Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Lackenhof am Ötscher topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
janosb
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2011.02.24. 21:06
Köszönöm a széleskörű tájékoztatást. Reméljük nagyon jó lesz! További jó síelést!
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2011.02.23. 20:21
Ez az előzőből kimaradt! A hójelentésnél (Ausztria, Lackenhofra kattintva van vebkamera) meg tudod nézni mennyi hó van csak figyeld a felvonó házikó tetejét. :)
Előzmény: (janosb 111745)
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2011.02.23. 20:11
Szia! A szauna mindennap 4-8ig nyitva és ingyenes. Délelőtt szólni kell,hogy szeretnétek használni, ilyenkor felfűtik. Mivel elég kicsi a kapacitás nem érdemes 4re menni mert akkor sokan vannak, bár ez szálloda telítettség függvénye. A felvonóhoz kell egy kicsit gyalogolni de ez nem vészes (200-250 méter).Visszafele le lehet csúszni a szállóig bár van közben egy utca de ha a lécet nem sajnálod annyira ez is megoldható( én nem próbáltam ki inkább kutyagoltam).Nagyon drukkolok,hogy jó "havas" jó időtök legyen.! Jó utat és síelést (friss képek a profilomban ha érdekel nézd meg)
Előzmény: (janosb 111745)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
janosb
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2011.02.23. 18:48
Szia! Mi jövő héten csütörtökön indulunk és még nem voltunk itt. Nekünk segítettél. Hadd kérdezzem meg a szauna és gőzfürdő működik-e és használható minden nap?
A sípálya milyen messze van?
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2011.02.22. 12:17
Szia! Mi amikor Lackenhofban vagyunk, mindig a Sport hotelben szállunk meg. Az idei év tapasztalata:Az egész hotel ki lett festve, a közösségi helyiségekben (társalgók is)a bútorok fel lettek újítva.(az új rész teljesen modern) A reggelivel kapcsolatban:3-4 féle pékárú,felvágott,sajt tojás(minden nap másképp elkészítve) vaj, méz,lekvár.Tea kétféle, kávé,tej, kakaó, müzli.Na aki ebből nem tud jóllakni az fizessen be a Hiltonba.Arról nem is beszélve,hogy ebből annyit vehettél amennyit csak akartál.( ja és nem a magyarok csomagoltak elemózsiát a napi síeléshez)A vacsora 3fogásos, leves, főétel(ezen belül hús,tészta,zöldség, savanyúság.A vegák is tudtak rendesen enni. Tehát mi az egy hét alatt változatosan tudtunk étkezni,nekem ez a tapasztalatom.( a rendszer vacsoránál is svédasztalos)A személyzet:odafigyeltek ránk,az üres tányérokat, poharakat azonnal leszedték,mindig volt aki azt nézte,hogy kérünk e még valamit. :) Egy hét teljes kikapcsolódás, mindenkinek legalább ezt kívánom!
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2011.02.21. 23:56
Kétarcú pályának ismertem meg Lackenhofot.

Tavaly két hét különbséggel jártam ott, először február végén, majd március közepén.

A hely nagyon időjárásfüggő, mert viszonylag alacsonyan fekszik: ha meleg van, akkor a lentebbi pályák (6, 8, 9) könnyen megolvadnak; ha nincs elég hó, akkor az 1-esen gyorsan előjön a jeges pályaalap; a 2-es közepe egy napot soha nem látott katlan, ami úgy ki tud fagyni, mint egy bobpálya; az A felvonó meg sokszor nem megy a szél miatt. A Großer Ötscher felé menő kétszemélyes C lift lassú, de legalább nem szállítja nagy tételben a sízőket a pályára. A D és E csákányosak meg bosszantóan sokszor megállnak.

Nem sokat segít, hogy a terület jelentős része a fahatár alatt fekszik, pályán kívüli síelésre sok hely nincsen.

Ha van elég hó, akkor azonban az 1-es pálya kiváló, a lift alatt egy fél napig hatalmasakat lehet szűzhavazni, a B lift felső szakasza alatt is sokáig megmarad a friss hó, mert oda csak gyaloglással lehet eljutni, illetve a (tavaly) nem működő F lift nyomvonalán is lehet érintetlen területeket találni.

A D és E liftek aljánál lévő hüttét a tavalyi tapasztalatok alapján nem ajánlom, nem túl jó a kajájuk (a császármorzsa kimondottan ehetetlen), a személyzet elég flegma, ráadásul minket megpróbáltak átvágni a fizetésnél, mikor látták, hogy nagyobb asztaltársaság voltunk, és nem egyszerre fizettünk.

A lentebb említett két hotelben (BS Ötscher, Sporthotel) én is megszálltam, magyar tulajdonú/vezetésű szállodák azok minden előnyével és hátrányával, tiszták, de a berendezésük min. 15 éves, a kaja egyikben sem volt felejthetetlen, és a reggelinél is nagyon kellett igyekezni, hogy jól tudjunk lakni. Az a településrész, ahol a BS Ötscher van, nincs is rajta a pályatérképen, innen mindenképp autóval kell menni a liftek aljáig. Állítólag van síbusz, ami hétvégente közlekedik, de mi nem találkoztunk ilyennel.

A településen szórakozási lehetőség nem sok van, így aki az after ski élményeket keresi, az nem itt fogja jól érezni magát.

Összességében talán max. egy hosszú hétvégére lehet jó a pálya, mert közel van Bp-hez, de alaposan kell figyelni a hó- és időjárásjelentést ahhoz, hogy megfelelő pályaviszonyokat fogjon ki az ember.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.