Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wengen síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 44
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  tothleventeFérfiProfi síelő
Dátum: 2022.04.26. 11:29
(Üzenetazonosító: 216029)
tothlevente Hozzászólások: 377
Regisztrált: 2010.01.14.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Grindelwaldi tartózkodásunk alatt 2 napot szántunk a Kleine Scheidegg síterületre, amelynek a wengeni része a hegy egyik, méghozzá a naposabbik oldala. Úgy gondoltuk, hogy számunkra kötelező lemenni a Lauberhorn-Weltcup Abfhart pályán. Ott volt a bakancslistán. És megérte. A start-állomáson fotopont van, ahol fénykép készül és ingyen letölthető a megadott weboldalról. Éltünk vele, a gyerkőcök többször is. Valóban fantasztikus végig menni a leghosszabb világkupa-lesiklópályán! Az aljában pedig ott vár a szlalom pálya, ahol szintén a legjobbak mérik össze tudásukat minden év februárjában.
Természetesen a 45-ös és 47-es pályák mellett az összes pályát besíeltük, így kipróbáltuk a világkupafutam mellett lejövő kék 35-36-os pályát is. Ezen melegítettünk be már csak azért is, mert a feketék délelőtt edzések miatt zárva voltak.
A wengeni oldalon azonban meglepetésünkre nem ez a pálya adta a legnagyobb örömöt, hanem a piros 35 és a piros 42-44-es pályák ezért a második napot már eleve itt kezdtük. A 35-ös egy nagyon széles pálya aránylag kevés síelővel. Itt lehetett igazán gyorsan menni, az utóbbi 2 pedig nagyon jó lejtő, hosszú, pont kellően meredek számunkra. Ezek a pályák azonban teljesen déli fekvésűek, így délelőtt lehetett igazán jókat csúszni rajta.
A wengeni oldalról dél körül mindenki át menekül a hegy túlsó oldalára. Mi is ezt tettük a Männlichen nagykabinossal, amelynek a völgyállomásáig még március végén is le lehetett síelni Wengen utcáin. Egyébként gyönyörű a falu. Itt is, akárcsak Grindelwaldban szinte minden ház fából készült alpesi stílusú ház.
A Männlichen kabinossal felérve 2340m-en fotopont fogad minket.
Ezen az oldalon szép rendezetten egymás mellett vannak a pályák, így mi is szép sorban egyiket a másik után síeltük be, míg a végén fönt, az Eiger Gletschernél találtuk magunkat.
Az 1-es, 2-es, 3-as pályákkal kezdtünk. Az 1-es az brutál volt, igaz aránylag rövid, de akkora buckákkal, amelyeket eddigi életem folyamán igazán csak kevés alkalommal láttam. A 2-es alján teljesen elfogadtható árfekvésű hütte van, nagyon nagy italválasztékkal és egyszerűbb ételekkel. A piros Riwella üdítőt mindenkinek meg kell kóstolni, ez a svájciak egyik büszkesége üdítő fronton.
Ezen az oldalon számunkra a piros 4-es, 5-ös, valamint a 21-es pálya tetszett a legjobban. Ez utóbbi árnyékos völgyben van nagyrészt, így még liftzárás előtt is teljesen rendben volt. A 21-es pálya felső szakaszán újabb élmény várt ránk. Speedcheck, azaz sebességmérő zárt pálya. Légellenállás szempontjából nem éppen kedvező sídzsekiben álltunk a rajthoz. Ezt az adrenalin érzést többször is át kellet élni. Így többször is lesiklottunk 100-110km-es sebeséggel. Erre kevés helyen van lehetőség, így aki itt jár, ne hagyja ki. Pláne, hogy az egészet videó rögzíti, ami azután a megadott weboldalról ingyenesen letölthető, megadva a síbérlet számát, amit a rajt előtt be kellett olvastatni.
A napot mindig az Eiger Gletshceren zártuk, ahonnan a 26-os, 22-es pályákon csúsztunk le Grundig, hogy visszavonatozhassunk Grindelwaldba, kihasználva síbérletünk minden előnyét. Ez a csúszás mintegy fél órán át tartott fentebb az Eiger-Nordwand fantasztikus pályáján, ami még ilyenkor sem volt buckás, majd egy hosszú kék erdei úton, amit még március végén is kb. 1 méter hó borított, hogy a városba való lejutást biztosítsák. Ez az út erdőben egy patak mellett vezetett. A völgy egyrészt szép volt, másrészt az erdő és a sok hó miatt kellően hűvös. Egy igazi családi pálya, ahol a legkisebbek is biztonságban le tudnak siklani.
Összességében a Jungfrau-régió 3 pályarendszere közül nálunk pont középen, a második helyen végzett. Ugyan itt van a legtöbb pálya számban is és km-ben is, de a legtöbb síelő is. Ráadásul a legalacsonyabban fekvő síterep a 3 közül, így sok pálya alja délutánra már össze volt túrva. Mindezek ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat.
IMG-20220322-123755.jpgIMG-20220322-124158.jpgIMG-20220322-124432.jpgIMG-20220322-150735.jpgIMG-20220322-151021.jpgIMG-20220321-153636.jpg
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.18. 17:37
(Üzenetazonosító: 209045)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A sípálya utolsó napja ebben a szezonban múlt szombaton volt. Már elkészült a V-Bahn egyik ága amely a Männlichenre viszi fel a síelőket. Ugyanazon az útvonalon van amelyen a régi, csak az történt, hogy új oszlopokat kaptak és a régi kabinokat kicserélték 10 személyesre. Illetve a legfontosabb, hogy a több mint 30 perc menetidő 19 percre csökkent. A másik felvonón is javában dolgoznak, elvileg idén december 8-án tervezik átadni. Annyira dolgoznak, hogy sokszor láttam a hegyállomáson (Eiger nordwand), hogy vasárnap is dolgoztak.
A csatolt kép idén februárban készült a régi-új Männlichen liftről.
P2220043.JPG
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.11.30. 18:27
(Üzenetazonosító: 206526)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
November 16-án volt a tervezett nyitás Gridelwald-Kleine Scheidegg-Wengen síterepén. Minden adott volt a nyitáshoz, volt elég hó a hegyen illetve a völgyben, a hőmérséklet is nulla fok alatt volt hétközben. Egy dolog miatt nem tudtak kinyitni az a szél volt. Rá egy hétre is a szél miatt nem tudtak nyitni. Olyan erős szél fújt azon a két hétvégén, hogy a hegyen helyenként elérte a 160km/h sebességet. A hegyi-vasút WAB(Wengern Alp Bahn) sem közlekedett akkor pedig az minden nap közlekedik. Szerencsére harmadik hétvégére sikerült a nyitás ez a mai nap volt. A reggel nem indult tökéletesen 6-kor szakadt az eső a völgyben, a Brünig hágón menet közben esett a hó. Szél nem volt szerencsére. Mire odaértem már kezdett tisztulni, a vonat most hétvégén közlekedett, mire felértünk a hegyen ragyogó kék ég és szélcsend fogadott. Most bejött az időjósok tippje szép időnk volt napközben. 4 felvonóval nyitottak(Arven,Lauberhorn, Wixi, Honegg) illetve 4 pályával, szezonkezdetnek ez is jó. Mivel tegnap lehullott 30 cm friss hó 2 óra után a pályák buckásak voltak, erre lehetett számítani, engem nem zavart. Élveztem a szép időt illetve a kevés síelőt. A V-Bahn felvonóval jól haladnak a munkálatok, már látszik a lift teljes nyomvonala, jövő ilyenkor már át lesz adva. Szezonkezdetnek jó volt ez a nap.
még lezárt pályaa Lauberhorn induló pontjánál még nincs sok hó de majd 1.5 hónap múlva (a verseny kezdetekor) leszWixi "felszántott" pályájabalra a Wetterhorn mint a mesébena Nap mikor még nem sütött ideszemben a Schilthornon már süt a napEiger és a MönchP2220043.JPGP2220043.JPGP2220043.JPG
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.04.01. 20:31
(Üzenetazonosító: 205575)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Márciusban többször voltam ezen a helyen. Eddig azt hittem 2020-ig egy liftet fognak itt építeni, most láttam a részletes tervrajzot: összesen nyolc pontba szedték itt a fejlesztést ezek közül két lift lesz amelyet VBahn-nak neveztek el mivel V alakban fog működni. A nyolc pont nem mindegyikét jegyeztem meg de ezek közül lesz egy vonat állomás Grindelwaldban, Grund környékén, építenek egy ezer férőhelyes több emeletes parkoló helyet, lesz direkt autóbusz összeköttetés Grindelwald Grund és Grindelwald First sípályák között illetve megépítenek két új liftet amelynek az alja Grindelwald Grund mostani állomása illetve a Mannlichen felvonó alja között fog elhelyezkedni. Az egyik felvonó ami a vonatot helyettesít majd a mostani 25 perc helyett 15 perc alatt viszi fel a turistákat Eiger gleccserre, a másik pedig a régi Mannlicher felvonót fogja váltani: itt a 30 perces út 19 percre fog lecsökkenni. Mindez 2020 végére fog elkészülni. Már most is folyamatosan dolgoznak, kíváncsi leszek majd az új felvonókra. Eddig is jó hely volt ezentúl pedig még jobb lesz.

Akkor beszéljek a síelésről is egy kicsit, egy ideje már látszik, hogy nagyon szezon vége van, a pályák még jók de síelő alig van. Reggel mindig kifagyott pályák fogadnak, az Eigernek köszönhetően sok pálya még délután is jó. A völgyben meleg van (hétvégén 18C volt 1000 méteren) ami azért érdekes mert nem az Alföldön vagyunk hanem Grindelwald mellett közvetlenül 4 ezres hegyek vannak. Síelni még jól lehet, idén itt húsvétig tart a szezon.

Érdemes még szót ejteni egy jellegzetes helyről a neve Schürlibar még weboldala is van ( https://www.schürlibar.ch ) a 22-es pálya mellet van amely Gridelwaldba visz le. Én istállónak mondanám mert mellette legelő van, vidéki Svájcról van szó a trágyaszag az természetes itt. Szóval ez egy nagyon jó Aprés sí hely. Néha koncertek is vannak múltkor pl. olyan zenekar volt amelyben harmonika, szaxofon és egyéb hangszerek voltak, mellette a négyezres hegyek, hihetetlen hangulat volt, "az élmény megfizethetetlen minden másra ott a xCard".

Ezen kívül április első szombatján hatalmas koncertet rendeznek Snowpanair a neve ( itt a weboldal https://www.snowpenair.ch ) ahol 11 órától estig sok koncertet lesz. Sokan jönnek, a zenét pedig bárhonnan lehet hallgatni Kleine-Scheidegg könyékén, közben még síelni is lehet.

Végezetül azt kell, hogy mondjam egyet kell értsek az előttem leírtakkal: még nem jártam Svájc összes síterepén de eddig ahol voltam Svájcban szerintem ez a legjobb hely síelés szempontjából. Persze hozzá kell tennem én elfogult vagyok mert nekem ez a kedvenc helyem nem csak télen hanem minden évszakban.
JungfrauReggel és napközben üresek a pályákMagas hegyek veszik körül a síterepetAz építkezés részleteiszemben bal oldalon a SchilthornEiger gleccser melletti pályaitt sincsenek sokanKleine ScheideggAz Eiger takarásábanEigerEgyik kedvenc fekete pályaWengen - a fekete pálya folytatása napfénybenEz nem egy lezárt pályaErdős részWengenbe vezető sípályaA Slalom pálya mellett "helyiek" voltak
Feladó:  gabesz777FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.18. 08:51
(Üzenetazonosító: 204867)
gabesz777 Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2017.02.27.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ropogós porhavat Mindenkinek!

Egy újabb fantasztikus élmény, Grindelwald-Wengen lejtőiről. Mindenkinek ajánlom melegen és hidegen egyaránt.

Jó csusszanást!

Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1150 km-re található, Zürichtől 130, Luzerntől 80, Berntől 70 km-re. A terepet két irányból lehet elérni: Grindelwald felől, vagy Wengen (Lauterbrunnen) felől. Autóval érkezők vagy Grindelwald Grund parkolóiban, vagy Lauterbrunnen parkolóházában tudják hagyni kocsijukat (Lauterbrunnenből vonat visz fel Wengenbe, illetve közvetlenül tovább Kleine Scheideggig). Grindelwaldból három lehetőség van feljutni a síterepekhez: vonattal Kleine Scheideggig (Grindelwald, illetve Grindelwald Grund állomásokról), a Männlichenbahn felvonóival a Männlichen csúcsra (Grindelwald Grund állomástól 10 perc gyalogút a Männlichenbahn kiinduló állomása), illetve a Firstbahn felvonóival a First alatt elterülő pályarendszerhez. Wengenből két módon érhetünk fel a síterepre: vonattal Kleine Scheidegg állomásig, illetve a Männlichenbahn felvonójával a Männlichenre. A Grindelwald felőli megközelítés praktikusabb, hiszen innen a két részre tagolt pályarendszer (First [Grindelwald keleti hegyoldalában], Kleine Scheidegg-Männlichen-Wengen [Grindelwaldtól nyugati irányban Wengenig]) mindkét része közvetlenül megközelíthető. Tipp: érdemes a parkolóból a sípályákhoz való feljutásig 1 órával kalkulálni, mivel megfelelő körülmények esetén rengetegen veszik igénybe a síterepet, és előfordulhatnak hosszan kígyózó sorok.
A Grindelwald felől való feljutás idejének csökkentése és komfortosságának növelése érdekében a következő szezontól, 2019. decemberétől a Grindelwald-Männlichen felvonó felújítása befejeződik (modern kabinok, kapacitásbővítés és utazóidő csökkentése 19 percre), valamint 2020. végére elkészül az Eigerexpressz, amely Grindelwald Grund állomásról közvetlen, komfortos és gyors (15 perc menetidő) összeköttetést jelent Eigergletscher állomásig.

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:00-16:30 között várja a sportolni vágyókat. A 155 km összhosszúságú, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg kék és piros pályákból áll, kitűnő választás kezdő, haladó és profi síelőknek és snowboardosoknak egyaránt. A síterep két jól elkülönült részre tagolódik: Grindelwald-First, illetve Grindelwaldtól nyugatra Wengenig elterülő síterep (Kleine Scheidegg, Männlichen, Lauberhorn, Eigergletscher, Wengen). Célszerű a két terepet különböző napokon használni, mivel mindkét terep önmagában is kiterjedt, és elegendő élményt nyújt egy-egy teljes napra.

A kedvező adottságoknak köszönhetően a pályák többsége rendkívül kényelmes, széles, gyönyörű panorámával, és több esetben lehet választani könyebb (kék) vagy nehezebb (piros, illetve fekete) pályán való lejutás közül a csúcsokról. A kezdőbb síelőknek javasolt a Männlichenről, vagy Kleine Scheideggről, illetve az Eigergletscher alatt induló széles, kényelmes kék pályákat kipróbálni a Grindelwald-Wengen területen, míg a First terepen az Oberjoch, Schilt és Hohwald nyújt könnyű, ámde széles pályákat a legmagasabb pontokról is kiindulva. A piros pályák uralják a síterepet abból a szempontból, hogy minden csúcsról vezet le piros pálya, amelyek ugyancsak szélesek és kényelmesek. A komolyabb tapasztalatot igénylő fekete pályák közül az Eigergletschert, a Lauberhornról induló pályákat, illetve a Honegg csúcsáról levezető pályákat ajánlom. A jelzett pályákon kívül csodálatos és gazdag off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat, elsősorban a Männlichen keleti lejtőin, illetve a First régióban Oberjoch és Schilt alatt fantasztikus kilátással az Eiger-Mönch-Jungfrau triászának árnyékában.

Tanulók és kisgyerekek számára jól elosztva számos elkülönített tanulópálya lett kialakítva a Kleine Scheidegg alatt, Männlichennél, Wengen Männlichenbahn állomásnál, illetve közvetlen a Firstbahn Grindelwaldi völgyállomása fölött Bodminál.

A még több adrenalinra vágyók számára ajánlom a First területen a két Snowparkot (Oberjoch és Bärgelegg alatt), a cross-sípályát (Schilt), illetve az sebesség és pályaidőmérő pályákat az Oberjochról indulva. A Kleine Scheidegg környékén pedig a Lauberhornról levezető sívilágkupa pályán bizonyíthatják be a profik hogy mire képesek idő és sebesség szempontjából, feketén fehéren (fekete pálya, fehér hó).

A falukba (Grindelwald illetve Wengen) érdemes csak a nap végeztével visszatérni (lesíelni) a fenti sípályákról, mivel a falukból való feljutás időbe telik, hiszen a kiváló és élvezetes sípályák, a fantasztikus környezet és kilátás, és a nem ritkán még április második felében is kiváló minőségű hó rengeteg síelőt és snowboardozót vonz (a szezon a hóviszonyok függvényében általában december elejétől április második feléig tart).

Egyéb szolgáltatások:
Grindelwald és Wengen üdülőfaluk, 4000 méteres meredek hegyek ölelésében (Schreckhorn, Eiger, Mönch, Jungfrau), kitűnő infrastruktúrával: található itt sí- és snowboardkölcsönző, sportbolt és síszervíz is. A falukban (főleg Grindelwald) számos étterem található, de érdemes az ebédet a sípályák melletti éttermek, hütték egyikében elfogyasztani (pl. Männlichen, Lauberhorn, Kleine Scheidegg, Eigergletscher, First, Schreckfeld, stb.), nemcsak mert így időt spórol az ember (nem kell lesíelni a flauba, majd újra visszavonatozni, -liftezni), hanem, mert ilyen pazar kilátás ritkán adatik meg az ebéd mellé.

A sípályák mellett számos komoly szánkópálya (Firstről indul a világ leghosszabb, 15 km hosszúságú, szánkópályája, amely Grindelwald flauig visz) valamint kijelölt és biztonságos hótúrázási lehetőség várja a nem kimondottan síelni vágyókat.

Szálláslehetőség Grindelwaldban, Wengenben, Lauterbrunnenben, illetve Interlakenban található különböző kategóriákban. Grindelwaldban pedig egy kellemes sínap után van lehetőség úszni, wellnesselni.

Végezetül, nem hagyhatom szó nélkül a Jungfraujochra való kirándulás lehetőségét, amit „Top of Europe”-ként reklámoznak. Kleine Scheideggről visz fel ide a hegyivasút Európa legmagasabb vasúti állomására (3454 m), több kilométeren keresztül a hatalmas Eiger és Mönch szikláiba fúrt alagúton keresztül, ahol igazi kirándulóélmények várják az ideérkező vendégeket: kilátópontok az UNESCO világörökséghez tartozó svájci aplokra és gleccserekre (Jungfrau, Aletsch), snow fun az Aletschgleccser platóján (síelés, szánkózás), 360º moziélmény, jégpalota, kirándulás a Mönchsjochhüttéhez, és számos más első osztályú svájci specialitás. Az ide kirándulók csupán ennyit javasolnak: aki megteheti, annak ezt az életben egyszer át kell élnie.

Síbérlet árak:
A felnőtt sí napijegy 65 CHF-ba kerül (ebbe mindkét terület beletartozik: Grindelwald-First és Grindelwald-Wengen), míg a délutáni jegyet (12:00-től érvényes) 50 CHF-ért árulják. Demográfiai alapon kedvezmények járnak gyerekeknek 15 éves korig (33 CHF/nap), de van külön ifjúsági jegy 19 éves korig (52 CHF/nap) és szenior jegy 62 éves kortól (59 CHF/nap). A szánkó felnőtt napijegy 35 CHF, az ifjúsági 29 CHF, a gyerek pedig 19 CHF.

Értékelés:
A bámulatos alpesi környezet, a kiváló minőségű, nagy kiterjedésű és széles pályák fényében elsőosztályú élményben van része az idelátogatóknak. Kiváló választás családoknak, kezdőknek, középhaladó, haladó és profi vagy akár akrobata síelőknek, de még szánkózóknak is. Érdemes legalább 2-3 napot itt eltölteni. Mindezeket figyelembe véve számomra az idei szezon legjobb ár-érték arányú svájci síterepe.

További információk:
https://www.jungfrau.ch
https://www.bergfex.ch/jungfrau-gri...ndelwald-wengen
https://www.jungfrau.ch/v-bahn
20190216-142935.jpg20190209-115853.jpg20190209-112639.jpg20190209-114559.jpg20190209-120943.jpg20190209-161415.jpg20190216-111733.jpg20190216-113529.jpg20190216-121706.jpg20190216-135841.jpg20190216-141020.jpg
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.12.16. 16:21
(Üzenetazonosító: 202507)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
December 8-tól folyamatosan nyitva van ez a síterep. Tegnapelőttig csak két pályával illetve felvonóval működtek. Kevés a hó valószínűleg ezért volt eddig nyitva csak két pálya. Szombattól több felvonót illetve pályát nyitottak, jelenleg 27 km pálya üzemel a 103 km-ből. A völgyig még nem lehet lecsúszni mert a pályákat elő kell készíteni. Tegnap Brandeggig lehetett lecsúszni. Elég hideg volt napközben, útközben reggel -1C-2C volt, Interlaken után mikor Gridelwald felé fordultam, a völgyben -11C mutatott az autó hőmérője. A hegyen reggel -13C volt. Egész nap hóágyuztak a pályákon, tömeg nem volt, a pályák állapota jó volt. Mivel most a legrövidebbek a nappalok volt olyan hely ahova a Nap csak 11 óra után sütött be, ilyenkor nem jár olyan magasan a Nap, ezen kívül a Nap takarásában az Eiger-Mönch-Jungfrau csúcsai is besegítettek. Wengen felé még nem lehetett lecsúszni, ahogy közeledünk a verseny időpontja felé valószínűleg nem is fognak a versenypályára beengedni mivel azt elő kell készíteni. Majd január 20 után kipróbáljuk.
A Wetterhorn csúcsát már reggel süti a NapSzemben a Schilthorn oldalán már süt a NapPontban 10 órakor 2300 méteren besüt a nap a Jungfraujoch feletta Wetterhorn illetve az Eigerhóágyuznak ezerrelAz Eiger Nordwand hegy állomása mellett építkeznek. Valószínűleg itt lesz az új felvonó hegyállomásaEiger gleccserSzemben a Schilthorna napsütötte oldalMännlichenEiger, Mönch, Jungfrau (a Nap pont felette van)a sípályán nem voltak sokana Wixi felvonó+sípálya
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.12.01. 19:36
(Üzenetazonosító: 202155)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma megnyílt Berner Oberland első síterepe, Grindelwald-Kleine Scheidegg. Igaz csak hétvégén lesz nyitva és csak két pályával illetve felvonóval de elkezdődött itt is a szezon. Igaz csak 10 cm hó van a sípályán és nem 70cm de így is lehet síelni. Ma olvastam ezen a honlapon, hogy egy másik országban egy sípálya ugyanezen a napon megnyitott amely sokkal alacsonyabban van és ott állítólag 70 cm hó van a hóágyúzásnak köszönhetően. Itt nem sikerült 70 cm havat gyártani 2000 méter könyékén, de jó volt a hó. Reggel kevesen voltak, később 11 óra körül többen jelentek meg.

Állítólag új felvonót is építenek, két éve láttam az SRF1-en, hogy a Grindelwald-Kleine Scheidegg vonatot akarják egy új felvonóval kiváltani amely sokkal több embert tud szállítani egységnyi idő alatt mint a vonat. Ez sok helyinek nem tetszik, mivel a saját területükön menne a felvonó útvonala. Az új felvonó igazából nem a síelőknek kedvez hanem a turistáknak akik egész évben ide látogatnak. Azt akarják, hogy a 25-30 perces vonat útvonalat felére csökkentsék kabinos felvonókkal, ezáltal sokkal több turista látogatna a környékre. Ezzel csak az a baj, hogy Jungfraujochon egy napon eddig maximum 5000 turista tud felmenni és így is maximálisan ki van használva a hely, egyik ember lép a másik nyomába egy jobb nyári napon annyian vannak. Értem én a befektetők mit szeretnének (még több turistát, még több pénzt, még több nyereséget a rohadó kapitalizmusban). A helyi aki ott lakik azt nem szeretné, hogy a telkén 40 másodpercenként egy felvonó kabinja haladjon át. Értem én mindkét fél érvelését, tudom fejlődni is kell de nem mindegy milyen áron. Ha pl. az 1800-as évek végén nem épült volna meg a WAB (Wenger Alpen Bahn) akkor lehet most senki nem menne oda és nem lenne híres a hely (Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen-Jungfraujoch)

Szóval két új oszlopot láttam Grindelwald Kleine Scheidegg között ami valószínűleg az új felvon nyomvonala lesz, majd valahol az Eiger Nord tetejénél lesz az új felvonó teteje ami a hegyi vasutat fogja helyettesíteni. Az Eiger Nord végénél is láttam építkezést, illetve napközben a helikopter sokat járt arra amivel szállították az építkezéshez szükséges anyagokat. Szóval fejlődik ez a hely is.
 Eiger és a Mönch kb. 10 cm hóvalA Mannlichen irányában kezd sütni a napmikor besüt a napa völgyben köd, háttérben a WetterhornWetterhorn és EigerEiger és Mönch csúcsaiilyen volt a pálya 10 cm-es hóval
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.04.15. 20:16
(Üzenetazonosító: 201125)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tavaly november 18-án volt a szezon nyitás Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengenben, ma április 15-én volt a szezonzáró ezen a síterepen. A nyitáson is ott voltunk illetve ezen a hétvégén is mindkét nap itt síeltünk. A pályák nagyon jók, reggel kifagyva minden, hó rengeteg van, síelő pedig nagyon kevés volt. Sajnálom, hogy bezár a síterep, tudom így van ez szerződés szerint ilyenkor be kell zárni. Most is a völgyig lehetett síelni pedig a völgyben 18-20C volt. Véleményem szerint április végéig itt lehetne 1400 méterig csúszni, május végéig pedig 1800 és 2300 méter között.

Annyian már nem járnak síelni, hogy nekik megérje üzemeltetni, a legelőket vissza kell adni a tulajdonosoknak, tavasz van az emberek többségét már a többi sportok érdeklik. Idén Berner Oberland síterepeit fedeztük fel, véleményem szerint ez a legjobb síterep Berner Oberlandban. A táj az csodálatos, a reklám szövegen ezt írják: "Wir haben das geilste Panorama in der Schweiz" ami véleményem szerint igaz. A Wetterhorn, Eiger, Mönch, Jungfrau illetve a többi 3-4 ezres csúcsok amiket innen lehet látni lenyűgözik az embert. Én elfogult vagyok a hellyel kapcsoltban, az év többi időszakában is sokat járok ide túrázni.

Elbúcsúztunk a pályáktól, hét hónap múlva remélhetőleg majd ugyanitt síelünk.
Reggel a Wixi felvonó melletti pályán10 óra körül nem sokan voltakA völgyben Grindelwald, szemben Grindelwald First, jobb oldalon a vékony fehér csík a megmaradt sípályaháttérben a Jungfraujoch bahnközépen a JungfraujochEiger, Mönch"Wir haben das geilste Panorama in der Schweiz" a reklám szlogenje
Feladó:  MMFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.04.08. 17:08
(Üzenetazonosító: 201080)
MM Hozzászólások: 495
Regisztrált: 2008.11.20.
22 síterepet értékelt

Igen Wengen nalunk is nagy kedvenc. Sosincs tömeg, a pályák változatosak, a kilátás szerintem az egyik legszebb az Alpokban.

Korábbi irásodra: egyszer menj el a Lauberhorn versenyre, szigoruan Grindelwaldbol a felvonoval ès sivel, mert mint korábban irtam a vonatozás katasztrófa a tömeg miatt.

Nagy élmény a lesiklást megnézni sivel a pálya mellett vagy a wengernalpi arénából (és ilyenkor lehet a verseny után a legjobbat sielni, mert a pályák töküresek). Nekünk a vasárrnapi szlalom a kedvenc a befutóból nézve, mert látsz mindent , szuper a hangulat, nincs akkora tömeg mint az abfahrton.

Wengenben meg mindkét nap hatalmas buli esténként a fötéren, mondjuk ez ugy jo ha fenn tud az ember megszallni, ami nehez ugy - komoly várolistak vannak a hotelekben...nekünk 2x sikerült. 😊
Előzmény: (TibiF 201075)
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.04.07. 20:29
(Üzenetazonosító: 201075)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma Grindelwald Kleine Scheideggen síeltünk. Ma volt a Snowpenair (lásd https://www.snowpenair.ch) ami azt jelenti szezonzáró bulit tartottak Kleine Scheideggen. Húsvét után a Mannlichen részre már nem mennek fel a felvonók, a síterep szezonzárásig csak hegyi vasúttal közelíthető meg Gridelwaldból vagy Lauterbrunnenből. Kb. fele a pályáknak van nyitva. Síelő alig van. Tömeg az volt, az embereket ma három részre lehetett oszthani: a síelők (azok kevesen), akiket a buli érdekelt (azok rengetegen) és a keleti turisták(szokott mennyiségben) azok igazából a Jungfraujochra mentek. Vonatban figyeltem meg néhány arcán volt maszk amit nem értek. Illetve értem, hogy pl. Pekingben nagyon szennyezett a levegő és ezért viselnek maszkot, de Kleine Scheideggen, hegyen tiszta levegő van, minek kell a maszk nekik? Nem is csodálkozom, hogy ettől az évtől ezt betiltották Bécsben. Ha a hideg levegő miatt húzták fel akkor azt mondom ne jöjjenek hegyre, különben hideg sem volt: völgyben kb. 18-20C hegyen +6C.

A sípályán alig voltak, a Wixi felvonó tetejénél, ahonnan a Lauberhorn verseny indul, 10 órakor minden nyugágy el volt foglalva mindenki aki síelt kiült napozni illetve sörözni. Az északi pályák nagyon jól tartották magukat, 11 órakor pl. egyedül csúsztuk le az Eiger nordwand pályái mellett. A déli fekvésű pályák olvadtak de mit lehet várni mikor már igazi tavasz van a völgyben. A völgyig le lehetett csúszni ami 1300 méter szintkülönbséget jelent. Hó rengeteg van, nagyon jó hely, jövő hétvégén bezár ez a sípálya.
a Wixi felvonó mellett reggelaz Eiger árnyéka a sípályánKleine Scheidegg jobbra tőle a hely ahol a bulit tartottákhátul a Jungfraunem sokan voltak a pályána Nap sugarai megtőrnek az Eigeren(a bal rész égboltja kékebb mint a középső)szemben a Schilthornszemben a Wixi felvonó, az Eiger formája látszik az árnyékbanJungfrauennyien voltak 11 órakor az Eiger nordwand melletti pályánpálya minőséggel nem volt gondháttérben az Eigerpipáló hegyek
Feladó:  supershapeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.03.22. 10:25
(Üzenetazonosító: 200837)
supershape Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2007.11.30.
44 síterepet értékelt

Örülök, hogy végre kipróbálhattad és neked is tetszett. Nekem is nagy kedvencem ez a pálya, csak sajnos már régen síeltem itt. Kár, hogy a cél előtti letörést néhány éve "lefaragták", az még jó kis móka volt fáradt lábakkal :).
Előzmény: (TibiF 200829)
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.03.21. 20:05
(Üzenetazonosító: 200829)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Decemberben sokat jártunk ezen a terepen azóta "hanyagoltuk" a sípályát mondván ki kell próbálni Berner Oberland többi síterepeit is. Ki szerettem volta itt próbálni a "Lauberhorn-Rennstrecke"-t ahol Svájc leghíresebb lesikló versenyét rendezik. Ezt decemberben nem lehetett kipróbálni, valószínűleg a verseny miatt le volt zárva. Szerencsére márciusban már nem volt lezárva a pálya így hát kipróbálhattam. Első lesiklásom után az mondtam szuper a pálya: a vonalvezetése nekem nagyon tetszett. Majdnem végig fekete pálya, 1028m szintkülönbség 4500 méter hosszan. Mikor először lecsúsztam azt mondtam magamban ezt még 1x ki kell próbálni. Aznap egyedül síeltem másnap oda vittem a gyerekeimet is nekik is hasonló volt a véleményük. A pályát jól ismertem a versenyt láttam, szinte minden kanyarját tudtam mikor mi fog következni. A lányom mikor lejött végig mondta itt ez a kamera ezt mutatta, szemben van a nézőtér, stb. mint a Forma1-es pályán a kanyarok. Van sebesség mérő rész is. Eddig én olyan 70-80km/h sikerült csúsznom a többi pályákon. Itt 105km/h mutatott a mérő. A kisebbik lányom megjegyezte apa itt a versenyzők 158km/h-vel jöttek. Hiába na ennyi a különbség Beat Feuz és köztem :) A pálya aljában ki van írva az utolsó szezon futamának ideje: ha elgondolom itt csúszott Axel Lund Svindal, Beat Feuz vagy Marcel Hirscher januárban. Leggyorsabban itt egy kört úgy lehet megtenni, hogy Wengenben a kabinos felvonóval kell felmenni a Mannlichenre nem a fogaskerekű vonattal Kleine Scheideggre mert az lassabb, majd lecsúszni, felvonózni az Eiger Nordwand, Wixi felvonóhoz és ismét lehet lecsúszni a Lauberhorn pályán. A Wengen vasút majd felvonó kombináció lassabb, meg sok rajta a keleti turista.
március 14-én 7:50-kor a völgyből a Mannlichenitt  még csak a csúcsot süti a napdél irányban a hegyekinnen indul a Lauberhornfentről így néz ki a pályaaz első kanyar után ezt lehet látni visszafelea völgybe vezető úta vasút alatt visz az úta laposabb részszemben már látszik Wengenadatok Lauberhornróla befutóaz utolsó gyorsítóMannlichen részen sem voltak sokanitt már jártak freereiderekmég érintetlen területa grindelwaldi részkék ég hóvalegyik fekete pálya háttérben az Eiger gleccservölgybe vezető kék pályaEiger, Mönch és a Jungfrau csúcsa már nem látszik
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.12.17. 21:13
(Üzenetazonosító: 197368)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengenben síeltünk. A pályák 95% nyitva, a hóviszony a legjobb állapotban van, rengeteg hó a pályán illetve azon kívül is. Most voltak a legkevesebben mióta itt síelek. -8-12C között volt napközben a hőmérséklet. Wengenbe is lecsúsztunk, sajnos a versenypálya nem volt nyitva, pedig lecsúsztam voltan 2018 január 12-14 előtt, mivel nem akartam a verseny után lecsúszni, miután bevizezik az egész pályát, olyan mint a beton, az már nekem nem természetes. A wengeni rész nagyon tetszett, előttünk senki nem volt a pályákon pedig 10 órakor csúsztunk le azon a részen. Wengen azért érdekes mert a település utcáin síeltünk, hogy az állomásra érjünk.

Ma azért választottuk ezt a terepet mivel a nagyobbik lányom szánkózni akart. Igaz már szánkózott mikor még kisebb volt akkor nem egyedül (5 éves lehetett mikor Radstadtban szánkóztunk) de arra az időre már nem emlékszik. Most egyedül csúszhatott le. Nagyon tetszett neki annyira, hogy a kisebbik lányom is délután vele szánkózott a nap végén pedig azt mondták nekem, hogy ide még mindenképpen jöjjünk vissza. Mondtam ez nem jó ötlet mert még megunják ezt a síterepet :) ugyanis az idei szezonban eddig hat alkalomból 4x itt síeltünk. Tényleg nagyon jó hely Grindelwald-Wengen.
Wengenbe ilyen pályák vártak 10 óra körüla Schilthorna Mönch és a Jungfrau füstöl :)a háttérben WengenEiger nordwand (Eiger északi fala) 2000 méter szinkülönbségMännlichen
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.12.03. 20:25
(Üzenetazonosító: 197014)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma szép idő volt hegyekben így síelni mentünk. Az eddigi legjobb hó fogadott ebben a szezonban, a völgyben -8C volt reggel a hegyen -13C, a szél délelőtt fújt így jóval hidegebbnek éreztük a -13C-t. A hó szerencsére nem olvadt :) A pályák 80% nyitva volt. Az Eiger nordwantól lecsúszni Gridelwaldba 1300 méter szintkülönbségen pedig csodálatos. 4x meg is tettük a mai nap, jó volt vonatozni mivel a kisebbik lányom 10 órakor azt mondta mikor megyünk haza mert ő már nagyon fázik. Két kör vonatozás, illetve 11 óra után besütött pár helyre a nap is, már másképp gondolta a dolgokat a lányom is. Mondtam is neki a szezon legjobb haván én nem megyek haza. Ki merem jelenteni Grindelwald Wengen szerintem a legjobb síterep Svájcban ahol eddig síeltem. Van két szánkópályája is, Männlichen illetve Kleine Scheidegg mellet. A pályák minden tudásszintnek megfelelnek, van kezdőknek lankás hely, de ott van a Lauberhorn ahol a lesiklást rendezik. A liftek elég modernek, szóval nekem ez egy öt csillagos síterep. Így, hogy sok pálya nyitva van ki merem ezt jelenteni. Teszek fel pár képet.
2000 méteren Kleine Scheidegg mellett14 óra után itt hamarosan árnyék lesz a magas hegyek miattWetterhorn (3672m)hóból nem volt hiány pályán kívül isGrindelwald jobbra a Wetterhornhavas erdőaz Eiger csúcsa Männlichenrőlnyugat fele a Schilthorn látszik középenjobbra a Männlichen-13C volt reggel 1800 méteren
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.11.26. 19:59
(Üzenetazonosító: 196870)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma ismét Grindelwald-Kleine Schiedeggen síeltem. Az időjárás egy kicsit bekavart, szerdától péntekig anticiklon volt Svájcban ragyogó napsütéssel szombattól(direkt kitolás az emberekkel) pedig egy hideg front jött. Szombaton egész nap esett az eső a völgyben a hegyekben hullott a hó. A szombati nap így kiesett síelés szempontjából maradt a vasárnap. Szerencsére a hideg front tovább vonult, vasárnapra nem mutattak annyi csapadékot így vasárnap Grindelwaldba mentem. Erre a hétvégére több pályát ígértet. Hezitáltam Grindelwald és Mürren/Schilthorn között de utóbbira azért nem mentem mert csak 3 pálya volt nyitva és a legmeredekebb pálya ami a Piz Gloriaról indul nem volt nyitva. Így maradt ismét Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen.

Ezen a hétvégén több pálya volt nyitva.Ha múlt hétvégén azt mondtam kb. 20-30% a pályáknak volt nyitva akkor most kb. 30-40% lehetett nyitva. Új pályák amelyeket ezen a hétvégén nyitottak: le lehetett síelni 1800 méterről 1300 méterig (Brandegig) illetve a Männlichen hegyre is fel lehetett menni és lecsúszni. Igen ám de Männlichenről nem lehetett átcsúszni Kleine Scheidegig(mivel a liftek nem működtek), igazából itt csak 2 felvonóval 3 pálya működött elzárva a külvilágtól. Ezt most nem próbáltam ki, majd ha át lehet csúszni akkor kipróbálom.

Amit kipróbáltam a völgyig való csúszást, hivatalosan nem volt nyitva de mások mentek előttem, az utat ismertem a nyári túrázásaim alkalmával, eltévedni nem lehetett. Hideg volt ma, a maximum -6C volt, jó volt többször vonatozni (ott melegedtem) nem fáztam napközben de jó volt 10-15 percre beüli valahova ahol meleg volt. Nap nem sütött, végig felhős ködös idő volt. A pályák tökéletesek voltak, igazi tél van a hegyen meg a völgyben mintha tél közepe lenne. Mikor a parkolóban kiléptem a kocsiból Grindelwaldon olyan 10-15cm hó lehetett (még nem volt eltakarítva a hó). Kleine Scheideggen mikor leléptem a vonatból akkor takarították a havat olyan 20-30cm hó lehetett 2061m-en. Tehát amíg ígértek a 40 cm havat a hegyen szerintem bejött. A pályán nagyon kevesen voltak, lehet ez annak tudható be, hogy sokan azt gondolták rossz idő lesz. Tényleg nem volt jó az idő de annyira jó volt a hó, meg a pályák mintha február közepe lenne. Ez tökéletes hely. Gyerekeknek meséltem mikor hazaérkeztem milyen volt a mai síelés (mert ma nem jöttek velem), mivel volt nekik más programjuk, azt mondták jövő hétvégén is ide kell menni. Mondtam menjünk már máshova mert több síterep is lesz nyitva decembertől. Tehát nem kizárt, hogy egy hét múlva ugyan erre a helyre megyünk.
a fenyők roskadtak a sok hótóla hóágyuk a völgyben egész nap működtekpálya mellett térdig ért a hóegy hete a gyerekeim itt játszodtak a mély hóban, most a nyomok nem látszanakPB260032.JPGa 7:55-ös vonat utolsó vagonjában csak egyedül ültem, pedig ez a vonat mindig tele van
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.11.19. 11:52
(Üzenetazonosító: 196706)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Grindelwald a kedvenc helyem Svájcban, nyáron sokat jártam ott túrázni. Síelni eddig azért nem voltam ott mert mindig tervbe volt véve de végül is máshova mentünk. Jungfraujochon voltam már párszor, de ott igazi síterep nincs, az a hely a turistáknak van. Jó van egy pálya kb. 50 méter de az csak nyáron működik. A többi rész amit Jungfraujochon láttam az túra síelős rész.

Tegnap több pálya azért nem volt nyitva Grindelwaldon mert még nincs kész. A ratrakok végig napközben dolgoztak és készítették elő a többi pályát. A hóágyuk is működtek délelőtt. Az a négy pálya amin síeltünk látszott, hogy elő volt készítve, volt egy alapja, azokat a pályákat nem most kezdték el csinálni. Síelni így is lehetett 1800m és 2300m között. Délután voltak akik Brandegg-ig lesíeltek, de hivatalosan azok a pályák nem voltak nyitva. Sőt többen egészen a völgyig síeltek zárás képen. Tehát aki akarta annak összejött az 1300m szintkülönbség.
Feladó:  supershapeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.11.19. 09:33
(Üzenetazonosító: 196702)
supershape Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2007.11.30.
44 síterepet értékelt

Nekem az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb kedvencem ez a síterep. Sajnos már elég régen jártam ott utoljára :(. Kicsit meglepődtem, hogy még nem jártál ezen a rendkívüli síterepen, de látom egyből megkedvelted. A síbérlettel egyébként Interlakenből is fel lehet utazni akár Grindelwaldba, akár Wengenbe és Természetesen Mürrenbe is. A Jungfraujochra viszont kiegészítő jegyet kell venni aminek az ára elég barátságtalan, de egyszer mindenképp érdemes felmenni ha szép az idő.
Előzmény: (TibiF 196701)
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.11.18. 20:41
(Üzenetazonosító: 196701)
TibiF Hozzászólások: 544
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma megnyitott Grindelwald-Wengen. Igaz csak hétvégére de ma volt az első síelős nap ezen a síterepen ebben a szezonban. 4 pálya volt nyitva négy felvonóval. Ne fussunk annyira előre az időben. Kezdjük a múlt hétvégével, akkor azt láttam néhány síterep nyit Ausztriában ezen a hétvégén, illetve a sielok.hu-n olvastam, hogy idén először Svájcban "felébredtek" és létrehozták a top4.ski síbérletet amely Hasliberg, Jungfrau, Gstaad illetve Adelboden síterepeket foglalja magába. Rövid gondolkozás illetve megbeszélés a családdal arra a következtetésre jutottam, hogy ezt a síbérletet "nekem" találták ki. Meg is rendeltem, szerdán már azt láttam Wengen-Grindelwaldban nyitnak hétvégén, akkor gondoltam arra akár ide is mehetnék síelni. Szerencsére péntekre megjött a síbérlet (a gyerekek és az én örömömre) ami azt jelentette szombattól mentettünk síelni Grindelwald-Wengenbe.

Szombatra az idő is tökéletes napsütés szélcsendet mutat a hegyekbe szóval indulhat a síszezon. Előtte tanulmányoztam a síterepet, ide csak a WAB-al (Wengen Alpen Bahn) lehet feljutni vagy gyalog :). Nem volt számomra egyértelmű, hogy meg kell vegyem a felvonó jegyet a vonatra vagy nem. Mikor levonták a számlámról a síbérlet árát akkor láttam, ugyanaz a tulajdonos a síbérletnek mint a vonat üzemeltetőjének. Szóval Wengebe vagy Grindwlealdon ha megveszed a napijegyet a hegyi vasutat használhatod.

Ma 4 pálya volt nyitva 4 felvonóval. Otthon 3C volt mikor Grindwelwaldba érkeztünk -8C volt a völgyben. Tökéletes volt a hó, a nap is csak délután sütött be (az Eiger takarta a napot). A pályák tökéletesek voltak nem olvadtak, 12 órakor is -4c volt 1800 méteren. Novemberben ilyen jót még nem sítetem, nem gleccseren. Ez a hely egy tökéletes síparadicsom, itt rendezik a Lauberhornrennen Wengen síversenyt. Szerintem max. a pályák 20% volt nyitva de szerintem ez tökéletes hely. Nem voltak sokan, a gyerekek is élvezték, szezonkezdetnek szuper, ide még vissza térek mikor több pálya lesz nyitva.

Grindelwald-Wengen novemberben csak hétvégén lesz nyitva, decembertől kezdődik majd a teljes síterep nyitás.
reggel szépen vasalt pályák fogadtakkék ég minden feléa Schilthorn szembenitt még a nap nem sütött be a völgybeAz Eiger 3970ma pályán nem sokan voltaka vögylben Grindelwald, jobbra a Wetterhorn (3672m)hóból nem volt hiányigazi téli táj fogadott a hegyenpályán kívül is lehetett síelniMönch és Jungfrau csúcsokJungfraujocha völgyben felhős idő volt
Feladó:  pocahontasNőProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2012.12.16. 19:05
(Üzenetazonosító: 146467)
pocahontas Hozzászólások: 58
Regisztrált: 2012.10.14.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi az infót. Megy valaki mostanában Lautenbrunnenbe?
Előzmény: (borz000 145647)
Feladó:  borz000Férfi
Dátum: 2012.12.09. 23:31
(Üzenetazonosító: 145647)
borz000 Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2012.12.05.
3 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Még egy link, amin csak Kleine Scheidegg és Ma:nnlichen terepek vannak. Ezen jobban látszanak a pályák, mint a sielok.hu képén (Jungfrau régió képe), valamint friss nyitvatartás-infó is van rajta.

http://www.jungfrau.ch/en/tourism/s...ki-region/kleine-scheidegg-maennlichen/weathe...
következőutolsó
laponként:
összesen 44
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.