Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Okulare
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
2025.02.11. 20:32
:-) Egyszer talán összejön a közös síelés. :-) Egyelőre még a szállásfoglalás sincs meg, de a Rücklhof Apartman egész barátságos árakat ajánlott januárra. 4 család menne, Két négy tagú, azokban az apartmanokban van konyha, és két 2 tagú, a kétszemélyes apartmanokban nincs. Most ezen megy a polémia az asszonyok között... Rajtam és a feleségemen kívül mindenki feketöves síző a csapatban, szóval, ha ezen a pályán mi ketten nem tudunk lejönni, akkor majd megoldjuk valahogy. De a Hochwurzent is és a Reiteralmot is nagyon szeretjük és a csapat többi tagja még nem volt itt, így szeretnénk ha ez lenne a választás. Obertauern a másik opció, de az más jellegű terep, más stílusú szállások. Nekem az is megfelel, de ez hangulatosabb.
Előzmény: (X carving 222607)
X carving
21 élménybeszámolót írt
21
1 éve tag
2025.02.11. 20:27
Minden relatív.
A piros pályákat éppen csak próbálgató Okularet látni kellene ahhoz, hogy ajánlani tudjuk neki. -- De, eddig még soha nem vitt el bennünket magával síelni! :)
Előzmény: (Slogery 222606)
Slogery
14 élménybeszámolót írt
14
9 éve tag
2025.02.11. 20:17
Emlékeim szerint nem nagyon meredek az, csak pont már nem az a kényelmes kék erdei út, amin csak állsz és utazol, hanem ezen jól fel is tudsz gyorsulni. Éppen ezért a hajtűkanyarok jobban jegesednek, nyomvályúsodnak. Egyébként google street view-on bejárható és videókat is lehet róla találni. Pl.:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Ezeken én nem látok ott hóágyút, de pont Schladming az a hely, ahol még a legínségesebb időkben is valami csoda folytán remek pályákat varázsolnak és mindent megtesznek, hogy minden pálya menjen. Ilyen szempontból én nem aggódnék. Bár talán ennyire hószegény télen még nem voltam arra.
Előzmény: (Okulare 222586)
Okulare
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
2025.02.11. 20:10
Köszi. Most fedeztem fel, hogy a Google Streetview funkcióban végig lehet "sízni" rajta, mert valaki felvette télen, sítalpon. Igen, azok a keskeny részek középtájékon, az éles hajtűkanyarokkal, azok jegesedés esetén nem tűnnek bíztatónak. A mi esetünkben szerintem reggel eldől, hogy melyik hegyre mennénk és napközben ott is maradunk. Mivel a szállásunk az feljebb lenne a 40-es pálya széles részénél (400 méterre a felvonó középállomásától), így reggel kellene lesízni ezen a pályán és aztán egész nap vagy a Reiteralmon lennénk, vagy a Hochwurzenen. Szóval arra gondoltam, hogy kevésbé jó hóviszonyok mellett is reggel még mindig jobb a helyzet, mintha délután, záráskor kellene erre jönni. No mindegy, jövő januárban kiderül. :-)
Előzmény: (lestalzs2 222587)
X carving
21 élménybeszámolót írt
21
1 éve tag
2025.02.11. 20:06
Szia!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Előző hozzászólásaidat olvasva, nálam az jött le, hogy talán még 1-2 évig kihagyhatnád a 40-est(Van ahol keskeny, néhol meredek és a keskeny részeknél buckás és jeges is tud lenni).

Üdv:
X
lestalzs2
1 élménybeszámolót írt
1
4 hónapja tag
2025.02.11. 09:55
Szia,
Emlékeim szerint erősen hajlamos a jegesedésre, meredek és keskeny is időnként. Ha nem vagy tapasztalt síző akkor jeges pálya esetén kínszenvedés lecsúszni.
Üdv
Okulare
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
2025.02.11. 09:35
Sziasztok! Azoktól érdeklődnék, akik tapasztalattal bírnak. Hochwurtzenen a piros 40-es pálya, ami lefut a Reiteralm lábához, az azért piros, mert nagyon meredek, vagy azért mert nagyon szűk (de nem annyira meredek)?

Illetve hóinséges időszakban ezt hóágyuzzák? (Az erdei szakaszokat is?) Tehát nem fordulhat elő, hogyha ennek mentén foglalunk szállást, akkor délután nem tudunk lecsúszni a szállásig, illetve reggel nem tudunk lecsúszni a felvonó aljába, hogy aztán feljussunk akár a Reiteralmra, akár a Hocwurzenre?

Köszi.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE