Valóban felesleges anyázni, ráadásul ez a fiú nem is írt galádságot, csak ő valószínű egy olyan sítársunk aki kevesebbet engedhet meg magának. Ezért valószínűleg nem jár étterembe és nem látja, hogy az itteni árak egy átlag pesti étterem árai alatt vannak. Az osztrák árakról meg ne is beszéljünk, azok minimum duplája az eplényinek.
Én vendéglátással is foglalkozom, így nagyobb rálátásom van erre az oldalra is. Ezért elmondom azoknak akik pofátlanul drágának találják az árakat, hogy az üzemeltetőnek komoly költségei vannak, amit kizárólag a vásárlóktól tud beszedni. Gondoljunk csak bele. Az év 3/4 részében az étterem üresen áll. A költségeket ekkor is fizetni kell, a bank felé akkor is kell törleszteni, nyáron is szükség van a személyzetre. Fizetni kell továbbá a dolgozók utáni magas közterheket, az áruszállítást, az áramot, stb. Ráadásul, míg egy étterem nyitva van naponta átlag 12 órát, itt a bevételt 6 óra alatt kell megcsinálni. Lehet persze levinni a színvonalat, nem fűteni, a legolcsóbb tescós virslit adni, sorolhatnám, de hogy fogjuk akkor utolérni azt amit tőlünk nyugatra látunk.
Hosszútávon a szolgáltatások árai növekedni fognak. Ez kell ahhoz, hogy mi vállalkozók akik dolgozókat alkalmaznak emelni tudjuk a kollégák bérét.
Bocs az offért!