Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
107 élménybeszámolót írt
107
18 éve tag
2025.01.03. 00:06
Ahogy bouquetk mar leirta elobb, ill. en is a tavaly januari beszamolomban utaltam ra, eleg sok ido, situdastol fuggoen kb 1.5-3 ora Hiterglemmbe erni Fieberbrunnbol. A leogangi ill. saalbachi palyak kozelebb vannak.
Ha mindenkeppen Hiterglemmben akartok sokat csuszni es mindket oldalan, akkor Fieberbrunn nem tul jo lokacio a szallas szempontjabol.
Előzmény: (Tszrita 222101)
oragod
16 élménybeszámolót írt
16
2 éve tag
2025.01.02. 22:29
Mi tavaly jan. 8-12 között szintén először jártunk itt és én azóta is mindenkinek ajánlgatom, mert fantasztikus hely.
Sok-sok keresgélés (szállások, infók, vélemények, ami csak volt) után Hinterglemm mellett döntöttünk, hogy itt szálljunk meg. Azért itt, mert nem tudtuk, hogy melyik oldal milyen lesz majd a valóságban. És azért esett a választás a Hotel am Reiterkogelre, mert az karnyújtásniyra volt a D1 Reiterkogelbahn völgyállomástól, és sétatávolságra az A9 Unterschwarzachbahn (U-bahn) völgyállomástól.
Jó kis központi szállás, csak ajánlani tudom és az elhelyezkedése mellett jól főznek, színvonalasak a szobák és a kis wellness, elég sok magyar van a személyzetben (pincér, recepciós, szakács), a garázsmester remekül el fogja helyezni az autót akármilyen kevés is a hely.
bouquetk
403 élménybeszámolót írt
403
13 éve tag
2025.01.02. 20:16
Bár össze vannak kötve, azért Fieberbrunn, egy önálló kisebb rendszer. Ha ránézel a térképre, láthatod, hogy az összekötő lift a TirolS I-II. Ahhoz, hogy a Tirols II-es kabinossal át tudjatok menni, a teljes Fieberbrunnt végig kell utazni-csúszni, ami legalább 3 hosszú felvonó + a TirolS II. És ekkor még csak a Reiterkogelnél vagytok. Ami szerintem innen még belefér az a völgy napos oldala, de átmenni az út túloldalára, ahol a komolyabb pályák Zwölferkogel, Shattberg Ost és West vannak az már necces. Föképpen azért, mert visszafele el kell éni a Tirols I-et, ami 15.30 kor zár. Pont azért mert még így lehet visszaérni. Ha ezt elkésitek, pl. azért mert az odavezető 125-ös piroson történik egy malőr, akkor vissza kell menni, mert a TirolS I 16-ig jár, de ottmaradtok a hegy másik felén, és abban sem vagyok biztos, hogy síbusszal vissza lehet jutni.
Nyilván attól is függ, hogy mikor kezdtek reggel.
Az is egy szempont, hogy Fieberbrunn pályaszállás-e, mert ha nem és reggel autózni kell, akkor az is alternatíva , hogy autóval át ide. Saalbach -Hinterglemm mocsok drága, meg egyébként is már nagyon késő most keresni, hacsak nem 2026-ban akartok menni. Szerintem érdemesebb kicsit távolabb keresgélni és autóval odamenni ahova szeretnétek.
Tszrita
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2025.01.02. 18:08
Sziasztok!
Saalbach-Hinterglemm
Először mennénk erre a síterepre.
A kérdésem az lenne ,már tapasztaltabbaktól:
Fieberbrunnból indítva a sínapot,mennyire gyors/ lassú az átjutás a Hinterglemmi részre?

A kérdés a szállásunk kiválasztása szempontjából fontos lenne,hogy a hegy melyik oldalán érdemesebb megszállni?!
Mert ha egy egész napot felölel az oda-vissza síelés akkor inkább választjuk a Hinterglemmi oldalt( borsosabb) szállás árakkal..
Köszönöm, ha valaki érdemben tud segíteni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE