Sziasztok,
Ma Flumserbergen síeltem, ez a síterep St. Gallen kantonban van az A3-as autópálya mellett. Azért mertem bevállalni ezt a helyet mert egy héttel ezelőtti időjáráshoz képest lehűlt az idő, lehet 2000m alá is menni síelni. Tegnap egész nap csapadékos idő volt Mediterrán ciklonnal, 1000m körül lehetett a hóhatár, szerintem olyan 30-50cm friss hó hullott a hegyen. Ma pedig ragyogó napsütés. Annyi hó esett, hogy a felső pályákat le sem takarították, reggel a felső részeken a sípályán is szűzhavazni lehetett. 7:30-ra érkeztem a parkolóba, még csak akkor kezdett virradni de már a felvonók működtek. Igaz ez az unterterzeni felvonó amely Walensee mellett található. Mire felértem már a nap is feljött. Fent igazi mínuszok és porhó fogadott. Voltak a pályákon elegen, a lifteknél a maximális várakozás 3-5 perc volt. Ami ennek a síközpontnak az előnye az a hátránya is, könnyen megközelíthető és nagyon közel van Zürichez (attól függ melyik végében laksz), de olyan 45 perc alatt a központból a sípályán lehet lenni. A legtöbb helyi volt (ZH meg SG rendszámú kocsikat láttam), magyar beszédet is hallottam. A liftek elég jók, a maschgenkammi kabinos lift kicsi (4 személyes) és lassú. 400 méterről 1400-ra 8 személyes lift vitt fel, utána 4 személyesbe szálltunk, gondolom itt később lett torlódás. A pályák állapota jó köszönhetően a tegnapi havazásnak, napközben nem olvadt, buckák azért délutánra lettek, de erre számítottam a havazás után. Van kijelölt szánkópálya, van sítúra útvonal és rengeteg freeride lehetőség. A táj az csodálatos szemben a völgyben a tóval, ha jobbra néztem Liechtenstein Hercegséget láttam, mellette pedig Voralberget. Ide visszamegyek még túrázni márciusban. Teszek fel pár képet.