Svájc
Wengen
síterep infó oldal
ÜZENETEK (70)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.02. 14:23
Sajnos olyan rövidet nem tudok ugratni, csak hátrafelé :)

Majdnem nem lett a síelés tervekből semmi, mert a reptéren egy utas tévedésből elvitte a bőröndömet! De meglett.
Előzmény: (MM 224570)
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.04.02. 09:32
Hello
3 falu esélytelen.

Szerintem legjobb Grindelwaldból felmenni az új kabinossal a Männlichen tetejére, kb 15 perc, onnan be tudod sielni az egész Wengen- i részt. 1 napra tökéletes.

Olyan idö lesz mint amikor a Lauberhornt nézed a tv-n👍🤣

Ha nyitva a Lauberhorn pálya, küldj videot amikor a Hundschopf- on ugrasz egy 35m-t🤣🤣

Mi is felugrunk a hétvégén, de törött könyökkel csak turázni…

Ilyen idöben bexarás a látvány….
Üdv
MM
Előzmény: (SíMan 224569)
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.01. 19:50
Köszönöm az infókat! Azt én is gondoltam a sítérkép alapján, hogy a 3 hegy egy napra nem reális. Ha mégis ide jönnél s ha van kedved össze is futhatnánk.
Előzmény: (TibiF 224568)
TibiF
571 élménybeszámolót írt
571
21 éve tag
2026.04.01. 17:45
Szia,
1) Igen. Az Eiger expressel felmész az kb. 15 perc. Ott a fekete 32-es pályán lecsúszol (csak óvatosan, mert március közepe után tiszta jég volt) a Wixi felonóhoz. Ott felmész és onnan indul a 45-és pálya vagyis ahonnan indítják a Lauberhorn lesíklást.
2) Igen. A felvonótól (Innerwengen) lecsúszhatsz Wengenbe (Wengen-Mannlichen felvonóhoz).
3) Ha Wengenben vagy és Mürreni oldalra akarsz menni akkor előbb le kell menj a völgybe (Lauterbrunnen) onnan lehet tovább Mürren felé menni. Egy nap alatt ne akard Wengent meg Mürrent is kipróbálni mert akkor csak utazol és kevesebbet síelsz. Fölösleges két helyre menni egy nap.
4) A First oldal egy harmadik terep (Grindelwald Kleine Scheidegg Wengen az egyik, Grindelwald-First a második, Mürren-Schilthorn a harmadik). Ezt legkönnyebben Grindelwaldból tudod megközelíteni. Ha Grindelwald-Terminalnal vagy a vonat megy még egy megállót Grindelwald központig onnan busz visz tovább (kb. 700m) a Grindelwald-Frist völgy állomásig.
Egy nap alatt csak az egyiket próbáld, próbalkozhatsz több tereppel is csak akkor az utazás a síelésből vesz el. Én Grindelwald Kleine Scheidegg Wengen-el kezdeném az a legnagyobb.
A https://www.jungfrau.ch oldalon ha a Slope data linkre kattintasz ott jobban látod amiket az előbb leírtam.

Jó idő lesz hétvégén. Megyek én is síelni még hezitálok, hogy oda vagy Aletsch Arénába menjek.
Előzmény: (SíMan 224567)
SíMan
441 élménybeszámolót írt
441
19 éve tag
2026.04.01. 15:45
Helyismerettel rendelkező sporttársaktól szeretnék kérni egy kis segítséget, információt. Pénteken egy napot fogok tudni itt síelni. Grindelwand Terminálnál tesznek ki, ott fogok lécet bérelni, onnan indulnék síelni, felfedezni a terepet.
1. Ha szeretnék eljutni a 45 FIS pályához, akkor érdemes az Eiger expressel felmennem.
2. Ha lecsúszott a 45-ön, akkor felmegyek az Innerwengen felvonóval és
a) vonattal vissza a Wengenalp felé,
b) lecsúszom a Wengen-Mannlichen felvonóhoz.
3. Ha szeretnék átmenni a mürreni oldalra, akkor azt vasúttal tudom megközelíteni Lauterbrunnenből.
4. A First oldalt hogy tudom megközelíteni a legkönnyebben a Termináltól (vagy valamelyik azon az oldalon lévő pályától)?
Természetesen tudom, hogy minden nem fér bele 1 napba, de a tervezéshez a megerősítéseket/cáfolatolat/információkat köszönettel veszem.
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.01.18. 13:01
Szuper a hangulat…😎🤟💪👍🇨🇭🇨🇭🇨🇭
IMG-3068.jpeg
gaboca
3444 élménybeszámolót írt
3444
17 éve tag
2026.01.18. 06:14
Úgy tűnik ezeket nem lopják úgy mint a profi bringások bicóit! :-)
Előzmény: (MM 223934)
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.01.17. 21:31
Nos a mai pólóm jól dolgozott…és a hotelben megvan a borotva reggelre a slalomos versenyzöknek kǒszönhetöen 🤣🤣🤣
IMG-3040.jpeg
IMG-3038.jpeg
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.01.17. 14:11
😀
Ma itt nagy buli lesz😎❤️🇨🇭👍💪🤟
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2026.01.13. 18:24
Ho-ho-hó!!!

Nem adtam fel a próbálkozást…van szállás a faluban a hétvégére!!!

💪🤟👍🇨🇭🇨🇭🇨🇭
IMG-3016.jpeg
TibiF
571 élménybeszámolót írt
571
21 éve tag
2026.01.10. 14:57
Az újév első napján síeltem itt. Szándékosan választottam ezt a napot mert gondoltam kevesen lesznek. Ez be is jött, mivel előző nap szilveszter volt sokan buliztak a legtöbben pedig 11-12 óra körül indultak síelni. Nyitva volt a Lauberhorn lesikló pálya. Annyira jó volt, hogy a lányommal 2x is lecsúsztunk rajta. Pedig nem egyszerű a feljutás Wengenből. Igazából idő igényes vonattal. Mi a Männlichen liftet választottuk (az a hegy másik oldala) majd ott le Grindelwaldba, fel az Eiger expressel lecsúszni a Wixi felvonó aljához majd a tetejéről ismét lecsúszni Wengenbe. Itt is 1800m alatt ha nem lenne hóágyú sípálya sem lenne. A pályák állapota jobb mint december 22-én amikor utoljára itt síeltem. Grindelwaldba a mindkét völgypályán le lehet csúszni, a pálya alsó része olyan ha a 10m széles sípályáról lemegy az ember akkor a sima földel találkozik, mellette semmi hó nincs. A hóágyukkal csodásra varázsolták a pályákat. Nagyon jót síeltünk itt január elsején.
10 óra körül a Jungfraujoch mögül besüt a Nap
Männlichen sípályái
A Lauberhorn teteje, a lesíkló pálya, itt rendezik a versenyt
Haladunk lefelé a Lauberhorn pályán
Már szerelik a nézőteret a jan 16-18 versenyre
Kb. 1800 méteren vagyunk, a sípálya mellett semmi hó
Szemben Wengen
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2025.12.29. 20:57
Hello
2 napos szánkózós viziten voltunk fenn!

Fantasztikus idö, kék ég egész héten…A hóviszony nagyon gyengécske…Faluban minimális, fenn minden jeges még a szánkópályák is…de le lehet sielni a faluba, szánkózni nem. Szállást alig találtunk…nagyon kell vagy fèl méter friss hó…

Hatalmas tomeg, most kevesebb a távol keleti turista de van böven, sok az európai, amerikai sielö, még több a svájci aki csak felugrik keresni a napot és sétál…

De persze a szakrális oldala is fantasztikus volt…szuper volt leszánkózni a Hundschopf alatt a 3 csúcs elött, látni az épǔlö nagytribǔnt, aztán a hidról láttuk az S kanyar végét ahol is 80-nal száguldanak a szǔk baromi meredek katlanban a hid alatt…

A versenypálya meglepöen nyitva volt még, küzdottek rajta a sielôk rendesen…

Wengen nagy kedvenc😁

Január 17 becélozva😎🇨🇭
IMG-2926.jpeg
IMG-2925.jpeg
IMG-2922.jpeg
IMG-2921.jpeg
IMG-2916.jpeg
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2025.12.10. 16:54
Wengen fantasztikus hely, nem kérdés.

Lejönni a Mannlichenröl Grindelwaldig, szuper, felmenni a Lauberhornra valami csodás - pláne Január 17-én korán reggel, amikor lecsúszunk a Mannlichenről és átfelvonózunk a start hüttéhez, aztán amikor lejöttek a nagy nevek, lecsúszunk Wengenbe egy forralt borra, meg bulizni a főtéren!

Remélem jövöre is sikerül :-)

Üdv
MM
Előzmény: (TibiF 223478)
TibiF
571 élménybeszámolót írt
571
21 éve tag
2025.12.07. 11:43
November 29-én megnyitott ez a síterep is. Az első két nap csak néhány pályával és felvonóval 1800m és 2300m között. A hét közbeni havazás sokat segített a helyzeten, sok embertől hallottam, hogy jelenleg nagyon jó a hóhelyzet az előző évek szezonkezdetéhez képest. A Männlichen december 13-tól nyit. A pályák állapota nagyon jó, mivel itt még első nap volt a sízezonban a pályán sem voltak sokan. Készülnek a szezonra, napközben mentek a hóágyuk.
A Wixi felvonó melleti pálya
Háttérben a Jungfrau
Januárban majd innen indul a Launberhorn verseny lesíklás száma
Nincsenek sokan
Eiger, Mönch
Jobbra a Männlichen
A fekete pálya az Eiger alatt
A völgyben Grindelwald, mellette jobbra a Wetterhorn
andor_gal
8 élménybeszámolót írt
8
6 éve tag
2025.02.04. 13:26
Svájci kikapcsolódásunk alatt egy napot elugrottunk síelni erre a terepre. Nagyon vártam már, mivel az egyik kedvenc versenyem a Wengeni.

Pénteki napot választottuk, hogy ne legyen nagy tömeg. Ez jó választás is volt. Grindelwald terminál parkolójában tettük le az autót, ami szinte teljesen üres volt. Sajnos az időjárás elég felhős volt, de reménykedtünk, hogy hátha szerencsénk lesz és javulni fog a helyzet. Az Eiger expressel felmentünk a felső állomásig. Sajnos a hegyen még rosszabb volt a helyzet. Köd és havazás. Ahogy elindultunk lefelé a 22-es pályán, néhol javult a helyzet. A kék és piros pálya közti átvezetők, illetve a kék pályák néhol olyan laposak voltak, hogy rendesen gyakorolni lehetett a "korcsolyázást". Ugyan ez volt lent a helyzet a terminál körül. Következő körben a Männlichen részt céloztuk be. Fent a hüttében ettünk egy kolbászt és egy fasírtot. Az időjárás közben tovább romlott. Valahol a látótávolság maximum 5 m lehetett. A hüttétől 3-as számú piros pályán síeltünk le. A hegy közepéig tartó része kifogástalan volt. Széles, tökéletes állapotú. Azonban, ahogy közeledtünk a terminálhoz, volt egy rész ami már dél körül olyan buckás volt, hogy alig lehetett lejönni rajta.

Délutánra a tervem a versenypályán történő lesíelés volt (45 fekete). Itt is olyan köd volt, hogy a pálya szélét jelző oszlopokat se lehetett látni. Két srácot próbáltam követni, akiken az látszott, hogy tudják az utat :D . A pálya állapota rendben volt, és a fekete színhez képest egyáltalán nem vészes.

Mivel csak egy napunk volt, nem igazán tudtuk besíelni a pálya rendszert, így csak egy részéről tudok véleményt alkotni.

Összességében kicsit többre számítottam. (Biztos a borzasztó időjárás is közre játszott a dologban.) A lapos átvezető szakaszok, illetve a kék pályák lapos részei borzasztóak voltak. Sokszor egyszerűbb lett volna lecsatolni és gyalogolni.

Azért remélem egyszer még visszatérünk, és a jobb időjárás mellett pozitívabb élményekkel gazdagodunk.
IMG-5817.jpg
IMG-5818.jpg
IMG-5815.jpg
IMG-5843.jpg
MM
607 élménybeszámolót írt
607
17 éve tag
2024.01.14. 10:51
Jol láttuk, az orrunk elött történt…vagy 100-zal repült a hálóba ami jol megfogta ahhoz képest, kb 1m-re lökte vissz aztán a háló tövében csúszott le mozdulatlanul szegény a célig.

Wengen a leghosszabb és leggyorsabb pálya, baromi fárasztó, látszik is a versenyzökön.

Most megy itt is a cikkezés hogy a pótló versenyek nagyon megterhelik a versenyzöket, van a verseny aztán késö estig dijàtadók, sajtó stb…
Előzmény: (magnum56 220252)
gaboca
3444
17 éve tag
2024.01.14. 10:05
https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=AL&competitorid=137380&raceid=118542

A legfiatalabb 21 volt, ez már Amerikában is nagykorú...

De máskülönben senkit nem kényszerítenek oda a rajthoz!

Ők is a modern kor gladiátorai...

Mondjuk ez az egész téma inkább a versenyzők topicba illene.
Előzmény: (HJH 220256)
magnum56
330 élménybeszámolót írt
330
17 éve tag
2024.01.14. 09:52
Igen, ez valószínű. Ezért kellett elszorítani a combját.
Előzmény: (fezso6 220253)
HJH
89 élménybeszámolót írt
89
3 éve tag
2024.01.14. 09:36
Ő esett el. És mi van a tinikkel. 16-17 évesen is versenyeznek.
gaboca
3444
17 éve tag
2024.01.14. 09:33
Kilde 31 éves, nyilván van az a kor ahonnan ez is gyereknek számít, de azért nem az.
Előzmény: (HJH 220254)
következőutolsó