Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kezdő snowboardos vagyok topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2018.01.03. 11:07
Az legyen a mérvadó, hogy a pályán, csúszás közben melyik lábra vagy biztosabb! Persze gyakorolni mindkét lábra lehet, sőt érdemes is, abból még senkinek sem lett baja, ha a regular is goofy szinten ment, vagy épp fordítva.

Hogy a laposon, félig becstolva mit "bénázol", azzal kevéssé foglalkozz, majd összejön a végére. :-) Ott próbálkozz azzal, hogyan megy stabilabban a haladás: ha a kicsatolt lábaddal a sarokélnél vagy a lábujjélnél hajtod magad. Arra figyelj, hogy a becsatolt lábadra csak kevés testsúly és az is csak rövid időre kerüljön, ezzel elkerülöd, hogy a deszka a kelleténél jobban és kontrolálatlanul kicsússzon alólad.

robi
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2018.01.03. 10:55
Ha tényleg tudni akarod, akkor szereld fel direkcionálisan a kötést (1 furattal hátratolva) és állíts be valamilyen pluszos kötésszöget a teszt idejére. Utána próbáld meg ugyanezt a másik irányban is.
Ha van mélyhó is, akkor arra is rá fogsz jönni, hogy miért van szükség erre. Ha viszont erre nem használod majd, akkor mehet vissza kacsába és gyakorold mindkét irányban.
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
2018.01.03. 00:29
Sziasztok!

Kezdőként szerintetek mikor kellene végleg eldöntenem, hogy regular vagy goofy stílusban csússzak?
Az oktatómmal elvileg az első órán kitaláltuk, hogy a jobb lábam legyen elől, de most elbizonytalanodtam. Idén már nem szándékozom több órát venni, ezért kérdek itt.

A következő a helyzet:
Ha egy lábbal csatolok csak be, és úgy közlekedek vízszintes terepen, vagy épp a felvonóból szállok ki, akkor sokkal biztosabb vagyok ha a jobb lábam van elől. Teljesen instabilan tudom csak jobb lábbal lökni magam.
Viszont épp a csúsztatott fordulókat gyakorlom, és ott épp azt érzem, hogy sokkal biztosabb ha a bal van elől. Goofy-ban többnyire esés a vége a fordulónak, de persze ezen még javítani akarok.

Mondjuk ameddig kacsában van a kötés, addig nagy problémát nem okoz. Folytassam így felemás lábbal a gyakorlást, aztán majd jövő szezonban kialakul? Vagy kezdjem el egy adott lábra szoktatni magam?

Köszi a válaszokat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.