Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csákányos felvonó

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Csákányos felvonó
2014.09.26. 23:42
Igen, ez egy legendás felvonó. Kezdőként, amikor a katapult kilövés és 3 méter repülés után először sikerült talpon megmaradnunk (snowboarddal), attól kezdve büszkén érezhettük, hogy na, most már megtanultunk felvonózni. Azért felfelé sem lehetett unatkozni, mert olyan gyors volt, hogy a fülemben fütyült a szél, és végig oldalra lejtett, úgyhogy szinte végig hátsó élen kellett tartanom a lapot.
Van egy történetem is. Olyan cudar időt fogtunk ki, hogy a Kosodrevinától felfelé nem jártak a felvonók a csúcsig (ez elég gyakran előfordult a Chopokon). Utolsó csúszásnak elhatároztuk, hogy felgyalogolunk a síúton a Predné Deresig, majd onnan lecsúszunk a Krupová felé. Éppen a Deres-felvonó előtt álldogáltunk, mert ott szoktunk letérni az erdőbe. Ekkor értek oda a kezelők, és láttuk, hogy beindítják. Akkoriban ez a felvonó nem üzemelt, ezért erőst meglepődtünk és odasomfordáltunk, hogy ha nem zavarnak el, akkor mi is felmennénk. Hagyták. Azonban akkora volt a köd, hogy semmit sem lehetett látni. Rájöttem, hogy majd a drótkötelet figyelem, ahhoz próbálok igazodni. Ez valahol vállmagasságban futott, mert akkora volt a hó. Két kézzel kapaszkodtam, szembe fújt a szél, és le sem vettem a szemem a kötélről. Ez működött is egy darabig. Egészen addig, míg pontosan előttem hirtelen fel nem bukkant az a bizonyos szikla. :)
Azért ötből hármunknak sikerült felérnünk, és elindultunk hátra, hiszen úgy gondoltuk, hogy a Chopokon mi már nem tudunk eltévedni. Ekkor a köd miatt majdnem sikerült, de ez már egy másik történet...
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.