Síoktató akarok lenni - hogyan tovább?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató akarok lenni - hogyan tovább?
2013.09.12. 21:28
Geri, szerintem nem olvastad el pontosan, hogy mit írtam. Ebből elég nehéz bármilyen lefinnyázást kiolvasni, mert nem volt benne. Azt viszont fenntartom, hogy emberekkel bánni és mozgást tanítani nagyobb felelősség, mint sok más munkát végezni. Ez nem alá- vagy fölérendeltség, hanem más jellegű tudást igényel. Az ekkora felelősségű munkákhoz mindenhol magasabb iskolai végzettséget írnak elő, ennyi.
Ez nem kétkezi munkás vs. értelmiségi kérdés, nem is mondtam ilyent (akik ismernek, tudják, hogy kizárt, hogy lekezelnék bármilyen jó szakembert).

Egyébként egyértelműen arra utaltam, hogy az osztrák államiban szívesen dolgoznék, nyilván mert olyan kényelmes kereteket nyújt - bár valószínűleg mást tanítanék. Nem mondtam, hogy ugyanolyan vagy gyengébb lenne. Nem lehet tíz nap alatt 150 (vagy most hirtelen nem is tudom mennyi) nap anyagát átadni, ez evidens.
Én azt írtam, hogy jogi szempontból majdnem ugyanaz a magyar OKJ és az osztrák állami. Ez pedig így van: mindkettő egy EU-s tagállam államilag elismert képesítése. Most csak az EU-s jogviták miatt van különbség köztük. És azt is írtam, hogy ezzel nem feltétlenül értek egyet.

Az utóbbi hetekben folyamatosan rengeteg ember érdeklődik a síoktatói tanfolyamokról, és nagyon tájékozatlanok. Sokan azt hiszik, hogy nincs nagy különbség 6 vagy 10 nap között, és sokan azt hiszik, hogy az alapszintű képesítések jogilag is hasonlóak. Emiatt fontos, hogy mindenki pontos infókat kapjon.
Szinte senki nem tudja, hogy az Anwärter után még mennyit kellene tanulnia egy állami képesítésért (amelyet eddig 4 db magyar ember szerzett meg tudomásom szerint).

Eleve nem szeretem, hogy az eltérő véleményt sokan azonnal lesajnálásnak vagy fikázásnak veszik, így nem lehet értelmes vitákat és beszélgetéseket folytatni. Legalább mi ne menjünk bele ebbe a csatornába...! :)
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE