Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hány éves korig lehet síelni, bordozni?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
formasu
40 élménybeszámolót írt
40
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hány éves korig lehet síelni, bordozni?
2012.03.17. 18:46
Síelésem eddigi 4 éve, összefoglalva:
Egy hónap hiányzott a 63 évemhez, amikor a lányomékkal, és baráti társaságukkal Schladmingba utaztunk, kis unokámra vigyázni, hogy a fiatalok tudjanak együtt síelni. Első nap délelőtt rájöttem, hogy feleségem egyedül is el tudja látni a picit. Estére kaptam tőlük szükséges ruhákat, vettem egy sínadrágot, béreltem lécet, cipőt, másnap a Planai-on voltam a társasággal. Lányom velem maradt délelőtt, hogy elmagyarázza, hogyan kell felcsatolni a lécet, mi az a hóeke, hogyan lehet hóekéből fordulni, fékezni, megállni. Mindenki meg volt győződve a társaságunkból, hogy ez a nap volt az első, és utolsó síelésem.
Másnaptól már nem mentem velük, hanem a Hochwurzen kék pályáin gyakoroltam, nyitástól zárásig, egész héten. Mire a pályaszállásunkra értem, minden ruhámból csavarni lehetett a vizet....
Hazaérve vásároltam felszerelést, és itthon MátraszentIstván pályáin folytattam, folytatom a tanulást, gyakorlást, hetente egyszer-kétszer.
Azóta évente kétszer megyünk a 30-40 éves csapattal Ausztriába síelni. A harmadik szezontól már velük tartottam, tarthattam, egész nap, de ha a meredekebb pályákat el lehetett kerülni "kékebben", akkor inkább azt választottam.
Ebben az évben, -ez a negyedik síszezonom-, voltam velük BadKleinkirchenben, itt már nem kérdezték tőlem, hogy melyik pályákon menjünk, de a kékeket inkább kerülték. Így maradtak a piros, és fekete pályák, válogatás nélkül, nyitástól zárásig, egy hütte látogatással.
Reménykedem, hogy néhány évig még tudok síelni. A síelés a táli időtöltésemnek a meghatározója lett, keresem a lehetőségét, hogy minél többet síelhessek, a sípályákon lehessek. Nagyon bánom, hogy fiatal koromban nem kezdtem el a síelést, és elvesztegettem így sok-sok évet, amit már nem lehet bepótolni.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.