Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Murau - Kreischberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Relax Resort Kreischberg - Besíelő ajánlat - dec. 6-22.
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Murau - Kreischberg
2017.02.20. 18:32
Kedves Csilla!

Maximálisan egyetértek a leírtakkal. Kisgyerekes szülőként mi is szakemberre bíztuk a gyerkőcök oktatását, illetve szigorúan kék pályákon közlekedünk velük. De mint minden éremnek, ennek is két oldala van. Kék pályákon otthonosan mozgó síelőként én viszont a profi, a pályákon száguldozó sporttársakhoz intéznék egy felhívást.

Nagyon örömteli, hogy szemet gyönyörködtető technikával, nagy sebességgel száguldoztok lefelé a kék lejtőkön, de kérem, gondoljatok kevésbé jól síelő sporttársaitokra is. Vagyunk néhányan, akik még kisebb magabiztossággal közlekedünk a kék lejtőkön, és egy-egy eltervezett kanyar nem pont abban a ritmusban sikerül, ahogy azt szeretnénk. Elég rémisztő érzés, amikor valaki elszáguld melletted néhány cm-re! És igen, már saját tapasztalat is van arról, milyen az, amikor egy élen száguldozó sporttárs áthasít a léceiden, és borultok mindketten – nem kívánom senkinek ezt az élményt. Vagy amikor az előtted (amúgy már ügyesen, de szépen, megfontoltan) síelő kislányod mellett suhan el valaki kamikaze módon – ez még az előző helyzetnél is dermesztőbb. És a lányod sírva közli, hogy ő nem mer tovább síelni…

Persze, a kék pálya (is) mindenkié, de ha valaki már ilyen komoly, 60-80-100 km/h-s tempót diktál, az például ne egy keskeny, kezdőktől, gyerekektől nyüzsgő pályán tegye. Neki ott a haladóknak “fenntartott” piros vagy fekete lejtő.

Én sem szeretnék általánosítani, de a síelés (ahogy a rengeteg baleset is mutatja) nagyon veszélyes sport.

Vigyázzunk egymásra!

Linda
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.