Előzmény és válaszok a Wengen topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.02. 14:23
Sajnos olyan rövidet nem tudok ugratni, csak hátrafelé :)

Majdnem nem lett a síelés tervekből semmi, mert a reptéren egy utas tévedésből elvitte a bőröndömet! De meglett.
Előzmény: (MM 224570)
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.04.02. 09:32
Hello
3 falu esélytelen.

Szerintem legjobb Grindelwaldból felmenni az új kabinossal a Männlichen tetejére, kb 15 perc, onnan be tudod sielni az egész Wengen- i részt. 1 napra tökéletes.

Olyan idö lesz mint amikor a Lauberhornt nézed a tv-n👍🤣

Ha nyitva a Lauberhorn pálya, küldj videot amikor a Hundschopf- on ugrasz egy 35m-t🤣🤣

Mi is felugrunk a hétvégén, de törött könyökkel csak turázni…

Ilyen idöben bexarás a látvány….
Üdv
MM
Előzmény: (SíMan 224569)
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.01. 19:50
Köszönöm az infókat! Azt én is gondoltam a sítérkép alapján, hogy a 3 hegy egy napra nem reális. Ha mégis ide jönnél s ha van kedved össze is futhatnánk.
Előzmény: (TibiF 224568)
TibiF
571 élménybeszámolót írt
571
21 éve tag
2026.04.01. 17:45
Szia,
1) Igen. Az Eiger expressel felmész az kb. 15 perc. Ott a fekete 32-es pályán lecsúszol (csak óvatosan, mert március közepe után tiszta jég volt) a Wixi felonóhoz. Ott felmész és onnan indul a 45-és pálya vagyis ahonnan indítják a Lauberhorn lesíklást.
2) Igen. A felvonótól (Innerwengen) lecsúszhatsz Wengenbe (Wengen-Mannlichen felvonóhoz).
3) Ha Wengenben vagy és Mürreni oldalra akarsz menni akkor előbb le kell menj a völgybe (Lauterbrunnen) onnan lehet tovább Mürren felé menni. Egy nap alatt ne akard Wengent meg Mürrent is kipróbálni mert akkor csak utazol és kevesebbet síelsz. Fölösleges két helyre menni egy nap.
4) A First oldal egy harmadik terep (Grindelwald Kleine Scheidegg Wengen az egyik, Grindelwald-First a második, Mürren-Schilthorn a harmadik). Ezt legkönnyebben Grindelwaldból tudod megközelíteni. Ha Grindelwald-Terminalnal vagy a vonat megy még egy megállót Grindelwald központig onnan busz visz tovább (kb. 700m) a Grindelwald-Frist völgy állomásig.
Egy nap alatt csak az egyiket próbáld, próbalkozhatsz több tereppel is csak akkor az utazás a síelésből vesz el. Én Grindelwald Kleine Scheidegg Wengen-el kezdeném az a legnagyobb.
A https://www.jungfrau.ch oldalon ha a Slope data linkre kattintasz ott jobban látod amiket az előbb leírtam.

Jó idő lesz hétvégén. Megyek én is síelni még hezitálok, hogy oda vagy Aletsch Arénába menjek.
Előzmény: (SíMan 224567)
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.01. 15:45
Helyismerettel rendelkező sporttársaktól szeretnék kérni egy kis segítséget, információt. Pénteken egy napot fogok tudni itt síelni. Grindelwand Terminálnál tesznek ki, ott fogok lécet bérelni, onnan indulnék síelni, felfedezni a terepet.
1. Ha szeretnék eljutni a 45 FIS pályához, akkor érdemes az Eiger expressel felmennem.
2. Ha lecsúszott a 45-ön, akkor felmegyek az Innerwengen felvonóval és
a) vonattal vissza a Wengenalp felé,
b) lecsúszom a Wengen-Mannlichen felvonóhoz.
3. Ha szeretnék átmenni a mürreni oldalra, akkor azt vasúttal tudom megközelíteni Lauterbrunnenből.
4. A First oldalt hogy tudom megközelíteni a legkönnyebben a Termináltól (vagy valamelyik azon az oldalon lévő pályától)?
Természetesen tudom, hogy minden nem fér bele 1 napba, de a tervezéshez a megerősítéseket/cáfolatolat/információkat köszönettel veszem.