Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Képek értékelése + Falinaptárunk topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.12.07. 16:02
Nem tudom, miből szűrted le, hogy nálam csak 1-es, meg 10-es van, de nem is baj. Mindenki úgy értékel, ahogy akar, én így értékelek.
Azt is tudom, hogy ez nem profi fotópályázat, de bizonyos szintet vagy igényességet amatőröktől is el lehet várni. Én sem tudok fényképezni, de nem is sértődök meg akkor se, ha a néhány illusztrációnak feltöltött képemre mindenki 1-est ad.
Előzmény: (minerel 75693)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
18 éve tag
2009.12.07. 15:36
Azért ez nem egy national geographic fotópályázat.
Ezek szerint nálad csak 1-es meg 10-es osztályzat van.
Az itt lévő fotók többsége valóban amatőr pillanat felvételek nem pedig beállított, megtervezett, megszerkesztett profi fotók amit később agyonphotoshoppolnak a katalógusmegjelenéshez.

"... Eddig kb. 8000 képet néztem át, akkor is egyest adok, ha gyakorlatilag ugyanabból a fotóból 100 másik olyan is van. Mint például szélfútta, hófödte fenyő, hütte, a kisfiam/kislányom sível, kabátban, hóban fekszik stb..."

Hát erre inkább nem mondok semmit....vagyis értékelem: 1!
--
https://www.merkaptse.hu
Előzmény: (FGHKLÉJ 75692)
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.12.07. 15:20
Én rengeteg egyest adtam, az alábbiak alapján például:
- kép életlen
- semmit sem mond, felvonón ülve csak úgy el lett kattintva, vagy csak minden kompozíció nélkül a vakvilágba fényképezve
- különösen zavar, ha a horizont ferde
- belóg a fényképező keze, sapkája, botja, léce stb.
- diáról szkennelve, mintha TV-ről fényképezték volna
- kisméretű
- zavaróan belelóg egy drót
- egyáltalán nem ragadott meg, a szemem max. egy pillanatot időzött rajta
- sípálya, könyv beszkennelt oldala, lefotózott táblája, ami hasznos információ forrása lehet, de fotó szempontból nem értékelhető

Azért adtam egyest, mert legtöbb talán a házi fotóalbumba elmegy, de kívülálló szemével értékelhetetlenek. Semmilyen szabály sincs, hogy minimum 5-öst kell adni minden képre.

Egyébként meg ha valaki ország-világ elé tárja képeit, fogadja el azt is, hogy nem mindenki csodálja az ő fotós képességeit. Eddig kb. 8000 képet néztem át, akkor is egyest adok, ha gyakorlatilag ugyanabból a fotóból 100 másik olyan is van. Mint például szélfútta, hófödte fenyő, hütte, a kisfiam/kislányom sível, kabátban, hóban fekszik stb.

Számomra az érthetetlen, hogy minősíthetetlen, teljesen életlen fotók hogyan kaphatnak 5-ös, 6-os átlagot.
A versenyt olyannak kell megnyernie szerintem, aki kicsit kreatívabb az átlagtól, vagy olyan szerencsés volt, hogy jó pillanatban kapott el egy különleges helyzetet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.