Teebee
Jó a leírásod! Szerintem azért annyira nem vészes a Furi-ba való lejutás a Riffelberg-ről, és lehet hogy akkor még nem volt, de most már azt az 500m-t ami a pálya végétől a Furi állomásig megy, megoldották felvonóval. Gyakorlatilag a völgyből a Trockener steg-ig felmehetsz egy 8-as kabinban a Schwarzsee-t érintve, illetve a Riffelbergből lejövő kabinok átmennek a Furira, majd fel a Schwarzseehez.
Az utazás történetén kicsit meglepődtem. 2 éve találkoztunk egy magyar párral Saas-Fee-ben, akik ugyanerről számoltak be, hogy vonatozniuk kellett, mert GPS-sel jöttek Andermatt felé és nem értették mi van. Te irtad, hogy térképpel jöttetek, és kicsit meglepődtem a meglepetéseteken, hiszen a térképeken (ami nekem van, és még a Viamichelin-en is) fel van tüntetve, hogy az Oberalppass 2000m, és utána a Furkapass 2400m-magasan megy...ezeket télen természetesen méteres hó borítja, lavinákkal, stb... most utánanéztem és a térképeken (ami nekem van), fel is van tüntetve hogy le van zárva. Azt még hozzáteszem, hogy főleg a Furka, baromi meredek, korlát nélkül, szűk úton...még nyáron is megálltam egy kicsit pihenni:-)
Nem kioktatás a cél, csak meglepődtem, hogy miért volt ez.
Üdv
MM