Ma Silvretta Montafon terepen síeltünk. Kb. 2 éve voltunk itt ugyanebben az időben akkor hét közben most hétvégén. Mikor elterveztem a síelést a hétvégére akkor tudtam, hogy erre a síterepre szeretnék menni, de nem voltam benne biztos, hogy ide el is jutok. Utolsó három ausztriai síelésünk alkalmával Monatfon felé mindig nagy volt a dugó, azt mondtam a lányaimnak az autópálya letérőnél döntöm el, hogy St. Anton vagy Montafon lesz a mai uticél. Inkább Montafonba mentem volna mivel St. Antonban az idei szezonban már többször is voltunk. Időben indultunk, jóval korábban mint a többi síelésnél. Azt is tudtam, hogy ez a hét a legforgalmasabb Ausztriában a síelés szempontjából: hiába fejeződött be az osztrákoknál a téli síszünet, farsang hét van ezért ilyenkor rengeteg utaznak nyugat Európából erre a környékre síelni. Ez így volt ma is, Bludenznél Bregenz felől már reggel 7:30-kor állt a kocsisor az A14-es autópályán. Szerencsére letértem a 188-as főútra és mielőtt két részre oszlik az A14-es (S16-os illetve 188-as főútra) én dugó nélkül tudtam tovább haladni. A 188-as főúton már lépésben haladtunk tovább. Nyitás előtt még a Valisera Bahn felvonóhoz értünk. Ma egyedüli várakozás reggel lent volt az alsó liftnél kb. 10 percet álltunk sorba amíg a kabinos liftbe bejutottunk. Utána napközben egyáltalán nem volt sorban állás (jó maximum 30 másodperc várakozás de az szinte semmi). A sok ember eloszlott a pályán.
Másik dolog amitől féltem az volt, hogy csütörtökön 22C mértek Salzburgban, arra gondoltam síelés helyett vízisíéles lesz majd szombaton. Szerencsére pénteken megjött a lehűlés, hullott kb. 10-20 cm friss hó, olyan -2C lehetett a völgyben. Igazi porhóban síeltünk, a fenyőfák havasak voltak a szél egyáltalán nem fújt. Sokan voltak a parkolóban rengeteg svájci kocsit láttam (igaz ez a hely Svájc mellett van). A svájciakon kívül volt sok holland, német illetve belga rendszámú autó is. A pályák állapota tökéletes volt, napközben nem olvadt a hó a lehűlés jót tett a pályáknak. Montafon egy jó hely negatívumot nem tudok mondani. 8:15-kor itt már nyitnak a felvonók, ami szerintem jó dolog. Ahhoz képest, hogy farsang hete volt jót síeltünk.