Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tumbász Geri
109 élménybeszámolót írt
109
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2013.04.11. 22:54
Ebben teljesen igazad van.

Egyfelől a vendég keresi a saját oktatóját, de már az iskolák is igyekeznek oktatókat biztosítani a letöbb vendég számára.
Itt lép be ez az "életszerűtlen" "piacvédelem". Mert ez nem más, még akkor sem ha nekünk nem tetszik.
Az osztrák is igyekszik alkalmazni magyar oktatókat, és az olaszok is bevezetik lassan a 2.lépcsős rendszert, hogy alkalmazni tudjanak külföldieket.

////SZTORI és példa:
A hely Bad Kleinkirchheim.
3 konkuráló síiskolával.
Közeledik a szlovén síszünet, melyre az iskolák extra, szlovén oktatói gárdát alkalmaznak (3hét). A faluban már dolgozik egy szlovén oktatópáros egy utazási iroda szolgálatában.
Eljön a várva várt nap és megérkeznek a szlovén családok tömegével. Majd egy kisbusznyi oktató az utazásiiroda szállításában.
A dolog pikantériája, hogy a szlovén iroda számára a BKK-i önkormányzat biztosítja a dísztermeket ingyen, hogy a csoportszervezési feladatok mellett természetesen a síoktatást is eladják és szervezzék. :)

Ugyanez az önkormányzat persze adókat szed be a síiskoláktól, valamint egyéb hozzájárulásokat is leakasztanak a hóágyúzásra, területhasználatra...stb.

Szerinted mekkora balhé lett?
3 iskola még nem működött együtt úgy, mint akkor.
Teszem hozzá, karintiában ráadásul akkor még 2napra volt korlátozva a külsős oktatók ott tölthető munkaideje. Még egy stájer oktató sem dolgohatott többet ottani területen.
Legrosszabbul persze az addig megtűrt oktatópáros járt, mert ők bőven kitöltötték minden hivatalosan lepapírozható, magyarázható idejüket./////

Ezek a problémák messze nem csak a külföldiek kiszorításáról szólnak. Vannak itt komolyabb mélységek is a helyi érdekviszonyok területén. És még hány hasonló konkrét sztorim van...

Amúgy az egész síoktatási rendszer és szolgáltatás nagy változásokon megy át mostanában.
Aki követi a hiradásokat az ezzel kapcsolatos fórumokon, az látja, hogy kavarog a lé rendesen a lavorban.
De itt nem csak az iskolák érdekvédelmeire gondolok, hanem az utazási irodák szerepére, a vendégek igényeinek megváltozására, az oktatás szerepére és a keresleti oldal fizetőképességére.

A síoktatás ezen része nem egy könnyű világ.

Alapvetően az osztrákok viszik idén a prímet az oktatásügyi balhékból és ellenőrzésekből. Az olaszoknál most letisztult kissé a helyzet, pedig tavaly már nagyon kemények lettek.
Ez a francia-angol balhé egészen újkeletű. A franciák sosem voltak elnézőek a külföldi oktatókkal, na de az angol oktatók gyakorlatilag a saját képzettjeik... ez kezd kissé az osztrák vonalra hasonlítani.
...
Előzmény: (HPali 159128)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.