Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Boardos kérdések

ÜZENETEK (936)Időben csökkenő Időben csökkenő
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2008.12.10. 12:14
röviden: olvass vissza pár hsz-t!

hosszan:
1. először bakancsot vegyél, mert ez a legfontosabb!

2. ezt már leírtuk többször is, de sztem:
- ha kezdő vagy bérelj!
- ha haladó, akkor vegyél normális cuccot!
- ha a kerítésből kidőlt egy 30centis darab és azt kell pótolni... nah, ahhoz meg drága!

aztán meg lehet nézni az apróhirdetéseket is, ha vmiből sokat akarnak eladni (főleg 1 szezonos, alig használtat) annak valszeg van oka! mint annak is, ha bizonyos márkáktól nem válnak meg az emberek!...
ezeken én el szoktam gondolkozni, mielőtt bármit vásárolnék!

ezt a lapot ki fogod nőni 1-2 szezon alatt, aztán mit csinálsz vele? eladod? kinek? mennyiért? mennyit fogsz összesen költeni, mire lesz egy használható, frankó felszerelésed!?...

az F2 egy fokkal jobbnak tűnik, bár ennyiért meg már sztem...
szal, a modo kötés full műanyag!
+ hány éves a lap? hány éve áll a raktárban?...

nem azt mondom, h elsőre mindenből a csúcsot kell megvenni, de ha már vmiért kiadsz pénzt, akkor az legyen jó és használható. ne kelljen 2év múlva újra elkezdened a pénzköltést!

és még egy dolog! ahogy az ósönben, nem veszünk lcd tv-t vagy számítógépet, herviszben sem veszünk boardot!
cipőt a cipőboltból!
jó csúszást! ;)
bakos1987
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.12.09. 11:48
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Kezdő boardos vagyok és most szeretnék felszerelést venni. Igazából két fajta van amit kinéztem. Az egyik a hervis-ben található L4Y, ami ugye kötéssel, bakanccsal 40k. A másik pedig F2 Prime + Mondo kötés 50k + bakancs.

Valahogy sejtem hogy az F2 jobb, de érdekelne a véleményetek erről az L4Y márkáról. Tud róla valaki valamit?

Köszi a segítséget
powee
424 élménybeszámolót írt
424
18 éve tag
2008.12.09. 06:49
kinézetre sehogy. sőt a súly se számít, mert az újabb boardok már nem fa, hanem carbon, vagy egyéb a fánál sokkal tartósabb és hajlékonyabb anyagokból van csinálva. típus szerint vissza lehet keresni neten.
Kasey
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2008.12.08. 20:48
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy honnan lehet megállapítani egy snóbordnál hogy famagos vagy sem.Mert amit nekem ajánlottak az középen fekete és bratyóm szerint nem famagos mert neki már volt a kezéban famagos és az szerinte sokkal könnyebb volt.De az aki meg el akarja nekem adni meg ismerős meg szervizes is szóval nem igazán kéne hogy átverjen.(gondolom).Ezért szeretném megtudni hogyan lehet eldönteni kinézetre hogy famagos-e vagy nem.
Előre is kösz!
Lazac
34 élménybeszámolót írt
34
15 éve tag
2008.11.26. 09:22
Javaslat: sopronban nagyon király oktatók vannak, én is velük kezdtem meg az első métereimet. Sthulekre járnak át minden nap, van saját üzletük is. Tehát bérelhetsz, kérdezhetsz, vásárokhatsz. https://www.mesc.hu (Sallai Leventénél tanultam, őt ajánlom)
snowpuma005
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.11.25. 20:40
ahogy elmondták már előttem, a legtöbbet az üzletben tudnak segíteni (sajnos nem mindenhol hozzáértők dolgoznak) szerintem beszélgess egy oktatóval, személyesen (azért úgy mert többet tudna neked segíteni, mint itt bári más), gondolom a lakóhelyedhez legközelebbi oktatóhoz mennél, tőle megkérdezheted azt is, hogy hol vásárolja a felszerelését és miből mit ajánl ;)
ha először lépsz deszkára, talán nem kéne rögtön mindent megvásárolnod, hanem bérelhetsz is - ez a legcélszerűbb. Protektoros kesztyűt mindenképpen vegyél. A többit tudod, a felszerelést leírtuk :)
Üdv köztünk!
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2008.11.25. 13:11
ezt így max találgatni lehet, de azzal nem leszel beljebb egy centivel sem. de élőben mindenhol szívesen segíteni fognak. és neked is jobb, ha látod a lehetőségeket, árakat, stb.

de akárhogy döntesz, sztem amin érdemes elgondolkozni:
- elsőre bérelj.
- lap: kulcscsont és áll között (az elején inkább rövidebb legyen, mint hosszabb)
az elején nem baj, ha nem túl kemény a lap, mert akkor nem kell vele annyira birkózni. de azért már ez se habos legyen, ha lehet :)
- bakesz: amint már írtam, nagyon fontos!
- még ami fontos az első pillanattól a csuklóvédő!!! (tudok olyan helyet, ahol még Level kesztyűt is lehet bérelni!)
- esetleg még egy párna a gatyába :)
- oktató!?

(nem vok sem kereskedő, sem oktató. csak szeretem ezt a sportot és tudom, h milyen sokat számítanak az első lépések és az elején mennyi apró izé van, amit az ember nem tud hol találjon meg. igaz, nem vok egy Shaun White sem, de szívesen segítek ha kell (bárkinek) emilem az adataimnál)
jah, és üdv a boardosok között! :)
prorider
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2008.11.25. 11:21
Szia!Tudni kéne a lábméreted is,de szerintem neked egy 149-154 közötti lap M-es kötéssel lenne az ideális.
Üdv
snowpuma005
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.11.20. 18:46
Köszi :)

Nálam azzal kezdték,hogy a súlyomat megkérdezték. (az ember súlya és magassága számít a deszkánál, meg van, hogy melyik mit bír :) Írtam már, hogy az oktatóm is ott volt. Bízok a boardomban (egy hasonlóval már mentem régen és akkor se volt gondom, de az a Hummer mégis TOP-talán majd 1x lesz nekem is... =). Jan.3-án a régi megszokott Szlovákiában fogom kipróbálni a deszkát, először úgy, hogy nem lesz ott az "edzőm". Tehát ha nálam gubanc lesz, akkor szívok mint a torkosborz ;)
Lazac
34 élménybeszámolót írt
34
15 éve tag
2008.11.20. 10:57
Sziasztok!

Én viszonylag kezdő vagyok tavaly kezdtem board-ozni. Vettem egy L4Y lapot, kötést. Az eladó esküdözött, hogy nagyon király és ez nekem való, mert kezdő vagyok…(30000-ér)
Aztán amikor az oktató meglátott nyomulni vele majdnem sírva fakadt, mert hogy a kis habmagos lap nem bírta a 96 kilómat, és csavarodott mindenfelé. Gyorsan becseréltem egy famagos Palmer lapra, végig nyúztam vele 8 síterepet és mindenhol bizonyított. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem bevált. 80-ról 60 ezerre volt le árazva tehát nem volt őrületesen drága sem.

Üdv
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2008.11.17. 14:18
Üdv!

sztem a board és a kötés csak egy szint után fontos, h milyen. addig elég, ha "jól néz ki" :)

de legfontosabb dolog a boardon a bakancs!
minden más csak ezután jön!
ebben vagy egész nap (olykor egy héten keresztül minden nap) ezért számít a komfort, a kényelem, ezen múlik az irányításod, milyen hamar fáradsz el, stb.
szal, ha rám hallgatsz a bakeszon nem spórolsz és a kiválasztáshoz is hagyj elég időt magadnak. próbálj fel minél többet, tölts el az esélyesekben akár egy órát is. ahol függők dolgoznak ott ezt úgyis megengedik, sőt természetesnek veszik, máshol meg úgysem érdemes vásárolni...
snowpuma005
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.11.15. 17:33
Sziasztok

amiket olvasok a fórumokon... hát "jajj nekem" címszó a legjobb. Hó-show-n vettem egy L4Y (limited for you) deszkát+kötést-> 30e volt összesen. (Haladónak számítok (2005/6-ban kezdtem) Eléggé vad vagyok és elszánt, ezért sokat próbáltam már a deszkával... nem azok közé tartozok, akik le tudnak jönni valahogy a hegyről - nem pont kijelölt pályá(k)ra gondolok-, hanem aki élvezi is azt, amit tesz és ahogyan x)
Nem ez a lényeg.
Mindig olyan deszka volt rajtam, amit az oktatóm rám adott, volt egy olcsó 'nemtudommianeve'+ Hammer + Burton. Ő is ott volt a vásárlásnál, tetszett neki a deszkám, azt mondta, hogy nekem megfelelő lesz. Bízok benne. Csak azért ott van az a sok negatív kritika. Tudom, hogy márka=bizalom, minőség, stb. Minden évben 1x 1 hétre (max 2) van alkalmam az egyik kedvenc sportommal foglalkozni. Ezért is vettem olcsóbb boardot, csak félek, hogy pórul járok vele. :S
Minimum 5 évet kéne használnom...
Rossz döntés volt ez a vétel?
A pénztárcám tartalma véges, s még a bakancs vétel előtt állok, az is vmi max 18e lehet. Használtat nem áll szándékomban venni, újonnan pedig eléggé érdekeseket találtam :(

jól mondjátok meg nekem, nem azért kérdezek, hogy ne kapjak választ ;)
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2005.10.24. 16:21
Csao!

Hát én sem értek egyet a deszkagyilkos hozzászólással! én megvettem életem első lapját és 1 év alatt sikerült legyilkolni. De ez a hó miatt volt. Bementem olyan helyre is, ahol alig volt csak, hogy tudjak freerideolni. Törni viszont rohadt nehéz, ahhoz külsö segítség kell( síelő, lavina)
Sztem elsőre nem szabad hulla drágát venni, főleg ha pályán kívül lövöd.
Az ok viccesen összefoglalva:
a kezdőnek keresztbe vannak a karcok a lap alján, a profinak hosszában.
Szval mvel az ember eleinte parázik mélyhóban, ezért elég sokat fékez és akkor kaphat nagyokat a lap, kantni. Személyes tapasztalat. Viszont ha már jól tdusz akkor pályán kívül sokkal bátrabban mered tolni neki, ezáltal kevesebbet is van keresztbe a boardod.
Jó lapot vegyél, de ne egy 130-ezreset. Felesleges.
Szóbajöhető márkák sztem: Atomic, burton, Hammer, Nitro, K2, Nidecker.
ezek közt is lehet találni alacsonyabb áron, főleg ha most kimész Eisenstadtba
Burton Cruzer
143,146,151 cm-es mindössze 100EUR!!!!!!!
Ez komoly, már vettem is ismerős csajnak egyet.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2005.10.23. 15:54
Sophie, boardozom már egy ideje, és eddigi tapasztalataim alapján nem hiszem, hogy még viszonyalg kezdőként, vagy kezdő freestlyeosként annyira simán szét tudnál törni egy lapot. Kevés embert ismerek egyébként akinek ez sikerült, nekem még szerencsére nem, szeretem a boardom, ha veszélyben érzem, inkább nem megyek bele olyan dolgokba, amikben amortizálódhat :) Ha nagyon köves a pálya inkább lecsatolom, ha te is egy magasabb árkategóriájú deszkát veszel, rá fogsz jönni miről beszélek, az hogy vigyázol a deszkádra, mert beleölted a pénzed.
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.16. 22:04
Hello Sophie!
Szerintem a freeride deszkák anyagtól függetlenül a legkényesebbek! Saját tapasztalatból mondom, hogy ezek a deszkák nagyon jól csavarhatóak, hajlékonyak, és nem hiszem, hogy a törés a legelső hibaforrás az igénybevételek következtében. Szerintem sokkal nagyobb baj ha egy ilyen vékony lapot nem megfelelő hóban használ az ember!
Ha nem friss szűz hóban próbálkozol, hanem van a pályán némi jeges szakasz, netán kövek, esetleg hóágyúzott fagyos hó, előfordulhat az ami velem is megtörtént, hogy tönkremegy a talpa deszkának, vagy kiszakad a kantni az éléből! Ha nem túl komoly a sérülés akkor ezek a hibák még javíthatóak, de a freeride lap már nem lesz olyan mint újkorában.
További javaslatom, hogy ha Bp.-n jársz menj el Frankel Leó útra a margit híd budai hídfőjénél lévő Freesportba, és keresd Edét vagy Simit, ők többet tudnak a témában segíteni mint hinnéd!
Sophie
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.09.12. 15:42
hülye kérdéseim vannak, de léci válaszoljon valaki! Elsőként igazából annyira kezdőnek nem tartom magam.
Egy freestlye deszka mennyire törékeny? Úgy értem mit kell tennem, hogy kettétörjem? Mit bír ki? Deszka vásárlása előtt állok. Burtont szeretnék, nem vitás, a cipőm is Burton (WMS Moto (nem SI)), de kötés és dekk még nincs hozzá. Már snowboardozom, bár csak a 2004-05 szezon óta, de azt végig, már ott állok, hogy kisebb ugrások, apró, pálya melletti kidobókról 2-3 méter messzire "repüléssel". Mennyire puha deszkát kell vennem, ha egy picit majd nagyobb ugrásokkal is próbálkoznék majd? Eddig kölcsönzősön mentem, egy allmountain Nidekker vagy mittomén milyen boarddal, mindíg ugyan azzal. Fémkorlátokon a deszka nem törik el? nem karcolódik el megjavíthatatlanul? És hol tudok oktatót szerezni, aki már az ugrásoknál segít? Jah és még az, hogy a burton deszkák milyen maggból készülnek? És melyik a legjobb mag anyag? Az egy fa, a két külömböző fa, (a hab tom, hogy nem olyan jó) Vagy a honey comb? És ha esetleg mégse Burton deszkát vegyek, akkor milyet? (nem akarok szart...) és mennyi egy deszkának a várható élettartama? Segítséget előre is kösz!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.