Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarországi síterepek fejlesztése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Magyarországi síterepek fejlesztése
2017.01.03. 17:58
Sziasztok!
Jó hír, hogy újabb fejlesztések történnek a magyar terepeken. Szerintem érdemes lenne a síterepeken szánkópálya/ szánkózódomb kialakítása. Ha az állam ekkora támogatást ad, szerintem elvárható lenne az ilyen típusú egészséges kikapcsolódás elősegítése. Sajnos ma a gyerekek természetes hó híján már szánkózni sem tudnak. Szerintem egy kis rész behavazása nem kerülne annyiba, ráadásul a mellékszolgáltatásokból szerintem több is visszajönne. Most voltunk egy osztrák mini síterepen. Ott nem ilyen "mega" beruházás van, hanem építettek 2014-ben egy sima tányéros felvonót mellette gyerekeknek van varázsszőnyeg, gyerek ovi + egy szánkózó rész ahol ingyenes lehet szánkózni még este is a kivilágított pályán. Szánkót se kell vinni mert, kiraknak vagy 50 db csak el kell venni és a végén visszavinni. Nagyon sok család volt kint gyerekekkel. Szerintem Magyarországon is nagy szükség lenne ilyenekre. Eplénybe esetében is a könnyű széles pályákat hiányolom. Már korábban írtam, itt a fórumon, hogy aki igazán nagy terepre vágyik úgyis megy külföldre ezért én fontosabbnak tartanám a könnyen behavazható gyenge lejtésű családi pályák kialakítását.
Egyetértek azzal, hogy a négy évszakos működés megoldást jelenthet, de azért azt már kétlem, hogy emiatt egy terepre 2 beülős felvonó kellene. Én magam nem gondoltam volna, hogy a hegyi kerékpárosok ekkora gazdasági potenciált jelentenek, de legyen így. Viszont aki megvesz egy kerékpáros napi jegyet az gondolom használhatja a második felvonót is, amire már nyilván nem fog külön fizetni szóval a (némileg esetleg emelt árú) bérlet árából kettő felvonót kell majd működtetni. De ez legyen az üzemeltetők dolga. Viszont arról is érdemes beszélni, hogy mi lesz a pályákkal. Korábban szó volt a 7-es pálya szélesítéséről nem tudom, hogy ez is benne van-e a tervben. A nagyobb kapacitás nagyobb tömeget jelent, ahhoz hogy élvezhető legyen a síelés a nagy tömegben szerintem szükség lenne a pályák szélesítésére is. Remélem erre is gondolnak a fejlesztők.
Előzmény: (skioutlet 191575)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.