Köszi huligan a linket, korábban én is bogarásztam sokat a neten, ezért jutottam el idáig ehhez az összeállításhoz amit lent leírtam.
A linkelt oldalon leginkább belső keverésű szórófejek vannak (első három), egyedül a legutolsó tűnik ígéretesnek a keverőfej miatt (
http://www.snowathome.com/images/freeplans/Nuculation_nozzle_side_view_sized.jpg - tetszik nagyon a megoldás, mert eddig csak bonyolultabbak jutottak eszembe), illetve van még pár kit is (SG4), de mindegyikhez kell kompresszor, ami megdobná a költségeket. Ezek miatt tehát ezt elvetettem, mert azt szeretném, hogy a rendszer rugalmasabban bővíthető legyen, amit a legegyszerűbben a vízmennyiség növelésével szeretnék elérni, és ehhez kell igazítani a ventillálás nagyságát. Gondolom így viszont a külső hőmérséklet jóval alacsonyabb kell legyen, hiszen nincs kitáguló levegő ami lehűlne és elegyedne a porlasztott vízzel.
A sűrített levegő mennyiségét sajnos költségesebb növelni (nagyobb hozamú vagy több kompresszor), de egy későbbi próbát azért nem zárok ki ezzel a megoldással (lásd a porlasztó fejet a linken). Ha van valakinek véleménye, tapasztalata ezzel a megoldással kapcsolatban, megköszönném ha megosztaná!
PS: ami még jó volt az oldalon, az az előrejelzés emailben városra lebontva. fel is iratkoztam egy öt napos előreszólásra :))