Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2015.04.15. 14:03
Nagyon komoly menet volt. Látszik, hogy ura vagy a léceknek. Tényleg szépen síelsz. Gratulálok. Na de elég a dicséretekből, úgysem ezért tetted fel a videót. 
Mivel elemzésre adtad, ezért jöjjön a lényeg. Amit láttunk az egy eléggé versenyzősre mondjuk úgy, hogy izom szagú síelést mutat. Van a mozgásodban dinamika, és végig élen vezeted a léceket ami jó. Ha érdekel egy kicsit nyugisabb, túristásabb síelés, akkor javaslom Lackó által emlegetett pedálozás kipróbálását. Az élménye nem lesz semmivel sem kisebb csak más.
Jelenleg sokat dolgozol felsőtestből és karokkal. Jól láthatóan erre azért van szükséged, mert nem hagyod megtörténni az élválltást, hanem az egyik ívből igyekszel a másikba. Ahogy Lackó már írta külső lábról külsőre váltasz. Ez pedig csak izommunkával megy. Kvázi nem használod ki a megfelelően a felszabaduló energiát, hanem kicsit rá illetve ellene dolgozol. Szóval túl sok a felsőtestben a munka, amin lehetne csökkenteni. Az inaktív belső valamint a letört külső biztos, hogy okoz némi x lábas tartást az említett hoke mellé.
Nem akarnám ezt stílust leszólni, mert a kedves síelő kollégák rögtön letámadnának. Inkább csak kiemelném, hogy lehetne ezt kicsit másképp. Kevesebb energiával. Az izommunkát lejjebb hozni a has környékére, sőt lejjebb is. Nyugodt felsőtest, laza váll. A síeléskor fellépő erők kihasználása.
A pedálról ebben a fórumban is visszakereshetsz. A lényeg az ív végén nem veszed el a terhelést az ív külsőről, hanem hagyod, hogy az feltoljon, és úgy ess át a külső léced felett. Így az új ívben a belső síre érkezel. Amint megjönnek az erők a külsőn az említett pedál húzásával tudod szabályozni az ívet. Ha rájössz a módjára biztos,hogy tetszeni fog. Sok sikert hozzá.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.