h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Síkötés topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
240 élménybeszámolót írt
240
9 éve tag
2025.12.28. 10:04
A megszólítottság nyomán.
Nyilván azért szerepel a vízzáró ragasztás minden felszerelési manualban, és azért gyárt megannyi - csak síszervíz termékeket gyártó cég vízzáró ragasztót, mert tilos használni. Hát persze.
Sőt! Elméleti-logikai síkon sem lehet belátni, hogy ha a csavar mellett bejut a víz, akkor ott megfagyva (meg fog fagyni) elkezdi a rétegeket szétfeszítve delaminálni a lécet.
Ezek tények. Technológia.
Elengedtem.
Reménytelen.
Előzmény: (WéberF 223618)
WéberF
2082 élménybeszámolót írt
2082
19 éve tag
2025.12.27. 19:23
Múlt századi tapasztalattal, gyakorlattal - nem hivatásos síszervizesként, hanem társadalmi vállalati sítársadalmi szervezőként kb. 30 kötést - nagyjából 5 féle típust - szereltem az 1980-as években - Geze - emlékszik még valaki ilyenre? Tyrolia, Marker több változatban, Salamon) amatőr módon, de mindig sablonnal, pontosan követve az útmutatókat. Kézi - nem állványos - fúrógéppel, a fúrás mélységére speciális módszerem volt: szigszalaggal körbetekertem a fúrószárat a megfelelő méretre. A fúrószár mérete igencsak kritikus! Tudjátok milyen nehéz volt 3,6-os. 4,1-es fúrót szerezni! Pedig ez létkérdés volt.
A ragasztás: Bélapóval értek egyet! Nem hogy bűnlajtsrom, hanem egyenesen tilos! A kritikus pont a kötés-cipő centrumának elhelyezése. Na erre aztán nagyon oda kell figyelni még a mai nagyon profi, elől-hátul állítható orr és sarokpofák esetén is! Sok sikert hamoriarpi . nem reménytelen! WFeri
hamoriarpi
240 élménybeszámolót írt
240
9 éve tag
2025.12.26. 18:54
Úgy már bűnlajstrom. :)
Előzmény: (Bélapó 223606)
h i r d e t é s
Bélapó
1473 élménybeszámolót írt
1473
20 éve tag
2025.12.26. 07:11
én többszőr is csináltam ilyet, és egyszer sem használtam ragasztót!
Előzmény: (lroberto 223580)
lroberto
67 élménybeszámolót írt
67
16 éve tag
2025.12.21. 11:34
Köszönöm a hozzászólásokat. Tisztában vagyok a kockázatokkal.
Valójában a kérdés elsősorban azokhoz szólt, akik szerltek/szerelnek kötéseket, hogy milyen ragasztót/fúrószárat használnak.
Egyébként van elérhető méretpontos papírsablon a neten. Megnéztem a furatokat és tökéletesek a könymtatott sablonhoz.
Áttanulmányoztam a MARKER technical manual-ját.
Mivel a léc nem tartalamz titánium lemezt, így a 3,6*9,5 furat kell.
Oszlopos fúróm ugyan nincs, de van fúrószárvezetőm és mélységhatárolóm is.
Szóval maradt a nyitott kérdés a ragasztó. Speckó kötésragasztót nem tudok beszerezni, de d4 vízállóságú faragasztó van.
Ahogy olvasgattam sokan Titebond III Ultimate ragasztót használnak, amely PVA alapú. A környéken ezt nem tudom beszerezni, de d4 PU alapú ragasztók (Technobond) vagy d3-as PVA alapú ragasztók vannak (soudal, gorilla).
Persze ez csak karácsonyi lefoglaltság + ahogy mondtam kb minden zárva lesz, amikor szükség lenne rá
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE