Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Wengen - Jungfraujoch
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 944 - 2400 m
Szintkülönbség 1456 m
Sípályák hossza 102 km
Liftek száma 23
33 km
56 km
13 km
Húzólift
8
Ülőlift
9
Kiskabinos lift
2
Nagykabinos lift
1
Vonat
3
Síszezon: 2023.12.02. – 2024.04.28.
A síterep nyitva van. 93 km pálya és 22 lift üzemel. Részletek
Budapest: 1109 km, 11 óra 52 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 75 CHFGyerek napijegy: 38 CHF
Régióbérlet: Top4 Skipass
Értékelés:
4.8 (46)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Wengen az Eiger, Mönch és Jungfrau lábánál fekszik, 100%-osan autómentes övezet. A völgyben lévő parkolóból egy keskeny nyomtávú vasút viszi fel az utasokat az 1274 méter magasan fekvő, patinás szállodasorral rendelkező üdülőhely központjába. Wengen hírnevét többek között a Lauberhorn Sí Világkupa versenynek is köszönheti.

A síterep Budapesttől 1150 km-re található, Zürichtől 130, Luzerntől 80, Berntől 70 km-re. A terepet két irányból lehet elérni: Grindelwald felől, vagy Wengen (Lauterbrunnen) felől. Autóval érkezők vagy Grindelwald Grund parkolóiban, vagy Lauterbrunnen parkolóházában tudják hagyni kocsijukat (Lauterbrunnenből vonat visz fel Wengenbe, illetve közvetlenül tovább Kleine Scheideggig). Grindelwaldból három lehetőség van feljutni a síterepekhez: vonattal Kleine Scheideggig (Grindelwald, illetve Grindelwald Grund állomásokról), a Männlichenbahn felvonóival a Männlichen csúcsra (Grindelwald Grund állomástól 10 perc gyalogút a Männlichenbahn kiinduló állomása), illetve a Firstbahn felvonóival a First alatt elterülő pályarendszerhez. Wengenből két módon érhetünk fel a síterepre: vonattal Kleine Scheidegg állomásig, illetve a Männlichenbahn felvonójával a Männlichenre. A Grindelwald felőli megközelítés praktikusabb, hiszen innen a két részre tagolt pályarendszer (First [Grindelwald keleti hegyoldalában], Kleine Scheidegg-Männlichen-Wengen [Grindelwaldtól nyugati irányban Wengenig]) mindkét része közvetlenül megközelíthető.

A síterep két jól elkülönült részre tagolódik: Grindelwald-First, illetve Grindelwaldtól nyugatra Wengenig elterülő síterep (Kleine Scheidegg, Männlichen, Lauberhorn, Eigergletscher, Wengen).

A kedvező adottságoknak köszönhetően a pályák többsége rendkívül kényelmes, széles, gyönyörű panorámával, és több esetben lehet választani könnyebb (kék) vagy nehezebb (piros, illetve fekete) pályán való lejutás közül a csúcsokról. A kezdőbb síelőknek javasolt a Männlichenről, vagy Kleine Scheideggről, illetve az Eigergletscher alatt induló széles, kényelmes kék pályákat kipróbálni a Grindelwald-Wengen területen, míg a First terepen az Oberjoch, Schilt és Hohwald nyújt könnyű, ámde széles pályákat a legmagasabb pontokról is kiindulva. A piros pályák uralják a síterepet abból a szempontból, hogy minden csúcsról vezet le piros pálya, amelyek ugyancsak szélesek és kényelmesek. A komolyabb tapasztalatot igénylő fekete pályák közül az Eigergletschert, a Lauberhornról induló pályákat, illetve a Honegg csúcsáról levezető pályákat ajánlom. A jelzett pályákon kívül csodálatos és gazdag off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat, elsősorban a Männlichen keleti lejtőin, illetve a First régióban Oberjoch és Schilt alatt fantasztikus kilátással az Eiger-Mönch-Jungfrau triászának árnyékában.

A több adrenalinra vágyók számára ajánlott a First területen a két Snowpark (Oberjoch és Bärgelegg alatt), a cross-sípálya (Schilt), illetve az sebesség és pályaidőmérő pályák látogatása az Oberjochról indulva. A Kleine Scheidegg környékén pedig a Lauberhornról levezető sívilágkupa pályán bizonyíthatják be a profik hogy mire képesek idő és sebesség szempontjából.

A szezon a hóviszonyok függvényében általában december elejétől április második feléig tart.

A sípályák mellett számos komoly szánkópálya (Firstről indul a világ leghosszabb -15 km - hosszúságú szánkópályája, amely Grindelwald faluig visz) valamint kijelölt és biztonságos hótúrázási lehetőség várja a nem kimondottan síelni vágyókat.

Végezetül, nem lehet szó nélkül hagyni a Jungfraujochra való kirándulás lehetőségét, amit "Top of Europe"-ként reklámoznak. Kleine Scheideggről visz fel ide a hegyivasút Európa legmagasabb vasúti állomására (3454 m), több kilométeren keresztül a hatalmas Eiger és Mönch szikláiba fúrt alagúton keresztül, ahol igazi kirándulóélmények várják az ideérkező vendégeket: kilátópontok az UNESCO világörökséghez tartozó svájci alpokra és gleccserekre (Jungfrau, Aletsch), snow fun az Aletschgleccser platóján (síelés, szánkózás), 360 fokos moziélmény, jégpalota, kirándulás a Mönchsjochhüttéhez, és számos más első osztályú svájci specialitás. Az ide kirándulók csupán ennyit javasolnak: aki megteheti, annak ezt az életben egyszer át kell élnie.

gabesz777 beszámolója alapján frissítve
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-6°C
0°C
Holnap
-6°C
-1°C
Holnapután
-6°C
-2°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 0 - 90 cm
Lift üzemben 22/23
Pálya üzemben93 km
Utolsó havazás 2024.02.20.
Részletes hójelentés
FOTÓK
SZÁLLÁSAJÁNLATOK
Booking.com
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.