Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2017.02.20. 18:32
Kedves Csilla!

Maximálisan egyetértek a leírtakkal. Kisgyerekes szülőként mi is szakemberre bíztuk a gyerkőcök oktatását, illetve szigorúan kék pályákon közlekedünk velük. De mint minden éremnek, ennek is két oldala van. Kék pályákon otthonosan mozgó síelőként én viszont a profi, a pályákon száguldozó sporttársakhoz intéznék egy felhívást.

Nagyon örömteli, hogy szemet gyönyörködtető technikával, nagy sebességgel száguldoztok lefelé a kék lejtőkön, de kérem, gondoljatok kevésbé jól síelő sporttársaitokra is. Vagyunk néhányan, akik még kisebb magabiztossággal közlekedünk a kék lejtőkön, és egy-egy eltervezett kanyar nem pont abban a ritmusban sikerül, ahogy azt szeretnénk. Elég rémisztő érzés, amikor valaki elszáguld melletted néhány cm-re! És igen, már saját tapasztalat is van arról, milyen az, amikor egy élen száguldozó sporttárs áthasít a léceiden, és borultok mindketten – nem kívánom senkinek ezt az élményt. Vagy amikor az előtted (amúgy már ügyesen, de szépen, megfontoltan) síelő kislányod mellett suhan el valaki kamikaze módon – ez még az előző helyzetnél is dermesztőbb. És a lányod sírva közli, hogy ő nem mer tovább síelni…

Persze, a kék pálya (is) mindenkié, de ha valaki már ilyen komoly, 60-80-100 km/h-s tempót diktál, az például ne egy keskeny, kezdőktől, gyerekektől nyüzsgő pályán tegye. Neki ott a haladóknak “fenntartott” piros vagy fekete lejtő.

Én sem szeretnék általánosítani, de a síelés (ahogy a rengeteg baleset is mutatja) nagyon veszélyes sport.

Vigyázzunk egymásra!

Linda
Apple csilla
25 élménybeszámolót írt
25
8 éve tag
2017.02.20. 15:51
Valóban nem a legjobb megoldás a pórázos heveder, ha az "oktató-szülő" sincs a sielés magaslatán, de legalább ekkor is egy fajta elsősegély lehet, hogy ne a többi síelő közé zakózzon be a kicsi csemete - ha már egyszer ott kell lennie, ahova nem annyira való....
Apple csilla
25 élménybeszámolót írt
25
8 éve tag
2017.02.20. 15:47
Leginkább a múltheti állapotok ihlettek meg, mert nem tudtam úgy lejönni a 18-as alsó szakaszán egyetlen alkalommal sem, hogy ne hozzák rám a frászt a picik és szüleik.
Vagy csak én rémisztgetem őket??? :-D

Tavaly a liftkezelő "bácsikkal" összehaverkodtam, mert ügyeletese néhányszor sikerült a hátizsákot kocsi kulccsal fenthagyni...
Ígyaztán többször a műszakjuk végén együtt jöttünk lefelé. Elmondták, hogy a következő nagyberuházás, az pont az alsó 6személyes lift cseréje lesz, ami giga pénz. A 18-as pl 3millió eur-ba került...
A Rózin lévő 2 ülésest pedig az erős szelek miatt nem tudják lecserélni.

Különben pedig parádésmak tartjuk a hegyet!
Előzmény: (- Marky - 194369)
Apple csilla
25 élménybeszámolót írt
25
8 éve tag
2017.02.20. 14:11
Szívesen, és szerintem sokan vannak ezen a véleményemen.
Hátha valaki érintett is elolvassa... :-)
Előzmény: (minerel 194361)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2017.02.20. 13:46
+1
Tegnapi állapot szülte a hozzászólást?
Amíg leértünk, láttam ott 1-2 érdekes dolgot...

1x mentem le eddig ezelőtt ezen a pályán életemben, pedig 10+ alkalommal síeltem már itt, életveszély volt a különböző kamikaze mutatványok miatt, tegnap adtam neki még 1 esélyt, de nem láttam javulást.

Marad a középállomásos "leutazás" ezután is

Ezt, illetve a reggeli sorban állást leszámítva viszont etalon nap volt. (Nem tervezik a hegyre felszállító kapacitást növelni??)
Az új prios pálya állat, megkockáztatom, hogy a legjobb lett az egész terepen. Legalábbis nekem nagyon fekszik :)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2017.02.20. 12:31
Sokszor le szerettem volna már írni ezt de nem tettem. Köszönöm, hogy te megtetted! :-)
Apple csilla
25 élménybeszámolót írt
25
8 éve tag
2017.02.19. 13:41
Kedves Kicsi gyeremekes Szülők!

Nagyon örömteli, hogy minél korábban próbáljátok cuki gyerkőceiteknek ezt a páratlanul szép sportot átadni (a "tanítani" szó talán nem lenne a megfelelő kifejezés).
Mindig megcsodáljuk mind a Ti és csemetéitek hatalmas bátorságát, amikor a piros vagy fekete pályákon hol együttesen, hol gyermek külön meglódulva közlekedtek.
Számtalanszor csak is az óriási szerencsének köszönhetően nem történik súlyos baleset (vagy csak én nem láttam) a rosszul megválasztott, túl meredek pályaszakaszokon, ahol a héten is számtalan "elszabadult, kontrolállatlan" mozgású gyermekkel találkoztam. A szülők - akik sítudománya is erős kivetni valót hagy - már csak kiabálni tudnak a nyílegyenest hóekéző kölök után, megfogni nem tudja, képtelen rá.

Azt hittem nincs lejjebb ennél, DE IGEN!!!
Délutánonként a rommá túrt, jeges 1-es pályán több kisgyermeket láttam fix hóekében "küzdeni az életéért".
Mi ebben elsősorban jó a gyereknek? Ideje korán tönkremennek az izületei?
Az egyértelmű, hogy mi ebben a jó a szülőknek; utáná büszkén villanthatnak az év hátralévő részében, hogy a 4-5éves gyerekük már "tud" a fekete pályán is síelni. (Mármint, ha szerencséje volt, akkor ép bőrrel, csontozattal megúszta...)

Nem megosztani szeretném a Kedves kisgyermekes szülő-társakat, csak inkább felhívni a figyelmüket arra, hogy nagyon balesetveszélyes ez a fajta "síoktatásuk".
És ne gondolják, hogyha ezidáig megúszták a komolyabb sérüléseket, esetleg másoknak okozott baleseteket, akkor az garanciát jelent számukra a sikeres jövőbeli folytatáshoz!

Vigyázzunk gyermekeink és mások testi épségére!!

Mindenkinek jó síelést és minél több jól síző gyereket (felnőttet) a hegyekre!!

Ui.: az Intersportban is kapható a gyerek síoktatáshoz is használható hevederes "póráz". Ez nem csak megakadályozza a gyerkőc elszabadulását, hanem arra is alkalmas, hogy megtaníthasd hogyan kell élre is tenni a lécet. (Persze nem árt, ha ez szülőként is megy :-)))) )
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.