h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Bohinj - Vogel topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
435 élménybeszámolót írt
435
18 éve tag
2026.02.12. 10:55
Azért ez így nem túl biztató! Ma nincs erős szél (Bergfex szerint) és erős havazás, mégsem megy sok minden. Bár a szállás itt van, lehet ebből autókázás lesz más síterepre, ahol nem gond a hó és a nem túl erős szél!
Konrád Leo
134 élménybeszámolót írt
134
9 éve tag
2026.02.12. 07:47
Ha nagyon erős a szél és rendkívüli a havazás (együtt), akkor az a legrosszabb helyzet. Ilyenkor csak az 1; 2; 3 pályák használhatók a kis ülőszékessel és a csákányossal. Nekünk egy nap volt ilyen. Nekem a piros 2- es pálya nagy kedvencem volt, de rövid és meg lehet unni egy napon keresztül.

Ha már javul a szélhelyzet. Akkor beindítják a 4- es Orlove pályát is és a hozzá tartozó négyüléses felvonót.

Ha pedig ideális a helyzet, akkor már az Orlove tetejéről le lehet csúszni a 11-10- es piros pályán és a kabinossal (Zadnji Vogel) vissza. Ezt minél hamarabb ki kell élvezni, mert ha sokan vannak és kicsit melegszik az idő, akkor a legalja már kissé felpuhulhat. Ilyenkor már az 5; 6; 7; 8- as pályák is mennek a csákányos felvonókkal.

Az együléses felvonó és a hozzá tartozó 9; 10- es pályák amíg mi ott voltunk nem működtek.
Ha a 10- es Zadnji Vogel kabinos zárva van, akkor a 12- es piros pálya sem használható. Ezt nem próbáltuk, de állítólag néha kissé emelkedik.

A völgybe levezető 13- as zárva volt (általában zárva).

Világítós jelzőtábla van fent, ami mutatja a nyitott, zárt állapotot.
Előzmény: (SíMan 224260)
SíMan
435 élménybeszámolót írt
435
18 éve tag
2026.02.11. 17:28
Pont ezt akartam én is kérdezni, hogy mire számítsunk szombat (esetleg vasárnap), mert a honlapon nem láttam semmi érdemi infót!
Előzmény: (admin2 224256)
h i r d e t é s
admin2
499 élménybeszámolót írt
499
Moderátor
2026.02.11. 13:40
Megkérdeztük, ezt a választ kaptuk:
Erős szél és köd miatt csak korlátozottan tudnak ma üzemelni.
Szó szerint ezt írták:

Today, the weather conditions are very bad, with strong winds and fog, and that is the reason why only 2 lifts are open.
Előzmény: (minerel 224254)
minerel
3736 élménybeszámolót írt
3736
19 éve tag
2026.02.11. 12:02
Valaki tud infót, hogy a 22-ből miért csak 1,5km pálya üzemel?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE