h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Rogla topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
illeskese
152 élménybeszámolót írt
152
15 éve tag
2026.02.26. 20:11
Stravan mértem a síelést, visszanézve 18-15-12 perc volt a 3 leghosszabb sorbanállásom a 6 ülésesnél. Mindegy is, tényleg jól éreztem magam, ha kicsit jobban odafigyelnének az emberek és mindig feltöltenék a székeket, ezt simán meg lehetne felezni. :)
Előzmény: (apa 224400)
apa
115 élménybeszámolót írt
115
18 éve tag
2026.02.24. 10:22
Jól remélted, voltak jó hóviszonyok, vasárnap, tökéletes.
Mi 20 éve járunk oda, azokban az években, mikor wellness-el összekötött síelésre vágyunk, most volt a kb. nyolcadik alkalom. Közel is van, 2,5 óra tőlünk.
Szállás Zrece-ben, Hotel Atrij (Vital), egy épületben a fürdővel.
Síbusz jár fel, 30 perc, kocsival kb. 20.
Szombaton kezdtük a síelést, és ugyanazt tapasztaltuk, mint Te, valószínűleg nem tudtak mit kezdeni a pénteken esett 30-40 cm friss hóval. Sajnos mi is kipróbáltuk a Jurgovo oldalt, és igen, botrányos volt, buckapálya.
Némi csákányos kitérő után szintén a pihenős 6-os ülésessel jártunk, a tömeg nagynak tűnt, de a 15-20 percet valószínűleg érzésre írtad, 7-8 perc volt a leghosszabb, mértem, aztán délután 5-6 perc.
De a lényeg: vasárnap nyitásra fenn voltunk, gyönyörűen ratrakolt, majd kifagyott pályák, álomszerű legalább 12-ig, de utána is sokkal jobb, mint szombaton.
Tömeg hasonló.
Tegnap, hétfőn is kb. ugyanúgy indult, nem sokkal voltak kevesebben, annyit változott, hogy határozottan melegebb lett, és déltől már tapadós a hó, de még élvezetes.
Az időjárás most kitűnő volt, kifogtuk szerencsésen.
Előzmény: (illeskese 224385)
illeskese
152 élménybeszámolót írt
152
15 éve tag
2026.02.22. 16:00
A pénteki nagy havazás után hirtelen felindulásból elmentem egy napra csúszkálni szombaton. Nem volt hiábavaló korán indulnom, fél 9-re értem a pályához és már akkor is rengetegen jöttek és voltak a parkolóban. Már vasárnaptól jelentős enyhülést jeleztek, szívesebben mentem volna a jövő hét elején, de nem akartam kihagyni a friss 50-60 centi porhavat.

Az automatánál nagyon gyorsan és egyszerűen vettem egy jegyet, és már csúsztam is. Leérve még volt 5 perc a liftek indulásáig, de már akkor sorban álltak a 6 ülésesnél, ezért a 4-essel mentem fel először. A harmadik csúszásom után már nagyon buckásodott az összes pálya, átmentem a csákányossal a másik pályarészre, ami még rosszabb volt már akkor, így inkább visszamentem. Ott megnéztem a csákányosok melletti pályákat, amik még egy darabig jobbak voltak, az emberek nagy része lustaságból a 6 ülésessel ment. Kétségtelen hogy az a legkényelmesebb és a leggyorsabb, fűtött az ülése is, de az emberek viselkedése kiábrándító. Tolakodás, egymás lécein tiprás.

Mentem én is pár kört vele, hogy a csákányosok után pihenjek egy kicsit néha, de volt hogy 15-20 perces sorok voltak. Amin mondjuk lehetne gyorsítani, ha sokszor nem hárman vagy négyen mennének! A liftkezelőnek az ingerküszöbe háromnál volt, de hiába szólt az emberekre, semmi. A lift is legalább 3-4-szer leállt mire felértünk, minden körben, de volt hogy többször. Ha fegyelmezettebbek és normálisabbak lennének az emberek, 5-10 perces lenne a nagy tömegben is maximum a sor. Persze, minek mentem én is oda szombaton, hát a porhóért. :D

Ezért inkább a legtöbbször a pályán kívül síeltem, lassan kanyarogva, mintha csak kirándulnék. A lécem sajnos nem erre való, de így is minden percét élveztem, a combommal és a térdem már annyira nem. :D Felejthetetlen volt, remélem a jövőben lesznek még hasonló hóviszonyok hétköznap is!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
20260221-085946.jpg
20260221-080902.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK