Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bánkút topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
GáborMc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
2025.02.25. 08:39
Én sem vagyok a természet ellen természetesen, sőt! Azonban pl elég csak átnézni a szemben lévő oldalra a Nyárjú-hegyre, egy gyönyörű tarvágást látni. Vágások nyomán eldobott olajos flakonok, kannák, gumiabroncsok, ha bedől egy fa az erdei útra ,akkor inkább kikerülik új nyomvonallal (vigyázva és kerülgetve a hóvirágokat)
Előzmény: (hu1zam 222764)
hu1zam
445 élménybeszámolót írt
445
16 éve tag
2025.02.24. 17:30
Az elmúlt hétvégén Bükkszentkereszten voltunk családilag, természetesen Bánkútra is felmentünk. A XX. század utolsó évtizedében Debrecenben laktunk, így nyilvánvaló, hogy a lányaim sízés iránti addikciója Bánkúton alakult ki (és tart még mind a mai napig 😃). Ott tanítottam őket kisgyerekként, 1-2 hetente ott voltunk a 90-es években, ugyebár akkor még rendes telek voltak... Mivel ebben az évezredben nem voltunk ott, most erőteljesen nosztalgikus állapotba kerültünk látván a jól ismert vidéket.
Szomorkásan néztük az 5 cm hóval borított pályákat, én még ráakaszkodtam a maradék három felvonó egyik tányérjára is. Körbe jártuk az ősi és a viszonylag új ratrakot, a síházat.
A jelek szerint a pályákat legalább a szánkózók használják, nagy élvezettel.
Minden tiszteletem az észszerű természetvédőké, de így megsemmisülni hagyni Magyarország (szerintem) legjobb síterepét hihetetlen pazarlás. ☹
received-1280632953009822.jpeg
received-675488621570556.jpeg