Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Állatok a sípályán topikból
Üzenet szövege
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.03.21. 12:33
(Üzenetazonosító: 157837)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

"Láttam már több helyen karámban tartott rénszarvast Ausztriában" - nem kötözködni akarok, de biztos, hogy rénszarvas? Én is láttam már Ausztriában karámban tartott szarvasokat ('sima' európai szarvascsaládot, no meg dámvadakat - ezek a 'lapátos' agancsúak), de erősen kétlem, hogy rénszarvast tartanának - nem olyan jó a húsa. Az agancsuk valóban hasonlít a dámvadéra - bár elég 'távoli' a hasonlóság. Van összehasonlítási alapom, Lappföldön, meg a valamikori Leningrád környékén találkoztam valódi rénszarvasokkal, egyet egyszer éjjel kettőkor majdnem elütöttem, békésen kérődzött az országút közepén egy kanyar után (alighanem totálkáros lett volna az autóm).
Ha már 'állatok a sípályán': Grebenzenen egércsaládot figyeltem meg a felvonóház tövében. WFeri
P.S.: bár ha Mo.-on van strucc-farm, tényleg miért is ne lehetne a sógoroknál rénszarvas-tenyészet?
Előzmény: (vasssy 157017)
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.03.11. 13:18
(Üzenetazonosító: 157017)
vasssy Hozzászólások: 1771
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Eplényben (tavaly) felvonóból nyulat, rókát, őzet, de a pályán is szaladt át előttem kisebb őzcsapat. Hazafelé a bekötőúton (főleg esti sízések után) ezeken kívül szarvast és vaddisznót is láttam már.
Hochkaron, Schmittenhöhén, Aflenzben (és egyéb helyeken) zergét.
Katschbergen a síiskola gyülekezőhelye mellett lakik egy mókus, reggelente meglátogat minket, végigszalad a kerítésen és a fákon a legkorábban érkező gyerekek nagy örömére. Éjjelente a nyulak is ott buliznak, jól látszik a nyomokból és bogyókból... :-) De néha napközben is lehet találkozni velük a hátsó csákányosok környékén meg a Sonnalm melletti erdei pályán. Őzet itt még csak a faluba levezető út mentén láttam.
Nem sípályán, de Innerkremsből hazafelé múltkor egy rénszarvas ment át előttünk az úton. De most komolyan! A körülmények nem igazán támogatnak, mert szakadt a hó, éjjel 1 elmúlt már és egy horvát üzemeltetésű panzió aprés ski bulijából tartottunk hazafelé. Az egyetlen aki megtámogathatná a véleményemet a horvát kollégám akinek a barátainál voltunk, de mivel nem ő vezetett, nem csak 1 fél sligovicát ivott fél7kor mint én... :-) Láttam már több helyen karámban tartott rénszarvast Ausztriában, talán arrafelé is van ilyen és onnan szökött meg.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »