Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tauplitz topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
2010.02.17. 16:23
Tauplitz pro
Azt gondolom, hogy minden területnek meg van a maga vendégköre. Lehet, hogy Tauplitz olcsóbb mint más területek. Lehet, hogy több a Magyar vagy a Holland /lehet, hogy szegény Holland?/ e miatt, de ilyen is kell. Van aki nagyon szeretik Tauplitz-ot. Főleg azok , akik nem vágynak nagy síterepekre, nem akarnak naponta 100km-t síelni,szeretik az átláthatóságot, egy kicsit idősebbek, családosak gyerekekkel stb... Szóval ismerek sok olyan embert akik visszajárnak és szeretik. Sőt vannak olyanok is , akik nagy síelők /pld. síoktató barátom, aki épp most keresett március 15 hétvégére Tauplitzon szállást/. Szóval nem kell leírni. Szerintem minden terepnek meg van a szépsége és vendégköre. Murau nem hasonlítható szerintem ezzel össze, hacsak nem azért mert több a magyar. Inkább azt mondanám, aki szereti a nagy sírendszereket, változatos hosszú pályákat, az ne vegyen itt 1 hetes bérletet. Síeljen 2-3 napot itt, majd nézze meg pld. Schladming pályáit.
Tauplitz Alm gyönyörű és aki pihenni is szeretne, annak szintén jó. A több 100km hosszú sífutó pályák a fennsíkon ill. a völgyben szintén nem elhanyagolhatóak.
Itt a szállás esetenként olcsóbb és színvonalasabb mint máshol, és lehet, hogy ez megér fél óra autózást pld. Schladmingig. Pld. a Kulmhofban vannak nagyon színvonalas apartmanok is jó áron, medencével és szauna használattal.
Lásd. a sielok.hu oldalon is hirdető https://www.apartman-tauplitz.hu szállást.
Ez máshol nem nagyon van meg, vagy nagyon húzós áron.
Imrola
Előzmény: (kulacs 84893)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2010.02.17. 10:37
Murau? Hogy jön ide? Sok magyar van, az igaz....
Előzmény: (kulacs 84893)
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2010.02.17. 10:26
Tauplitz

E terep és a közelében lévő szállások választása előtt érdemes az alábbi okfejtést végig gondolni:
Az itteni pályák sajnos a terepviszonyok miatt nemigen vetekednek a modern élvezhető terepekkel. Ennek mi a következménye? A környéket ha tehetik elkerülik az osztrák, német (jól fizető) síturisták. Marad a kelet-európai spórolós vendég, aki otthonról szépen kikalkulálja a költségeket és nagyon is számít neki a 100 €-s megtakarítás. Ennek mi a következménye? A környező szállások olcsók - nincs kereslet. Venni is olcsóbb, akár egész szállodákat is, de apartmanokat is. Sok magyarnak van így itt szállás lehetőséget kínáló ingatlana. Amit aztán természetesen propagál a sikatalógusában, és egyéb helyeken. Sokkal erőteljesebben mint az egyébként jobb helyeket. A terepeket nem fejlesztik, vagy csak igen kismértékben. Ezzel úgysem sem tudnák elcsábítani a jobb helyekről a jól fizető turistákat, mert a jobb helyeken a fejlesztés atomi tempóban zajlik. Marad az olcsóságra vágyó tömeg és biztosan maradi is...
Nem csak Tauplitz tartozik ide, de említhetném BKK-t vagy Murau-t is. Vagy egy más témában a horvát adrián Vir szigetét.
A megoldás? Ezeket a terepeket messziről kerüljük el. Az a véleményem, hogy 20%-kal több ráfordítással simán lehet kiváló terepeket találni 600 km-es távolságon belül (Budapestől mérve) Ez max. plusz egy óra autóval. Ha a takarónk nem ér tovább én azt javaslom, hogy inkább szűkítsük a sielt napok számát. Ezerszer választanék egy 4 napos Zell am See-t, mint egy 6 napos Tauplitz-t.

Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.