Persze, nem a minőség a kérdéses, hanem az elv. Lassan majd a matyóhímzéses
terítőinket is kínában fogjuk gyártatni.
Mondjuk az amcsi vezetés gondolom megas ívből szarik a hagyományokra, csak
a profit számít. Nem hinném hogy egy német tulaj ne próbált volna meg pár dolgot
annak érdekében hogy ott tartsa a termelést. Például ha egy volt keletnémet
tartományba helyezték volna át a gyártást az is segíthetett volna.
Az atomicot is egyből vihették volna kínába, de mégsem tették, és mégis le tudták
nyomni a költségeket.
A helyzet az hogy panaszkodik mindenki európában(pláne most a németek) hogy nem
megy a gazdaság, nem működik a szociális állam, stb. és ez végül is ez azért is van
mert egyszerűen elkurvulunk. Vajh kínában miért ellentétesek a folyamatok?
A múltkor hallottam hogy az EU le akarja építeni az európai cukortermelés nagy
részét, mert hogy a délamerikai cukor olcsób ?????? :O)
Én még senkit nem hallottam panaszkodni, hogy "jaj de nehéz az élet 200 forint
egy kiló cukor, és ripsz ropsz elfogy... 3 hónap alatt".
Azon kívül így is minden halára van cukrozva. Ezek alapján akkor vajon mi az,
amit hosszútávon itt kéne előállítani, és nem importálni valahonnan? Mert ha a
cukor drága, akkor szerintem a búza meg a kukorica még drágább...
Tavaly pont azon gondolkoztam hogy hogy lehet hogy ez még nem érte utól a sícuccokat.
Mellesleg az is érdekes hogy jelenleg a salomon és az atomic egy tulajdonos kezében
van. :)
Az efféle felvásárlások hosszútávon teljesen meg fogják szüntetni a versenyt, mert
2-3 tulajdonos elég könnyen jut egyezségre bizonyos dolgokban. Lásd memória kartell
meg egy sor más eset.