Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2015.03.04. 21:53
Rendben Laci! Csak beszélgessünk.

"1. Egy „ideálisan megtűzött” pályában a kevésbé képzett versenyzők néha gyorsabbak, mint a képzettek. Ezért aztán a szakmához professzionálisan értő szakemberek nem „ideális”, hanem olyan pályát tűznek, melyben a minél magasabb technikai és fizikai felkészültséggel rendelkező versenyzőnek van nagyobb esélye. Ilyenformán egy ilyen pályának a nagy sebességgel történő megsíeléséhez nem trükkökre, hanem stabil, magas szintű síelni tudásra van szükség. "

Még véletlenül sem szeretném kiforgatni a szavaidat, de ez
nekem valahogy nem áll össze. Ideális estben a képzettebb, magasabba technikai felkészültséggel bíró és fizikai felkészültségű versenyzőnek még inkább jobbak lennének az esélyei. Vagy már megint a bravúros akciókat akarjuk megszentesíteni?

Nézd meg Hulesz által felrakott fotókat. Nem egy olyan fotót látsz, ahol valamilyen extrém kifacsarodott testhelyzetet produkál egy-egy versenyző. Nem nevezném egyiket sem magas szintű technikának. Ezek az emberek elképesztő helyzeteket és időnként mentéseket tudnak végrehajtani. Ezt inkább nagyon fejlett mozgás koordinációnak hívnám és nem sítechnikának. A síverseny az időről szól és nem a technikáról. Nem az nyer aki jobb technikával, ügyesebben síel, hanem aki rövidebb idő alatt teljesíti az adott távot. Vagyis nem mindig az nyer aki magasabb technikai szintet képviseli.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.