megoldott egy ideig, és nem kell a szárazsággal küzdeniük egy darabig.
Szóval 2 magyar sípálya még működik, és a normafai réteken még lehet szánkózni és sífutni, és igenis éjszakánként még fagy, ne pakoljátok még el a téli cuccokat, meg kell becsülni ezeket az erőfeszítéseket.

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista!
Kékestető
Eplény
Mátraszentistván
Mátraszentistván
Visegrád - az utolsó hófolt?
TZoli
1118 élménybeszámolót írt
1118
19 éve tag
3 hónapja
Hát ez rossz poén volt. Melegrekordok dőlnek, eső, szél. Mindez egyszerre.
Teljes respect felétek, hogy megpróbáltátok, megcsináltátok ezt a 10 napot. Közben irigykedek azokra akik ki tudták használni ezt a kis időt is. Sanos én is úgy nézem, hogy a jelenlegi időjárás előrejelzések azt mutatják, idénre ennyit engedélyezett a természet. Reméljük nem ez lesz az általános! Bízom benne, hogy jövőre bepótoljuk ami most kimaradt!
szivakandras
56 élménybeszámolót írt
56
3 éve tag
3 hónapja
Köszönünk mindent, így is csodálatos volt ez a rövid szezon. Tegnapelőtt még mínusz 4 fokban gyönyörűen kifagyott ratrakolt pályán síeltem. még ma is élvezhető volt a pálya liftezés nélkül is. egy fél méteres hóágyúzott réteg simán átvészelné még ezt a meleget is.

Maradjunk abban, hogy soha többet nem lesz ilyen enyhe tél.

Úgyhogy viszlát téli barátok december elején.
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja
Ezt azért magam sem hittem! Kicsit poén volt a "ma este?", de látod azok jártak jól, akik péntek este ott voltak, mint pl. a dorogi síiskola: https://www.facebook.com/sitechnika/posts/pfbid0NKucEquZHfMme4ttN52JwDzh6mj9JZVTycT22qgC54jXSYPM86Pq3vYjSzmwtrdVl?notif_id=1676665138335994&notif_t=feedback_reaction_generic_tagged&ref=notif
Előzmény: (TZoli 218150)
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja

A mai nap sajnos már nem tudunk kinyitni, mától zárva vagyunk.

Egy éjszaka alatt tönkretette, az olvasztó szél, a pályákat. Ilyen katasztrofális olvadást még nem éltem át ezen a pályán, pedig 1996 óta üzemeltetem. Éjjel viharos szél fújt és 10 C fok fölé emelkedett a hőmérséklet, és ez sajnos úgy működött, mint a hajszárító. Minden várakozásunkat alulmúlta ez a tél, eddig 10 napot üzemeltünk, ami negatív rekord, és talán már ki sem tudunk nyitni. Még jó, hogy a hó alatti műanyag borítású tanpályánk nem olvadékony, így a síiskolánk tovább tud működni.

Az 1/A pálya felső részén még összefüggő a hóréteg, ebből is látszik, hogy ahol kellően vastag volt a hó, ott még működőképes lenne a pálya. Sajnos a meglévő hóágyártó kapacitásunk erősen alulméretezett, nagyon kell, az egyébként már megkezdett, de leállított fejlesztés folytatása. Nagyon bízok benne, hogy Kormányunk, a beruházás folytatása mellett dönt.

Köszönjük az eddigi látogatást, 2 magyar sípálya még nyitva van!

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista üzemeltető, SMSZ síoktató!
Primi
3 élménybeszámolót írt
3
4 hónapja tag
3 hónapja
Most gyertek , nem kérdezgetni kell a 7 végén még lesz utána csak 2024 ben, úgyhogy aki akar jönni most jöjjön, márciusban +10 fokok és tavasz ennyi.....
TZoli
1118
19 éve tag
3 hónapja
Jó lenne! Én mennék is, a probléma a gyerek, akit szeretnék magammal vinni, csak neki meg mindenféle gimis-sulis programjai vannak.
De majd meglátjuk!

Üdv
Z
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja
Szia Zoli!

Vasárnap tudjuk csak megmondani, akkor látjuk, hogy mi marad a pályából, és mik az előrejelzések. A biztos a hét vége, pl ma este? Minél előbb, annál jobb!

Üdv! G. Rezső
Előzmény: (TZoli 218146)
TZoli
1118
19 éve tag
3 hónapja
Sziasztok!

Várhatóan a jövő héten is így lesztek nyítva? Egy hétfő munka utáni sít tervezek...
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja

Ma még ideális síidő, kedvezményes jegyárakkal, és 3+1 akcióval!

Tegnap délelőtt oktatás keretén belül teszteltem a pályát, és meg kell mondjam, igazak a korán kelő nyugdíjasok állításai, miszerint hihetetlen jó a fő pályánk minősége, és élvezeti értéke. Ráadásul mindehhez gyönyörű idő, és szép kilátás is társul, így teljes a kép. Igazán csak a napsütötte teraszon érezni a tavasz leheletét, a csekély légmozgás miatt jól tudja magát hűteni mini gleccserünk, ott határozottan hideg van, ennek megfelelően alig kásásodik a pályák felülete. (lásd közép mérőnk)

Ma is 9-21 óráig vagyunk nyitva az 1/A, 2/A félig és bébi pályánkkal. Lehet jelentkezni a sí és snowboard iskolánkba (+36301801771), működik a kölcsönzőnk és természetesen a melegedős büfénk is. A hét végén még biztosan nyitva vagyunk lehet jelentkezni előzetesen oktatásokra.(+36301801771)

Emberek ébresztő, nálunk még tél van, ráadásul február közepe, ami még közel sem tavasz. Aki él és mozog irány hazánk egyetlen gleccser pályája, a gyönyörű Dunakanyar ölelésében, a történelmi Visegrád lejtőjén.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista üzemeltető, SMSZ síoktató!
20230214-161802.jpg
20230214-171634.jpg
20230214-182139.jpg
p20230216-045955-3000.jpg
szivakandras
56 élménybeszámolót írt
56
3 éve tag
3 hónapja
Sziasztok!

Tényleg elfelejthetjük a fizika törvényeit! Reggel a pálya maga volt a sí-kánaán. És délig nem is kásásodik. Ezt nem szabad kihagyni. 45-ször csúsztam le két óra alatt, de a két felvonónak köszönhetően még tömeg esetén is meg lehet csinálni a 40 menetet. (Miközben amúgy tavasz van).

Eufória a köbön!

Át kell vészelni a közelgő felmelegedést, mert a jövő héten jön a hidegfront.
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja

Napsütés, ratrakolt, kifagyott pályák, ideális síidő!

Még magam is meglepődök, hogy milyen jól tűri a megpróbáltatásokat mini gleccserünk. Egyszerűen fittyet hány a fizika törvényeinek, és a napközi enyhe időben alig kásásodik a felülete. Persze ez köszönhető az éjszakai fagynak és az alacsony páratartalomnak, aminek hatása napközben is kitart. Aztán a naplementekor újra érezhetően gyorsul a pálya, pedig még mérőink nem mutatnak fagyot. Ebből is látszik, hogy vastag még a hóréteg fő pályánkon. Jól sikerült a tegnapi gyerek show, sokan eljöttek a környékből, síiskolánk is részt vett a programon, majd kaputűzéses edzésen vettek részt, persze zenére.

Ma is 9-21 óráig vagyunk nyitva az 1/A, 2/A félig és bébi pályánkkal. Lehet jelentkezni a sí és snowboard iskolánkba (+36301801771), működik a kölcsönzőnk és természetesen a melegedős büfénk is.

Mivel péntektől enyhül az idő, tényleg nem érdemes a hét végére várni, erre a hóra még rendkívüli szabit is érdemes kivenni, vagy legalább munka után kilátogatni hozzánk, mert este 9-ig vagyunk nyitva minden nap.

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista üzemeltető!
20230214-171633.jpg
20230214-171347.jpg
20230214-171327.jpg
20230214-164211.jpg
20230214-170005.jpg
20230214-170120.jpg
20230214-161746.jpg
20230212-113423.jpg
20230212-113510.jpg
20230212-114322.jpg
20230214-182131.jpg
20230214-182139.jpg
20230214-182609.jpg
20230214-182656.jpg
20230214-182816.jpg
supersport dude
228 élménybeszámolót írt
228
17 éve tag
3 hónapja
:)

jó az analógia!

annyi a különbség hogy a horgászat sokszor eredménytelen, ez a sízés esetében értelmezhetetlen (?)
Előzmény: (Vendel 217960)
Konrád Leo
127 élménybeszámolót írt
127
6 éve tag
3 hónapja
A tegnap esti hangulatról néhány képkocka kedvcsinálónak:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja

Ma interaktív gyerek show 16-18-ig, majd Valentin napi parti!

Napsütés, ratrakolt pálya, ideális síidő lesz a mini gleccseren. Délután interaktív gyerek show lesz 16-18 óra között a gyerekeknek, majd Valentin napi buli 25% kedvezménnyel (3+1 mindenkinek) az aktuális árból. Feltétel a szívecskés jel arcon ruhán, melyet a pénztárnál kell bemutatni.

Szokás szerint 9-21 óráig vagyunk nyitva az 1/A, 2/A félig és bébi pályánkkal. Lehet jelentkezni a sí és snowboard iskolánkba (+36301801771), működik a kölcsönzőnk és természetesen a melegedős büfénk is.

Mini gleccserünkön a vastag hóréteg jól hűti magát, a napközi felületi kásásodás után estére újra megfagy, bármilyen hihetetlen is. Arra bíztatok mindenkit, hogy ne várják meg a hét végét, mert a jobb körülmények most vannak. Egyelőre éjszakánként még fagy lesz, de napról napra emelkedik a hőmérséklet, nagy bánatunkra.

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista üzemeltető!
szivakandras
56 élménybeszámolót írt
56
3 éve tag
3 hónapja
Sziasztok!

Ma délben, amikor +10 fokban mentem hazafele a síelés után és elnézegettem, ahogy Tahiban és Leányfalun kiskabátban mászkáltak az emberek, tiszta tavaszi feeling volt, arra gondoltam, hogy istenem, milyen jó dolgom van nekem, miközben szinte tavasz van, én mostanáig egy kiválóan ratrakolt, gyönyörű kemény pályán szlalomoztam! Az olvadás legkisebb jele sem látszik a pályán.

Ezt vétek kihagyni!

Lécre fel!
Visegrád - Nagyvillám
811 élménybeszámolót írt
811
13 éve tag
3 hónapja

Friss hó, ratrakolt pálya, nyugodt hétköznapok!

Ratrakolás után tudtunk havat gyártani, most a 2/A pálya kapott friss hóréteget. A fő pályánkon vastag a hóréteg, és szerencsére az olvasztó szél is elállt, így a hajnali fagy hatása sokáig kitart az árnyékos pályákon.

A héten teljes nyitva tartással várjuk a hozzánk érkezőket, azaz reggel 9-től, világítással, este 9-ig lehet jönni hozzánk. Érdemes még munka után is elindulni hozzánk, a fővárostól alig egy órára vagyunk, és az olcsóbb hétköznapi jegy mellé, még 3+1 kedvezmény is társul, így a szervezés is megéri. Este még kiváló pályán lehet csúszni, mert nappal kevés látogató van, és a különleges buli hangulatot, mindenkinek legalább egyszer meg kell tapasztalni, higgyétek el megéri. Működik sí és snowboard iskolánk, érdemes előzetesen jelentkezni, a +36301801771-es közvetlen számon. Természetesen van kölcsönzőnk is, és a büfé is nyitva van a melegedővel, így teljes a szolgáltatásunk.

Az időjárás előrejelzéseket nézve, most nem érdemes a következő hét végére várni, mert a jobb körülmények a hét első felében várhatóak.

Napsütés, ratrakolt, kifagyott pálya, mi hiányzik még? Hát Te a nagybetűs VENDÉG!

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista üzemeltető, síoktató!
p20230213-053118-4000.jpg
p20230213-075600-3000.jpg
p20230213-073000-5000.jpg
p20230213-025835-1000.jpg
Vendel
143 élménybeszámolót írt
143
3 éve tag
3 hónapja
Sőt még a zuhanyzóban habfürdő illata is lessz az embernek! Igazad van! Te nyertél!
szivakandras
56 élménybeszámolót írt
56
3 éve tag
3 hónapja
Mennyivel jobb sport az úszás ! nem kell semmilyen hűtőládával vagy fagyasztott hallal vacakolni. csak bevizezi az ember a fürdőnadrágot ...
Előzmény: (Vendel 217960)
következőutolsó
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.