Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Opalisko - Závazná Poruba
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Bystrina - erdőszéli wellnesshotel***, Jasná síterep közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
sipcomp
26 élménybeszámolót írt
26
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Opalisko - Závazná Poruba
2013.02.02. 19:29
Opalisko, Zavazna Poruba
Szeretném leírni öt napunkat ezen a síterepen. Családunk életkora meredekebben ível felfelé mint a piros pálya, de sebaj. Csapatunkat alkotta: egy négy éves fiú, egy hat éves fiú, egy 17 éves lány és egy 20 éves fiú, ők a gyermekeink, valamint párom (42) és jómagam (30).

Tehát kellő képen fel volt adva a lecke, hogy az öt napban mindenki jól érezze magát. A két kisfiam még sosem síelt,tanulás céljából vittük, párom felnőtt gyermekei jó síelők. Én nem akartam olyan síterepen tanítani őket, ahol sokan vannak, figyelnem kell őket percenként, vagy ők félnének. Másik szempont volt pályaszállást akartunk, mert nem tudtam, hogy a kicsik meddig bírják és haza tudok menni velük, mivel úgy számoltunk, hogy az autóval ők Jasná-ra mennek mindennap ami Zivka Panziótól 12 km-re volt mindösszesen. Hétköznap voltunk vasárnaptól-csütörtökig, tehát Opalisko pályáink, alig négy-öt síelő volt, nagyobbik kisfiam egy nap alatt megtanult síelni, második nap pedig, a tányéros felvonóval menni, a felvonó ellenőr, is segítőkész volt, nem láttam rajta a "jajj ne már" arckifejezést, ráadásul a gyerekeknek nem kellett venni bérletet, és mi is naponta 10 EUR-ot fizettünk napi jegy formájában.

Az első napon érkezésünk délutánján a fiúk itt síeltek a piros pályán, bemelegítésnek jó volt, utána sajna volt egy fél napunk mikor esett az eső, de délután lehetőség volt a síelésre, a többi napon csak hó esett. Egy nap átmentünk Tatranska Lomnic-ra, hogy a jól síelni tudók is sielni tudjanak, összesen 130 EUR fizettünk a bérletért, úgy hogy fent teljesen köd volt, alig lehetett látni merre megy a pálya, a gyerekekkel egyáltalán nem tudtunk síelni, mert a pálya teteje piros volt és csak a közepétől volt kék, valamint a legfelső pályát meg lezárták a köd miatt, tehát túlzottan nagy értelme sajnos nem volt.

De visszatérve Opalisko-ra két kisgyermekkel,jobbat el sem tudtam volna képzelni, a célnak megfelelt, míg felvittem az egyik gyereket a tányéros felvonón és tanítottam,addig láttam a másik gyermekemet ahogy szánkózik a pálya alján, a bébi pályán, és egyáltalán nem féltem sem ő, mert mind a ketten láttuk egymást, még ha kicsit messzebb is voltunk. Az utolsó két nap pedig úgy telt, hogy 6 éves kisfiam és párom 17 éves lánya, már együtt síeltek, kicsit fura volt, mondhatnám, "lekakilta a fejemet". Kihasználva próbáltam a 4 éves kisfiamat tanítani, de teljesen két lelkületű gyermekek, arra a hóekére még nem áll rá a lába, kicsit erősödnie kell, de tudtunk szánkózni, és egyáltalán nem utáltattam meg vele a síelést.

Egyszóval a pályák a mi célunknak tökéletesen megfeleltek, ezért kizárólag csak gyermekes családoknak ajánlom elsősorban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.